Foccaccio
Som en liten tomte tittade pappa i morse förbi med en papperspåse med mammas varma, nybakade foccaccio...
Fantastico!
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/832755/images/2009/foccaccio-007_45731700.jpg)
![Filnamn: j0320636.wmf Nyckelord: dörrar, koncept, nyfikenhet ... Filstorlek: 2 kB Filnamn: j0320636.wmf Nyckelord: dörrar, koncept, nyfikenhet ... Filstorlek: 2 kB](http://officeimages.microsoft.com/i/0000/MB/j0320/j0320636.gif)
Fantastico!
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/832755/images/2009/foccaccio-007_45731700.jpg)
Kerstins foccaccio
1 msk nystött svartpeppar
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
0.75 dl olivolja
1 tsk salt
1 påse riven västerbottensost
8 dl vetemjöl special
gröna oliver
flingsalt
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
0.75 dl olivolja
1 tsk salt
1 påse riven västerbottensost
8 dl vetemjöl special
gröna oliver
flingsalt
- Stöt pepparkornen i en mortel.
- Lös upp jästen i ljummet vatten.
- Tillsätt nästan all olivolja, vanligt salt, ost, peppar och delade gröna oliver.
- Häll sedan i lite mjöl i taget och rör om ordentligt emellan.
- Arbeta degen i cirka 10 minuter, den skall vara ganska lös och kladdig.
- Häll lite olja i bunken och vänd degen så den blir kladdig runtom.
- Täck skålen med plastfolie och ställ den att jäsa i 1 1/2 timme.
- Smörj en plåt med olja och dra ut degen så den täcker plåten.
- Täck med plastfolie och låt den inte nudda degen, och jäs 30 minuter till.
- Pensla med olivolja, strö över flingsalt och lite mer peppar.
- Grädda i 200 grader i cirka 20 minuter. Låt svalna, och skär sedan upp i fyrkanter.
Avnjutes med fördel till en tomatsallad, en god olivolja och ett gott glas vin...
Bon Appetit!
Kommentarer
Postat av: mor
Kan verkligen rekommendera den Italienskka brödbiten ,helst varm. Va roligt att du tyckte om den . Vi ses i helgen puss mor
Postat av: Eva själv
Vi syns i helgen! Det blir trevligt!
Puss så länge!
Trackback