BMI=OK



Jihaaa! - 8,3 kg i morse... 



Royal Caribbean... here I come!

Sörj icke...

Filnamn: j0402886.jpg Nyckelord: drycker, is, iskuber ... Filstorlek: 462 kB











 




- ROBERT BROBERG -




PS. Många kramar till dig Siv som så oturligt ramlade i halkan i morse och bröt handleden (inte lätt att ha det glatt på hal is då...). Krya på dig. DS

Sommartid

 
Känn på ordet... underbart (om än det snöar ute)! Filnamn: j0336375.gif Nyckelord: klockor, larm, tider ... Filstorlek: 4 kB 

En som INTE gillade tidomläggningen i natt var min Uffe. Han skulle upp klockan 05.00 eftersom han ska jobba sitt 12-timmars förmiddagsskift (kl. 06-06) idag. Han funderade en stund i går kväll innan han ställde fram sin klocka en timme. Tänk om Jocke hade rätt att telefonen automatiskt ställer om till sommartid?

Filnamn: j0297088.gif Nyckelord: kommunikation, mobiltelefoner, telefoner ... Filstorlek: 5 kB Efter en lång stunds hostande gick Ulf upp vid 24-tiden och slog på TV:n (fotboll) eftersom han inte kunde sova. Några timmar senare, klockan 05.00 larmade mobiltelefonen och Uffe gick upp... Nu visade det sig att klockan mycket riktigt hade ställt om sig själv. Klockan var med andra ord framflyttad 2 timmar och var egentligen bara 04.00 eller 03.00 vintertid... Vilket mörker!

Tillbaka till sängen för att försöka sova en timme till... Ställer om larmet (eller snoozen?)... Larmet ringer igen efter 10 minuter... Ställer om larmet som nu ska ringa om sådär 50 minuter... Kan inte sova förstås... FÖRB..... SOMMARTID!

Jag tror att Ulf kände sig som något som Robert Gustavssons min härunder får symbolisera...

  
Nanne Grönwall och Robert Gustavsson - Sommartider
Filnamn: j0397034.wmf Nyckelord: Alla hjärtans dag, firanden, helger ... Filstorlek: 7 kB
 
Du är bäst min gubbe!
Puss på dig!

Filnamn: j0298811.wmf Nyckelord: blommor, natur, rosor ... Filstorlek: 7 kB 
PS. 1000 grattiskramar till glada, mysiga och goa Kicki W som fyller år idag! Hoppas att rösten höll igår... DS 


Inflyttningsfest

Filnamn: j0283849.gif Nyckelord: fönster, himlakroppar, män ... Filstorlek: 4 kB Filnamn: j0401728.jpg Nyckelord: affärer, affärsmän, byggnader ... Filstorlek: 533 kBJocke hade inflyttningsfest för släkten i går kväll i sin nya lägenhet. Vi var 16 stycken i åldrarna 5-87 och vi  hade  jättetrevligt. Jocke bjöd på tacos/tortillas i områdets kvarterslokal i husets vindsvåning. Vi hade utsikt över hela staden och släckte ner kl. 20.30 och tittade ut över vår fina stad med endast stearinljus i lokalen. Det väntade skådespelet med alla lampor som skulle släckas ner uteblev helt... Vi undrade ett tag om vi tagit miste på dag eller tid men icke. Tydligen så bryr sig piteborna inte särskilt mycket om manifestationer av sådana slag... för inte kan det ha undgått någon att Piteå Kommun var en av ca 4000 städer, från ett 80-tal länder som anmält sig till Earth Hour 2009. Enligt nyheterna skulle ca 500 000 hushåll ha släckt ner under kvällen (av dessa kanske 14 hushåll i Piteå då kanske?).

(Klicka för att se större bilder...)

         

Hur som helst så gjorde vi rätt för oss och drack kaffe och öppnade presenter i mysig värmeljusbelysning. Nästa större släktträff blir nog i maj... då någon fyller 50 år.


Filnamn: HM00415_.wmf Nyckelord: anatomi, fotavtryck, fötter ... Filstorlek: 5 kBJag har ont (som satan) i vänster häl. Har haft det i några veckor men är som ondast nu. Det är som himlat värst när jag har suttit still ett tag... är som att gå med ett häftstift inborrat under hälen. Filnamn: j0434475.wmf Nyckelord: blommig, blommor, engelska ... Filstorlek: 36 kBHeter det kanske "hälsporre"? Blir nog till att skippa promenader ett tag, får cykla i stället.  

Tack för en trevlig fest Jocke! Det gjorde du himla bra! Dessutom har du fått det så jättemysigt!
Nu ska det stickas...

Ha en bra söndag!   

Earth Hour 2009

Filnamn: j0163100.gif Nyckelord: blixtar, bultar, glober ... Filstorlek: 8 kB

På lördagkväll mellan klockan 20.30-21.30 släcker hela världen ner belysningen som en manifestation för miljön. Vi på Bergsviksskolan har anmält oss till manifestationen liksom hela Piteå Kommun och stora delar av hela världen. Innan eleverna slutade skolan för dagen i fredags så gick vi alla runt och släckte alla lampor och stängde av alla datorer, batteriladdare, radioapparater mm som ofta står i stand-by för att på så sätt stödja manifestet.

Du är väl med? Själva är vi på inflyttningsfest hos Jocke den tiden... blir att festa med stearinljus.



Filnamn: j0356671.gif Nyckelord: belysning, glödlampor, hushåll ... Filstorlek: 16 kBFilnamn: j0356666.gif Nyckelord: belysning, glödlampor, hushåll ... Filstorlek: 15 kB
"Världen släcker för klimatet, släcker du?  Lördagen den 28 mars 2009 vill vi att en miljard människor över hela jordklotet släcker ner ljuset som en manifestation för klimatet. Vi vill ge ett kraftfullt stöd till klimatförhandlingarna i Köpenhamn i december 2009. Redan nu är mer än 70 länder med i Earth Hour tillsammans med kommuner, företag, kyrkor, organisationer, skolor och privatpersoner."

Eart Hour; www.wwf.se/earthhour



Earth hour 2009

Filnamn: j0309714.gif Nyckelord: fladdra, helger, hushåll ... Filstorlek: 12 kB

Stickning

Filnamn: j0365268.gif Nyckelord: fantasier, figurer, kläder ... Filstorlek: 4 kB
Jag fick ett infall idag när jag skulle gå på COOP och köpa glass till mina underbara elever... Mina fötter styrde mig till Filnamn: j0351999.wmf Nyckelord: fritid, garn, handarbete ... Filstorlek: 40 kB Piteås (enda?) garnaffär. Jag fick en sådan extremt sug efter att STICKA! Jag har inte gjort det på säkert 10 år! Men nu är det dags... Det blir en båtringad sjömanströja i enfärgat vitt och flerfärgat blått/vitt/turkost med breda axelband.

