Julbord, javisst

Jag, Ulf, Jocke och Milla har varit till Byske Gästgiveri och ätit julbord i kväll tillsammans med farfar Arne, mamma och pappa, Pierre, Ebba och Elsa (Kicki jobbade tyvärr). Det har blivit en årlig tradition att äta julbord för de (eventuella) tips- (trav-)pengar vi spelat in under året och det här blev den femte gången i ordningen. Vi försöker att äta på olika ställen varje år men i år blev det en "favorit i repris", Byske. Vi är alla helt överens om att de har den finaste maten och den vackraste miljön av de olika ställen vi besökt, och dessutom till det vettiga priset av 295:-/person.


Juryn bestående av representanter för familjerna Norberg/Isaksson har beslutat att, med hänseende till matens kvantitet och kvalitet, lokalens läge och skick relaterat till kostnad, dela ut följande poäng till de fyra tävlande julborden;

3 poäng - Humlan i Öjebyn (- kall, liten jultallrik med få rätter, + vacker miljö, billigt pris)
5 poäng - Sikfors camping ( - trång, omysig lokal med "receptionskänsla", "Janssons" tog slut, + bra mat, bra pris)
6 poäng - Jävre "Kalles krog" ( - "Långtradarhakskänsla", + god mat, vackert läge, bra pris)
8 poäng - Byske Gästgiveri ( - Något färre rätter än för fem år sedan, + mycket god mat, mycket vacker miljö, prisvärt)

Nästa år ska vi prova Prostgården i Öjebyn som lär vara något över det vanliga. Kanske vår första "10-poängare"? GI-vänligt då? Nää! Tro inte det! Spelar det någon roll? Nä, skulle inte tro det... Det får finnas gränser.

Tack alla för en supertrevlig kväll! Tack Pirre och Kicki för glöggprat, julskiva och "universalmedel". Bra tippat Pirre, du prickade till slut in alla rätt!

Psst! Jag och travarkompisen travade in 24 5:or på V75, det gav 672 kr... Helt OK, eller hur!
Nu ska jag och min stora mage gå och lägga oss, blir ingen nattmacka i kväll...
Kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0