   
Bilder lånade från www.torgstenen.se
Filnamn: j0412740.wmf Nyckelord: accessoarer, berg, glasögon ... Filstorlek: 16 kB
I morgon har vi "kom-som-du-vill-dag" i klassen... behöver jag säga att jag komFilnamn: j0427836.jpg Nyckelord: fotografier, garner, hantverk ... Filstorlek: 140 kBmer att komma med min stickning, raggsockor och glasögonen på nästippen. 


 
Guuud va´ kul! Blir varken städning eller cykling i kväll, jag lovar!

Hejsvejs!

Marie bebådelsedag

Filnamn: j0286827.gif Nyckelord: änglar, flaxande vingar, helgdagar ... Filstorlek: 8 kB Idag har vi i klassen pratat om varför man firar "Marie bebådelsdag" och vi valde att fokusera på historien hur Maria blev gravid utan att ha varit med någon man... Filnamn: j0425487.jpg Nyckelord: akademiker, ansikten, barn ... Filstorlek: 257 kB
 Filnamn: j0156429.wmf Nyckelord: blivande mödrar, festliga tillfällen, föräldrar ... Filstorlek: 8 kB
Hört idag...

- Men fröken, varför heter det Marie bebådelsedag och inte Maria bebådelsedag?
- Ja se det vet jag faktiskt inte. Fröknar kan mycket men inte allt... (Läs inlägg från min smarta vän Gunilla)

- Fröken hur kunde Maria bli med barn utan att para sig? (Ja säg det...) 
- Ja du, det var Gud som såg till att barnet hamnade i Marias mage enligt Bibeln.

- Men fröken, om två kvinnor som bor ihop vill ha barn, hur gör dom då?
- Fröken jag vet... de gör det hos doktorn.

Wikipedia;
Jungfru Marie Bebådelsedag, Herrens bebådelse, firas den 25 mars, nio månader före jul, för att högtidlighålla att Jesus "blev till" i Marias sköte. Jungfru Marie bebådelsedag handlar om hur ängeln Gabriel bebådade (förutsade) Jesu födelse.
Förr kallades denna dag, som var en helgdag, för vårfrudagen efter titeln vår fru för jungfru Maria. Vårfrudagen har i folkmun omformats till våffeldagen, vilket gett upphov till seden att äta våfflor denna dag.[2]

    Filnamn: j0234209.wmf Nyckelord: äta middag, bär, frukostar ... Filstorlek: 58 kB   Filnamn: j0189235.gif Nyckelord: äta middag, gafflar, husgeråd ... Filstorlek: 8 kB 

Hur som helst så köpte jag mig ett nytt dubbelt våffeljärn igår. Det har jag velat ha i många år.
Tänk vad härligt att kunna "våffla" på balkongen i sommar... Välkommen!
I kväll blir det nog Milla som ska "våffla".

     
(Klicka för att se närmare på mina fina apparater...)

Dessutom slog jag på stort och köpte mig en ny hushållsmaskin. Det känns så otroligt lyxigt... känner mig lite som Nigella när jag viker upp vispen på det sätt som hon gör med sin super-duper-turbo maskin i rostfritt. Medan hennes apparat är exklusiv och dyr så är min lyxigt snygg med sin röda färg... Och jag behövde verkligen en ny då den gamla (som köptes när vi byggde huset) har haft trasiga packningar och vispar i säkert 15 år utan att det har gått att fixa. Jag har inte velat köpa en ny eftersom den egentligen fungerar... så envisa jag har nött ut ett antal elvispar istället.

        

När jag skulle fotografera det inköpta slog det mig att jag har fallit för trenden med röda hushållsapparater...
men det ÄR snyggt, eller hur?

  

Ny ska jag cykla...
Hejsvejs!
Filnamn: j0286763.gif Nyckelord: cykelåkare, cykla, cyklar ... Filstorlek: 22 kB 

Lista

Ursäkta Sandra... men den här listan kopierade jag från din fina blogg... http://sandralofqvist.blogg.se/

Regler:
Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
Lycka till!



1. Vad heter du?: Eva
2. Ett ord på fyra bokstäver: Egen
3. Flicknamn: Ellen
4. Pojknamn: Edvin
5. Yrke: Engelsklärare (varför inte?)
6. Färg: Ebenholts (svart)
7. Klädesplagg: Evas extra eleganta extravaganta coktailklänning
8. Mat: Emmenthaler fondue
9. Sak i badrummet: Eltandborste
10. Plats/stad: England i Europa
11. En orsak att vara sen: Efterlysning
12. Något man skriker: Elaka människa!
13. Film: Elefantmannen, Ett päron till farsa
14. Något man dricker: Earl Grey
15. Band: Evanescence, Evan, E-type, Eva Cassidy (kunde inte välja)
16. Djur: ET
17. Gatunamn: Eriksgatan (Kungens väg genom Sverige)
18. Bil: Etanolbil
19. Sång:  Eye of the tiger - Survivor



Sov gott...
och tack för alla goda råd kring mitt hår!

Makeover

Det börjar vara dags för en ny frisyr...

Det känns alltid lika kul men också lika svårt. Jag har ju "fördelen" att kunna välja fritt bland färg, form och längd. Jag vet att mitt runda ansikte klär bäst i en kortklippt frisyr men färgen är desto svårare. Faktiskt är det så att frisyr och färg har stor betydelse för hur andra uppfattar en; glad, sur, bestämd, högfärdig, tuff, snäll... Se själva!

                   


Jaa... jag (om någon) vet... det sitter inte i håret! Nääe, men nog är det ju kul om det som ska sitta uppe på skalpen som en figursydd pälsmössa passar ens personlighet. Förslag och idéer emottages gärna.



Blir kanske en helt ny stil den här gången som ska spegla hur OTROLIGT bra jag mår just nu!
Puss och kram!

Hembränning

Filnamn: j0344946.wmf Nyckelord: fritid, kondition, män ... Filstorlek: 25 kB Filnamn: j0356688.gif Nyckelord: animeringar, barn, cyklar ... Filstorlek: 5 kBFilnamn: AG00057_.gif Nyckelord: äta middag, barbecue, eldar ... Filstorlek: 16 kB
Det luktar grillad kotlett... eller är det käringens hängmage som ska brännas bort med hjälp av motion?  
 
Jo du, nu bränns det hemma... fettet ska bort. Först en promenad på 1 timme med svetten rinnande bakom ryggen och under peruken. Sedan 1,5 mil på motionscykel... Totalt 600 kcal som bränts bort från isterbuken. Härligt! Nu jävl**!
Filnamn: j0290480.wmf Nyckelord: äta middag, fläsk, kött ... Filstorlek: 32 kB
Borde kanske spela något med "Fläskkvartetten" med de tillhör inte riktigt mina favoriter. Det får bli något annat passande i sammanhanget medan jag tar mig en välbehövlig dusch; BURNING! En fantastiskt fin sång med ett fantastiskt fint bildspel i form av vackert, naturalistiskt målade 50-tals (eller borde jag säga 60-tals:)) motiv.


"Burning " - Cue

I morgon är det invägning av tanten!
Filnamn: j0438796.jpg Nyckelord: affärskoncept, balansera, ekonomi ... Filstorlek: 227 kB Tillhandahålls av: Fotolia.com 

Lördagsmys

Filnamn: j0437763.wmf Nyckelord: bakverk, desserter, dricka ... Filstorlek: 32 kBIdag har vi varit på stan på förmiddagen hela familjen. Vi hittade förslag på en och annan inflyttningspresent till Jocke... Sedan hamnade vi på Gallerians fik på en kaffe (och en åttondels muffins)... hela familjen samlad... supermysigt! 

Hemma blev det så dags för att dressa om till träningskläder för att äntra motionscykeln... vilket har blivit en angenäm vana... Jag gör 15 km på ca 30 minuter, vilket ger ett underskott på 350 kcal och en rejäl dos med svett.

    

Efter cyklandet blev det dusch och god middag som belöning. Testade något nytt; strimlad biff med egen salsa i tortillasbröd... MUMS! Till det ett glas vitt vin (och tända ljus). Efterrätt blev lite lättglass med hallon och chokladfinger.



(Klicka för att se svettdropparna... : )


Lövbiff och avokado i tortillas (4 port.)  546 kcal/port.

Salsa;    
(Klicka för större bild!)
400 g tomater i tärningar   
50 g finhackad gul lök
1 chilifrukt i små bitar
i tsk pressad lime
(1 msk finhackad färsk koriander)
salt och peppar ("Chili and lime" var en suveränt god krydda!)


400 g lövbiff eller finskuren biff
1 msk margarin 
8 st tortillasbröd (små)
2 st avokado i bitar
2 dl minifraiche (5 % fett)

Blanda ingredienserna till salsan, mixa den ev. med stavmixer.
Stek köttet snabbt, salta och peppra.
Lägg ev. strimlad sallad, kött, salsa, avokado och fraiche på tortillasbröd. 

Rulla ihop och njut!

Filnamn: j0173997.gif Nyckelord: hav, öar, palmer ... Filstorlek: 23 kB   
Nu väntar Robinson med "Robinson-Bea" från Arvidsjaur och om jag räknat rätt så blir det ett glas vitt till med några mandelskorpor och ett 20-tal salta pinnar.

Livet är härligt! Särskilt om man kan uppleva lycka över en kopp kaffe med familjen, svetten som droppar på armbågen under ett cykelpass eller de salta pinnarna till Robinson med gubben som sällskap i soffan... Lyckan finns närmare än vad många tror!
Filnamn: j0402366.jpg Nyckelord: dekor, dekorationer, fotografier ... Filstorlek: 337 kB
Pussar!

Springtime




- Och det är UNDERBART!



Filnamn: j0430191.wmf Nyckelord: 50:e, äktenskap, årsdagar ... Filstorlek: 51 kB ...och tack alla underbara kolleger från Bergsviksskolan för en jättetrevlig fest igår kväll!
Trevligt sällskap, god mat, vin, glada skratt, rolig underhållning... Vad mer kan man begära?
Filnamn: j0213528.gif Nyckelord: femtiotalet, fyrtiotalet, skyltar ... Filstorlek: 26 kB

 Grattis Kicki och Susanne (i förväg)!
Filnamn: j0238229.wmf Nyckelord: ballonger, fester, festliga tillfällen ... Filstorlek: 61 kB Ni är toppenfina tjejer (trots att ni är födda på 50-talet...)   
som jag är glad över att ha som arbetskompisar!
 
Kramar till er båda!

Dagens namn är Joakim


Grattis på namnsdagen!  



   Joakim
- Världens finaste kille! 


PT 20/3 2009;
Joakim kommer från hebreiskan och betyder "Gud ska upprätta". En omtalad namne möter vi i Gamla testamentets apokryfiska böcker, Joakim i Babylon som var gift med den badande hustrun Susanna. Den Joakim som hedras i dag är Jesus morfar. (Han blev far till Maria, Jesus mor, vid 80 års ålder.)
// Antalet namnbärare är drygt 48 100, av dessa har drygt 30 100 det som tilltalsnamn.

Filnamn: j0426246.wmf Nyckelord: Bajkal, Bajkalsjön, kullar ... Filstorlek: 98 kB
 "Be proud of who you are"

(Läst på den lilla lappen på en tepåse från Yogi tea)



Var rädd om dig älskade unge!
POK  //Mum and dad!


Spejsigt!

 Filnamn: j0354519.gif Nyckelord: flyga, raketer, raketskepp ... Filstorlek: 11 kBFilnamn: j0378867.wmf Nyckelord: affärer, bläckpennor, kontorsmaterial ... Filstorlek: 7 kB

Har ni hört att...


... man idag kan köpa bläckpennor som kan skriva upp och ned, i vatten, i 200 graders värme, på alla  möjliga underlag och den har en livstids garanti? Det är resultatet av en mångmiljonerssatsning som gjordes av NASA för flera år sedan för att användas i deras rymdprogram.


Ryssarna använde en helt annan teknik i sitt rymdprogram. Dom använde blyertspennor.  
Filnamn: j0434929.png Nyckelord: att göra, att göra-lista, att göra-listor ... Filstorlek: 19 kB
Filnamn: j0236411.gif Nyckelord: astronomi, rymdfarkost, rymdskepp ... Filstorlek: 16 kB
Jag bara undrar...


- Vad skriver man i rymden? Brev hem till familjen? Inköpslista? Inbjudningskort till 50-årsfesten? Semesterminnen? Och OM man nu måste skriva i rymden varför i herrans namn använder man inte dator då? Eller är hårddisken full av allt annat som måste fungera på rymdskeppet? Når inte bredbandsuppkopplingen ut i rymden? Eller drabbas man av virus ute i (cyber-)rymden?



   
(Klicka för större bild)



Hur som helst...


- I min klass skriver vi då BARA på datorn... och det fungerar hur bra som helst. Ska börja med tangentbordsträning i morgon... Lever vi i rymdåldern eller vad?


Sikta mot stjärnorna!
Filnamn: j0411544.wmf Nyckelord: affärer, affärskoncept, affärskvinna ... Filstorlek: 5 kB 


Länge leve lärarna!




 - Inspirerande, allierande, exalterande, engagerande, förenande, entusiasmerande... 




Efter en sådan här dag tillsammans med kolleger från fältet känns det både kroppsligt transpirerande och psykologiskt lobotomerande på ett högst positivt sätt. Jag är så stolt över att få tillhöra den arbetsgrupp som aldrig ger upp, som har ansvar över framtidens vuxnas utbildning, som hela tiden blir ålagd att utföra mer och mer på mindre och mindre tid och med allt mindre resurser till sitt förfogande, som är flexibla, intuitiva, psykologiska och lyhörda... lärarkåren! Trots det ansvar vi har, trots långa arbetsdagar och arbetsveckor, trots ökad arbetsbelastning och ökat ansvar så tappar vi rejält lönemässigt mot våra europeiska kolleger.



Allt detta märks då inte det minsta när lärare träffas för att dela med sig av sina idéer och tankar. Det sprudlar, det det fnissas, det bubblar, det pratas, det delas med sig, det pushas... ÅÅåå vilken härlig grupp av människor vår tappra lärarkår består av... och jag är en av dem... och det är jag banne mig stolt över!



Tack för en härlig ASL-dag på CMiT!
Fler sådana tack!



Länge leve lärarna!
Utan lärare stannar Sverige!

Carpe Diem


Dessa kloka ord fanns uppsatta som väggtext på Buketten...
Jag gillade dem och skyndade mig att skriva upp orden på blompapper när jag väntade i kön.
Titta på väggen bakom kassan nästa gång du handlar blommor...








På vår vägg kommer det att stå Carpe Diem i svart när den nya vitrinskåpet kommer från Bloms möbler...
Jag tror att det blir ganska läckert... kommer på bild så småningom.

Fånga dagen mina vänner!

Grattis Pierre!

Grattis älskade lillebror
Pierre Isaksson
på din 38-års dag!



Tänk att du nästan har hunnit i kapp mig i ålder (men inte i vetande ännu)!

Namnet Pierre fick du tack vare (eller på grund av) att pappas rakvatten var Pierre Robert (antagligen gillade han lukten som fanken). Jag tänkte att "rädda det som räddas kan" och krävde att du åtminstone skulle få ETT svenskt namn; Mikael, det var det finaste jag då kunde komma på till en söt liten lillebror... och tur var väl det för annars hade du väl fått heta Robert med uttalet Råbääär... Hur skulle det ha känts? Ibland är det bra att ha syskon, eller hur?

Din namne Pierre Isacsson sjunger här om ett aktuellt ämne nu när din tvättmaskin nere i källaren har gått sönder...
Undrar vad det är killen dricker ur röret i källaren? Observera det oootroligt spännande slutet!


Pierre Isacsson - Då går jag ner i min källare




Puss och kram du fina lillebror från stora och kloka SysterYster (som inte äter tårta)!

Mormor Anna

Min mormor,
kallad mormor Anna,
skulle ha fyllt 90 år idag! 


Världen blev sig inte lik den dagen mormor Anna dog för 6½ år sedan. Världen förlorade en mycket stor personlighet och en kämpe som man antingen tyckte väldigt mycket om eller som man hade svårt för. För mig var hon en stor förebild när det gällde att slåss mot cancern. Hon drabbades i unga år av sjukdomen och opererades för sin på den tiden kallade "kräfta" vid ett flertal tillfällen men hon kom alltid tillbaka. Vid äldre dar drabbades hon av flera hjärtinfarkter men återhämtade sig. Hon var nog något av ett medicinskt under. Dessutom hade min mormor "gåvor" som gjorde att hon "såg", kände på sig eller fick varsel om olika saker som skulle komma att hända.


Jag kan stolt konstatera att jag har fått min mormors kämpaglöd och "jävlar anamma", att jag har fått hennes "förmågor" att "se" (om än jag stundtals bett om att få slippa) och sist men inte minst sägs det att jag, mamma och min mormor är så lika varandra och det är jag stolt över.


Var än du nu finns mormor så önskar jag att du mår bra, inte har ont, får se Glamour, plocka bär, ta dig en snus, fiska, spela bingolotto och poker, mata småfåglarna och räven, skälla på borgarna och äta en massa god mat. Jag hoppas också att du finns i vår närhet och kan följa med i det som händer i våra liv fast än du inte finns hos oss rent kroppsligt.


Du fattas oss du underbara och högst personliga Anna Palmqvist! 
Grattis på det som skulle ha varit din 90-årsdag!

Puss och kram!
//Eva

(G)astrokula

Jag har fel på vågen, badrumsgolvet och dessutom har jag problem med magen.
Känns inget vidare...


Vår stora, fina och fräscha toalett har jag varit jätteglad över tills nu i veckan då jag förstod att någonting i byggkonstruktionen är fel; golvet lutar precis där jag brukar ställa min badrumsvåg. Till råga på allt så lutar golvet olika från dag till dag. Det känns inte alls bra... tänk om golvet ger vika och jag en morgon hamnar i Ruts toalett i våningen under... eller åtminstone ett av mina ben. Jag upptäckte felet då vågen visade olika vikt från dag till dag, och då ofta uppåt på skalan. Då jag lutade mig lite lätt framåt så visade vågen en annan högre vikt och lutade jag mig bakåt visade vågen lägre siffror. Lutade jag mig nog mycket bakåt lyfte framdelen av vågen och balanserade på ena kortsidan och visade det jag tror är min rätta vikt... 

      
Klicka för större bild!
Observera den obehagliga vågen längst ner till höger på sista bilden...


 Filnamn: j0254451.gif Nyckelord: badrum, badrumsvågar, fritid ... Filstorlek: 9 kBDetta sätt att väga sig på kändes omständligt och tog förbaskat ont i ryggen så jag bestämde mig för att flytta fram vågen till mitten av golvet... Det skulle jag inte ha gjort... för nu visade det sig att det inte bara var golvet som var i behov av åtgärder... Vågen blev galen och visade vikter som jag befann mig på för några veckor sedan. Jag bytte batteri men problemet kvarstod. Vågen ska ut! Får plocka fram den gamla, fula, bruna Braunvågen från COOP. Den är pålitlig, Filnamn: j0320190.wmf Nyckelord: hushåll, utseende, väga ... Filstorlek: 15 kB dessutom kan man själv ställa om nollpunkten med en liten ratt längst fram om man misstänker att golvet lutar och vikten är missvisande.


Till sist undrar jag om någon har hört talas om den nya maginfluensan som nu härjar i vårt lands norra regioner och som benämns gastronomisk morgonmage? Den ter sig så att du varje morgon tidigt känner att ; "YES nu bär det i väg till toan för att lämna ifrån sig diverse slaggprodukter... perfekt timat innan invägningen". Men se då kommer symtomerna Filnamn: j0408856.jpg Nyckelord: banta, dieter, flata tallrikar ... Filstorlek: 115 kBpå sjukdomen... Det kommer ingenting! Hur länge man än sitter! Om än man har gjort Anna Skippers mag- och tarmgympa strax innan! Och bittert nog... om än det är måndagmorgon och vikten ska registreras på Viktklubben! Nänä... sådär vid 5-6 snåret på eftermiddagen DÅ kommer peristaltiken igång... då passar det... efter att ha fått gå en hel dag med ofräsch och olustigt (g)astronomiskt uppsvälld mage på jobbet. 

Filnamn: j0336362.gif Nyckelord: fiskar, fiskben, magar ... Filstorlek: 4 kB
Jag vet... det GÖR inget att det inte syns att jag har gått ner 7 kg... jag vet... men nog skulle det vara kul. Som till exempel när min rektor tittade på mig och min gastrokula och fundersamt frågade "Har DU gått ner så mycket i vikt?" Då ville jag bara skrika;

"- JAA, det har jag men det syns inte för jag lider av gastronomisk morgonmage, men det vet väl du inte vad det är?"


Men det kunde jag ju inte göra... jag kunde ju uppfattas som stingslig och sur och dessutom så hade hon ju kunnat skicka hem mig eftersom jag var sjuk och det ville jag ju inte...


Det är inte lätt att vara tung!
Men å´ andra sidan kan det visst kännas tungt om än man är lätt också! 

(O)vetenskap

Högst (O)vetenskaplig test!


Filnamn: j0303364.gif Nyckelord: apor, djur, förvirrad ... Filstorlek: 7 kB Filnamn: j0399221.jpg Nyckelord: folk, förstoringsglas, fotografier ... Filstorlek: 127 kB  Filnamn: j0336396.gif Nyckelord: frågetecken, frågor, symboler ... Filstorlek: 2 kB 

Filnamn: j0399539.jpg Nyckelord: additioner, akademiker, ekvationer ... Filstorlek: 486 kB

Vänligen gör detta test utan att att fuska genom att scrolla ner till svarsalternativen förrän du har gjort hela testet färdigt. 

  1. Välj ditt favoritnummer mellan 1-9.  Filnamn: j0178305.gif Nyckelord: rotera, siffror, symboler ... Filstorlek: 20 kB 
  2. Multiplicera det talet med 3.
  3. Lägg till 3 till det nya talet.
  4. Multiplicera talet med 3 igen.
  5. Du har nu ett 2- eller 3-siffrigt tal, lägg ihop dessa tal


Det tal du nu fått fram visar på vilken förebild DU har...

 

I
v


I
v


I
v

Filnamn: j0300275.wmf Nyckelord: detektiver, förstoringsglas, fotspår ... Filstorlek: 13 kB 

I
v


I
v


I
v


I
v



1.     Einstein
2.     Nelson Mandela
3.     Abraham Lincoln
4.     Helen Keller
5.     Bill Gates
6.     Gandhi
7.     George Clooney
8.     Thomas Edison
9.     Eva Norberg
Filnamn: j0424466.wmf Nyckelord: ansikten, emotikoner, gester ... Filstorlek: 43 kB 

...Häpp!
Filnamn: j0336849.gif Nyckelord: belysning, elektricitet, glödlampor ... Filstorlek: 2 kBDet finns två sätt att sprida ljus;
att vara ljuset eller spegeln som reflekterar det.

- EDITH WHARTON -

Вон в правильном направлении? (Vann rätt låt?)

Filnamn: j0400812.jpg Nyckelord: flaggor, fotografier, nationella flaggor ... Filstorlek: 248 kB
В Швеции выиграла грант... 
(Ryska; I Sverige vann bidraget...)

- La Voix / Malena Ernman

Filnamn: SO02817_.wmf Nyckelord: högtider, Hushåll, jul ... Filstorlek: 51 kB

Jag hade önskat att EMD hade vunnit (blev 3:a) men jag hade mardrömmar om att Caroline Af Ugglas skulle vinna och det var ruskigt nära (blev 2:a)...

Resultatet av omröstningen var intressant, mycket spännande och helt oförutsägbart... men inte alls otippat. 
Jag önskar Malena Ernman, en värdig vinnare, lycka till i Moskva!



Malena Ernman - La Voix

Krya på er Eva och Per!
Synd att vi inte kunde träffas i kväll och heja tillsammans
men vi ser fram emot den innestående middagen hemma hos er senare i vår... Kram!

Filnamn: j0281042.wmf Nyckelord: doser, doseringar, flaskor ... Filstorlek: 38 kB 

Jobbsök i dystra tider

Snart måste Milla, och alla andra ungdomar som går ut gymnasiet i år, ut och söka jobb hos olika företag i kommunen. Filnamn: j0241857.wmf Nyckelord: atleter, boxare, boxning ... Filstorlek: 8 kBTUFFT!!! Jag avundas dem inte som måste slå sig fram, vara socialt kompetenta, ha arbetslivserfarenhet OCH utbildning innan de ens har lämnat gymnasiet!

Filnamn: j0283618.gif Nyckelord: dokument, formulär, kontrakt ... Filstorlek: 7 kBNär de sedan ska söka jobb förväntas de ha en välskriven CV med sig, innehållande mål (?), profil, yrkeserfarenhet, utbildning, språkkunskaper, fritidsaktiviteter, meriter och referenser med medföljande personligt brev. Hur lätt ät det när det är det första jobbet man söker? Kan nog bli rätt så många glipande, tomma rader på CV:n om man inte har en livlig fantasi eller ett stort ordförråd  och en rejält god självbild tillsammans med god skrivförmåga, om man inte kopierar någon annans fina CV från nätet vill säga. Dessutom förväntas det att ungdomen ska vara framåt och vältalig, m a o socialt kompetent... hur lätt är det när man aldrig tidigare har haft ett längre jobb, utan bara befunnit sig i skolans skyddade värld?

Filnamn: j0383798.wmf Nyckelord: affärer, dokument, kvinnor ... Filstorlek: 7 kB

Det skulle vara intressant att göra en undersökning bland dagens ungdomar som nu lämnar gymnasiet, om hur de ser  på sin framtid i denna tid av varsel, uppsägningar, konkurser och lönesänkningar. Jag kan inte tänka mig att dessa dystra tendenser ökar ungdomens framtidstro och självförtroende inför sina första trevande försök att få jobb.Filnamn: j0399215.jpg Nyckelord: folk, fotografier, gester ... Filstorlek: 116 kB

Jag har tyvärr inte några kontakter på arbetsmarknaden som kan hjälpa dig Milla, men jag hoppas och tror att det finns arbetsgivare där ute som så småningom kommer att se vilken fin, duktig, empatisk, godhjärtad, noggrann och plikttrogen människa du är och som förstår att du skulle vara en resurs i deras företag om än din CV kanske inte kommer att vara den mest imponerande och om än du inte är den mest vältaliga och socialt kompententa... Alla kan ju som sagt var inte vara "megafoner"... ibland kan "Less is more" vara ett vinnande koncept...  

Jag hoppas och tror på dig älskade dotter!
Du har stått inför svårare prövningar...
Våga tro på framtiden... den är din!

POK:* /Mum



Don´t worry be happy!

Strö rosor...


Filnamn: j0438777.jpg Nyckelord: Alla hjärtans dag, blomblad, blommig ... Filstorlek: 558 kB Tillhandahålls av: Fotolia.com  
"En del människor gnäller alltid över att rosor har taggar..
Jag är tacksam att taggar har rosor"


- ALLOPHONES KARR -

Trevlig helg!


Aftonklädsel

Filnamn: j0406212.wmf Nyckelord: folk, handlar, kläder ... Filstorlek: 36 kB
Filnamn: j0296968.gif Nyckelord: ångfartyg, farkoster, segla ... Filstorlek: 9 kB 
Det börjar dra ihop sig... om 11 veckor (och så där 7-8 kg) är det dags för kryssning med kaptensmiddag... vem vet, kanske det finns en och annan som funderar på att gå på bal också?

Jag har roat mig med att titta på en del klänningar på nätet och visst finns det ett och annat att välja på. Det känns bara så svårt att föreställa sig hur min fluffiga kroppshydda skulle te sig draperad med någon av dessa vackra kreationer... lite som oxfilé till Felix pulvermos...

              
Min favorit (finns tyvärr bara i brunt)!                  Ankis favorit!
http://www.blondyblacky.com/

Visst skulle vi bli fartygets läckraste pitebor i dessa klänningar?
Men det känns ändå som om jag borde prova min klänning i en butik...
har liksom inte riktig kropp efter storlek (inte ens vikt efter kön) om ni förstår vad jag menar?
Inte än i alla fall...

Filnamn: j0296992.gif Nyckelord: hälsovård, kondition, män ... Filstorlek: 8 kB 

Mer kläder kommer senare...
... för ni trodde väl inte att vi BARA skulle ha med oss ETT ombyte på resan?

Filnamn: j0283742.gif Nyckelord: bagage, människor, resenärer ... Filstorlek: 11 kB          Filnamn: j0283733.gif Nyckelord: bagage, bära, män ... Filstorlek: 19 kB 
Hejs!

KUL

 Det är SÅ kul att jobba i skolan...

...det är det bästa jobb man kan ha! Filnamn: j0280506.wmf Nyckelord: fritid, gunga, gungor ... Filstorlek: 66 kB

Filnamn: j0430526.jpg Nyckelord: armar utsträckta, fotografier, friheter ... Filstorlek: 59 kB

Filnamn: j0290382.wmf Nyckelord: tändstickor, tändsticksaskar, trätändstickor ... Filstorlek: 15 kBDet är tufft, det kräver närvaro, intuition, glädje, lyhördhet, empati, nyfikenhet och ett äkta engagemang. Ingen dag är den andra lik och varje ny dag är en utmaning.  Man ger och man får. Jag lär mig något nytt varje dag men kan aldrig säga att jag är färdiglärd, då det är i interaktion med andra som man lär... oavsett ålder. 

... Men man måste se upp,
mitt i allt det fantastiska... man får inte tänka jobb under dygnets alla timmar...
om man "brinner" kan man lätt bli utbränd...
och det blir man inte en bättre lärare av.

Filnamn: j0303320.gif Nyckelord: cirkusar, cirkuskonster, djur ... Filstorlek: 15 kB

Så jag försöker att leva efter devisen;


Arbete är det mest fantastiska som finns här i världen
så vi bör alltid spara en del till morgondagen.



 - DON HERROLD -


Varning för fildelning!

Filnamn: j0283988.gif Nyckelord: block för domarklubba, domare, domarklubbor ... Filstorlek: 13 kB

Rättegången pågår för fullt mot Pirate Bays grundare
och hela världen följer utfallet med spänning.  



- Kan någon mer än upphovsmakare och skivproducenter tjäna på en fildelningslag?

- Absolut! Hela samhället!
- HUR? Förklara dig.
Filnamn: j0236377.gif Nyckelord: affärer, datorer, datormaskinvara ... Filstorlek: 11 kB
- Jo, fildelningslagen kommer att leda till en klappjakt på de 4 323 219 svenska (husbehovs-)fildelare som finns, liksom huvudjakt på  de 903 givmilda "storfräsarna" i vårt land  vars enda syfte är att generöst dela med sig av kulturens alla skatter.

- Jaha?Filnamn: j0283791.gif Nyckelord: djur, hundar, lag och ordning ... Filstorlek: 9 kB

 - Men tänk dig själv... tror du att polisen kommer att klara av detta tidskrävande jobb själva? Nääe, skulle inte tro det... Speciella dataspionprogram måste arbetas fram, folk måste utbildas för att bli fildelningspoliser, folk måste utbildas för att utbilda fildelningspoliser, speciella domstolar måste inrättas med både försvarare, åklagare och domare, speciella fildelningsfängelser måste upprättas med fångvaktspersonal.....

Å helt plötsligt så har vi faktiskt ingen arbetslöshet längre! Det ni!





Jag hittade den här bilden på Internet på
http://www.farbrortorsten.com/
och ville låna den till min blogg...
då dök den här skylten helt plötsligt upp;




Filnamn: j0283998.gif Nyckelord: lag och ordning, män, människor i arbete ... Filstorlek: 22 kB
Känns lite obehagligt må jag säga!
  Bäst att stänga av datorn så fort som möjligt!

Bye!

Snälla, snälla, snälla...

Filnamn: j0205401.gif Nyckelord: G-klavar, musik, noter ... Filstorlek: 5 kB

 Jag gillar att titta på melodifestivalen och spekulera i vem som ska gå vidare... Jag brukar inte vara helt fel ute och har ofta rätt men igår blev det helt fel! Ja, ja jag vet... Lili och Susie är tant- och töntvarning på hög nivå men nu är det ju så att det är melodierna som man ska rösta på och jag gillade VERKLIGEN låten de framförde; (GIMME; GIMME; GIMME) Show me heaven. Man blev glad, hade svårt att sitta still till den och lärde sig snabbt refrängen. Är det inte det man vill med en låt?


Filnamn: j0422721.jpg Nyckelord: elgitarrer, fotografier, gitarrer ... Filstorlek: 116 kB


Vem som vinner? Måns Zelmerlöv har en stor beundrarskara av både äldre och yngre tjejer så han kommer nog att ta hem segern. Men frågar ni mig så tycker jag att EMD:s låt är klart roligare och tuffare och borde ha en större chans internationellt. Sarah Dawn Finer har nog också sin beundrarskara men låten var inte mer än medelmåttig om ni frågar mig...  





Å snälla, snälla, snälla  får vi slippa vara med om att Caroline Af Ugglas skickas iväg Eurovisionsschlagerfestivalen för att representera Sverige... det blir SKANDAL! Visst... låten är inte helt urdålig, det finns en poäng med att den är släpigt och rossligt likt något som Janis Joplin skulle ha kunnat raspa sig igenom men Caroline... du ÄR inte Janis Joplin! Kom ihåg det!


Filnamn: j0432654.png Nyckelord: beskurna bilder, beskurna foton, fritid ... Filstorlek: 36 kB 
Blir spännande nästa helg i alla fall!
Heja EMD!





Bild; http://www.ostran.se/ ,
http://nonicoclolasos.files.wordpress.com/

Grattis CAMILLA!

Filnamn: j0436879.png Nyckelord: beskurna bilder, beskurna foton, blommig ... Filstorlek: 43 kB
Grattis på namnsdagen!  



Filnamn: j0433911.png Nyckelord: beskurna bilder, beskurna foton, djur ... Filstorlek: 44 kB
   Camilla
- Världens finaste tjej! 


PT 7/3 2009;
Camilla är ett latinskt namn som betyder offerprästinna. Camilla var också ett namn på en förromersk drottning. Namnet kom till oss från Frankrike i slutet av 1700-talet. På 1860- och 1870-talen blev Camilla mycket populärt. Antalet namnbärare är runt 34 400, av dessa har omkring 5 500 det som tilltalsnamn.

OBS! PT hade dock fel... En vän till mig upptäckte felet och kontaktade SCB som uppgav de korrekta uppgifterna; 34 542 bär namnet och 25 841 har det som tilltalsnamn. Tack Gunilla och SCB... rätt ska vara rätt!


Filnamn: j0426246.wmf Nyckelord: Bajkal, Bajkalsjön, kullar ... Filstorlek: 98 kB 
- Optimisten har säkert lika ofta fel som pessimisten,
men han har roligare!



Var rädd om dig älskade unge! POK  //Mum and dad!



  Grattiskramar till världens finaste EBBA också
som hade namnsdag igår!
Pussar från faster!

   
                   
Titta vilken gammal bild faster hittade 
på två sötnosar!

En godis, två glas vin :)

 QUALITY HOTEL SKELLEFTEÅ


       Filnamn: j0236324.gif Nyckelord: gester, hälsningar, hej ... Filstorlek: 11 kB


Vi var så "shoppingsugna" att tiden inte räckte till... Vi tog in på Stadshotellet i Skellefteå över natten. Jättetrevligt! Väldigt  mycket pitebor i staden dessutom då det visade sig vara en hockeycup under helgen. Det var - Hej! - Tjenare! - Hallå! till både höger och vänster.


 Vi åt ute både lunch och middag, det dracks lite vin, det köptes en hel del godis och chips till Let´s dance på kvällen... MEN vet ni vad? Jag är SÅ himla stolt över mig själv som inte föll för frestelsen... Jag åt bara en winegum och drack bara två glas vin utöver den vanliga dagsransonen! Det ni! Jag har bestämt mig... Vart resten tog vägen kan ni kanske förstå? 
Filnamn: j0284074.gif Nyckelord: bagage, kläder, kvinnor ... Filstorlek: 25 kB

En av de första butikerna vi hamnade på var Hanséns. De hade mycket trevlig personal och en hel del på rea...  Det blev en hel del inköp där. Det sista vi köpte i går kväll var en kabinväska för att kunna packa ner de kläder vi köpt.




Idag har vi hittat diverse saker till hemmet, bland annat en toasits i körsbär, en utetermometer och en ELEKTRISK FOTFIL (som jag har önskat mig SÅ länge). Filnamn: j0427586.jpg Nyckelord: ansiktsdrag, fotografier, kärlek ... Filstorlek: 193 kB

Köpte mig dessutom ett jättesnyggt halsband med svarta pärlor från SNÖ... Läckert!

Tack gubben för en mysig helg!
Tack för att du är lika tokig som jag!
 


Tack för lånet av bilderna;
www.e-news.name, http://www.gulasidorna.eniro.se/, http://www.bokahotell.se/, www.candyking.com, www.barometern.se

Skitkul fakta

Under avdelningen "Värdelöst Vetande"  kan vi idag berätta att någon har räknat ut vilket land i Europa som använder mest toalettpapper.

På första plats;
...  med i genomsnitt 8,5kg/person kommer . . .

SVERIGE!

Filnamn: j0344833.wmf Nyckelord: badrum, barn, flickor ... Filstorlek: 30 kB

Du får dra dina egna slutsatser...

- Pappersindustrin behöver då inte oroa sig...
- SKITKUL!

...Mot Skellefteå!!!
- Vi höres!

Shopping i Skeå

Filnamn: j0336413.gif Nyckelord: atleter, joggare, kondition ... Filstorlek: 4 kB I dag (torsdag) har jag och Milla shoppat i stan... åt henne. Hon köpte nya träningsbyxor, ny träningströja, sport-BH, strumpor och nya aerobicsskor... Mamma och pappa betalade kalaset! Själv köpte hon sig bland annat en kjol och en topp. Det är härligt att shoppa! Särskilt när det börjar närma sig vår...

I morgon (fredag) är det min och Uffes tur att shoppa för då ska vi till Skellefteå. Jag behöver nya byxor (de gamla, relativt nya jeansen, har blivit för stora) och Uffe sade sig behöva en arbets T-shirt! Som om det inte var nog så behöver vi köpa oss en ny toasits (den från IKEA var INTE hållbar). Hur ska vi hinna shoppa ALLT?

Tänk om det skulle räcka med dessa tre inköp... men jag skulle inte tro det! Det brukar bli både en och två och tolv extra saker som följer med av bara farten. Men kul ska det bli!

Sedan blir det väl en fika och lunch/middag någonstans... ska försöka hålla mig till de kalorisnålare alternativen.Filnamn: j0429955.wmf Nyckelord: kläder, körbana, kvinnor ... Filstorlek: 16 kB
 
Milla ska vara mannekäng i morgonkväll på Acusticum, Musikhögskolan för något skolprojekt. Hoppas att det kommer att gå bra (att du kommeFilnamn: j0284139.gif Nyckelord: affärer, affärsmän, framgångar ... Filstorlek: 23 kBr att kunna gå bra) och att Jocke (eller någon annan) kan ta några fina bilder åt oss. 
Filnamn: AG00213_.gif Nyckelord: bondgårdar, däggdjur, galopp ... Filstorlek: 11 kB

I övrigt hoppas jag att mina hästar ska sköta sig på  V75 i helgen så att vi kan köpa oss en liten sommarstuga vid havet.

 
Ha det som bara bäst (om än ni inte ska shoppa)!

Kan du gissa?

VECKANS GÅTA;



Vad har jag, Alfons Åberg, Kia Berg och Sinead o´ Connor gemensamt?

- Ni är roliga, men kan också uttrycka djupare tankar på ett känslosamt sätt?

- FEL, FEL, FEL! Ja, det är ju alltså inte FEL men det var inte så jag tänkte...

- Jaha... och vad var det du tänkte dig då?

             


- INGEN AV OSS HAR (eller har haft) HÅR PÅ HUVUDET!!! Haha!

... Visst har ni hört den om att det aldrig växer mossa på en ädelsten?

Filnamn: j0280567.wmf Nyckelord: ädelstenar, hushåll, juveler ... Filstorlek: 4 kB     

Sinead O´ Connor - Nothing compares 2 U



Sinead  O´Connor placerades under sin uppväxt i ett boende som sköttes av dominikanska nunnor för flickor med "uppfostringsproblem" efter att ha åkt fast för butiksrån.


Sinead O´Connor blev senare berömd som sångerska och låtskrivare med sitt album I Do Not Want What I Haven´t Got .

Sången Nothing Compares 2 U  blev en megasuccé över hela världen.






Tack för lånet av bilderna på "ädelstenarna";
karinannalovisa.blogg.se (Alfons), media.hd.se (Kia), top40.about.com (Sinead)


Baken är bak

Filnamn: j0290270.wmf Nyckelord: desserter, kakor, mat ... Filstorlek: 37 kB
 Filnamn: j0283604.gif Nyckelord: industrier, mätare, mätutrustningar ... Filstorlek: 8 kBJag tycker att det går superbra att äta enligt ViktKlubbens metod... jag är aldrig hungrig och sötsuget har nästan  försvunnit. Jag äter det jag vill men i begränsad mängd eftersom jag bara ska äta 1550 kcal per dag. Remi och After Eight har varit "nödföda" när det ibland har behövts något litet och sött efter maten. Enda gången det har varit svårt att få kalorierna att räcka till är när det har varit palt, blodpudding eller något annat kaloririkt på skolan. 

  Filnamn: j0236415.gif Nyckelord: atleter, joggare, kondition ... Filstorlek: 7 kB Däremot får man inte ha bråttom... men man har ju resten av livet på sig att bli "BMI-korrekt". Hörde förresten att för att undvika cancer bör man bland annat se till att ligga på BMI 21-23! Herregud! Undrar om jag var sådär 9-10 år då jag låg på det BMI-värdet?
Filnamn: j0397586.wmf Nyckelord: ballonger, fester, firanden ... Filstorlek: 77 kB
Tänk egentligen vad mycket god mat, god dricka, godis och glass som har format min pösiga kropp... för att inte tala om min bak... där finns det godsaker i form av kakor, mikropopcorn, gräddglass och cantadouost. Känns skönt att veta att det feta inte bara är av ondo när man sätter sig ned och istret  sväller över stolkantenFilnamn: j0398877.jpg Nyckelord: glasögon, kläder, solglasögon ... Filstorlek: 102 kB... det har byggts upp vFilnamn: j0351435.wmf Nyckelord: affärer, hushåll, kontorsmaterial ... Filstorlek: 8 kBid fantastiskt härliga tillfällen tillsammans med goda vänner, under mysiga hemmakvällar, på semestrar och på bio. Det ni! Men nu gäller det att bevara minnena, inte fläsket.
 
Det har hänt att min runda bak har satt sig på ett par glasögon, en penna eller en mobiltelefon (ibland pinsamt nog utan att  man märkt det...). Men jag säger bara... en hund av den mindra sorten kommer aldrig över vår tröskel... Inte under nuvarande omständigheter i alla fall.


Nu ska jag äta något gott för så där 175 kalorier...
blir nog en macka med skinks och ost, te och ett par mandelskorpor.
Ha det bra alla BMI-korrekta och alla BMI-inkorrekta (med fina minnen)!
Filnamn: j0407016.jpg Nyckelord: Chihuahuahundar, däggdjur, djur ... Filstorlek: 462 kB
Voff! 

Nya lägenheten

Filnamn: j0283932.gif Nyckelord: apparater, dammsugare, dammsugning ... Filstorlek: 5 kB  I dag har vi hjälpt Jocke med att flytta in i sin nya lägenhet, en mycket fräsch 2½ på Aronsgatan i Piteå. Behöver jag säga  att han är överlycklig? Men jag hoppas verkligen att att han kommer att få fortsätta jobba på Kappa till hösten, bo arbetslös i Piteå känns inte som något alternativ för honom, utan då drar han hellre iväg över Atlanten till USA och sedan studera... Jag håller alla tummar och tår... men jag vet att det inte ser särskilt lovande ut. Men det närmaste halvåret kommer han åtminstone att bo i sin nya lägenhet. Visst är den fin?

Klicka för större bilder!

    Filnamn: j0283907.gif Nyckelord: hushåll, kvastar, sopa ... Filstorlek: 5 kB            


Vi har hunnit mycket på bara en dag... och nu är vi välförkänta av en skön natts sömn... Jocke i nya sängkläder inköpta av syrran på Hemtex. Jobbet fortsätter i morgon:)  
Filnamn: j0365305.gif Nyckelord: barn, bebisar, fantasier ... Filstorlek: 9 kB  
Sov gott!

Vasa

Ordet Vasa leder mina tankar till...  

Filnamn: j0432526.png Nyckelord: beskurna bilder, beskurna foton, genomskinlig bakgrund ... Filstorlek: 12 kB
... bantning, museum, tivoli och äventyrsbad, universitetssjukhuset i Umeå, Estoniakatastrofen, nationaldagen, skeppsråttor, skörbjugg och pest, Iittala och Marimekko, knäckebröd, kronprinsessan Victoria, försäkringar, pasta...Filnamn: j0286822.gif Nyckelord: åkattraktioner, cirkusar, karnevaler ... Filstorlek: 25 kB

- VA? Nu får du allt förklara dig...
- Jo...
 
... i finska Vasa finns det ett tivoli och ett äventyrsbad som vi har besökt när barnen var små. I Vasa finns en fantastiskt fin torgmarknad och en massa fina butiker som bland annat säljer Iittala och Marimekko.


... Gustav Vasa valdes till kung i Sverige den 6 juni 1523 (därav vår nationaldag) och verkade som kung fram till sin död 1560. Han avskaffade kungaval och införde i stället arvsmonarki vilket leder till att kronprinsessan Victoria blir vår nästa regent och inte Carl Filip, någon systerson eller ingift.

... Vasa King hette finlandsbåten som mamma och pappa och Jocke åkte över till Finland med när jag låg för behandling av min leukemi i Umeå. Båten döptes året efter om till Estonia och förliste den 28 september 1994 på väg till Estland och drog med sig 852 personer ner till djupet, varav 551 var svenskar.

www.estoniasamlingen.se/content.aspx

1980-1990 MS Viking Sally
1990-1991 MS Silja Star
1991-1993 MS Wasa King
1993-1994 MS Estonia  Filnamn: j0303494.gif Nyckelord: båtar, segelbåtar, segelskepp ... Filstorlek: 7 kB 


... Regalskeppet Vasa som förliste på sin jungrufärd 10 augusti 1628  och som sedan bärgades 1961 och placerades 1990 på Vasamuséet på Djurgården i Stockholm. Besättningen på många av den tidens skepp drabbades av både skörbjugg och pest och båtarna hemsöktes av en hel del skeppsråttor

 
... När man bantar är hårt bröd som Wasas knäckebröd bra för sitt fiberinnehåll. Wasabröd AB grundades 1919 i Skellefteå (AB Skellefteå Spisbrödfabrik) och ägs sedan 1999 av det italienska livsmedelsföretaget Barilla som bland annat tillverkar pasta.


... Wasa försäkringar var ett försäkringsbolag som 1985 gick ihop med Länsförsäkringar.


- Så var det med det...
- Men HALLÅ, tycker du inte att du har glömt något riktigt, viktigt och högaktuellt då?
- Som vad då?
- Vasaloppet kanske?
- Vasaloppet? Du menar finska rallyt? Går det i Vasa? På vintern? Det har jag missat...
- Hmm..

RSS 2.0