Kram

Jag fick detta mail från min kompis Eva...




Du  kommer till en tid i ditt liv när du  inser


vem  som betyder något...


vem  som aldrig gjorde det...


vem  som inte kommer att göra det...


vem  som alltid kommer att göra det...




Så,  oroa dig inte för människor i ditt  förflutna,


det  finns en anledning till att de inte finns med i din  framtid.






Jag har kommit till en tid i mitt liv (för ett bra tag sedan) när jag vet vem som betyder mycket för mig och som alltid kommer att göra det... mina barn, Ulf, min mor och far, min bror och min syster och deras familjer, mina nära släktingar och sist men inte minst mina vänner.

Kramar till er alla och tack för att ni finns!


En extra go kram till Jocke just idag... tänker mycket på dig!

En extra myskram till Milla som har fått ett mycket välförtjänt stipendium... Du är en fighter!

... och en speciellt hård kram till min mamma idag på morsdag! Du är den bästa av mammor!

//MUM

Saknar beskrivande ord...

Jag har dragit ut på tiden för mitt bloggande av en enda anledning... JAG SAKNAR ORD! Den resa som jag och Ulf har gjort tillsammans med våra vänner Per och Anki är den mest fantastiska resan man kan tänka sig. Att ens försöka återge den med några hurtigt kraftfulla adjektiv känns som en meningslös idé... Jag tror att några av de bilder jag har tagit berättar mer för den intresserade...

Läs broschyrerna, titta på Royal Caribbeans hemsida, se på våra bilder och bilda er en egen uppfattning om resans värde, dubbla sedan detta och ni närmar er sanningen... Jag kan bara säga, har ni möjlighet och lust att göra en sådan här resa, GÖR DEN...

Varsågod och häng med på en rundtur på båten. Bilderna från Barcelona, Villafrance på franska rivieran, Cagliary på Sardinien och Palermo på Sicilien får ni kanske se en annan gång... Upplevelserna från dessa ställen är fantastiska men bilderna i sig är inte särskilt unika och är nog kanske inte i allas intresse. Däremot är bilderna från båten "Navigator of the Seas" mer unika och speciella varför jag väljer att dela med mig av dem... Se och njut!

Klicka för större bild...

         
     
 
             
 
        

Grattis min gubbe, nu har du fyllt 50 år på det mest otroliga sätt man tänkas kan...
och det var du värd!
Tack Pelle och Anki för en fantastiskt trevlig resa...

Känslan sitter kvar länge...
//Eva

uppdatering

"Är på Sardinien, 33 grader. Sitter på en pub under
en parasoll, dricker un grande bira. blir poolen sen"



gissar på att dom har det bra :)

Grattis Ulf 50!



Då papporna blev till
var tanken ganska klar.
En pappa har nått i sig
som ingen annan har.

Han ger dig av sin kunskap
försöker att förstå.
I alla livets skeden
han är att lita på.

Därför kära pappa
om frågan ställdes nu.
Vem är den bästa pappan?
Jo, svaret det är DU!



Hoppas din dag blir kanon!
Älskar dig, du är bäst
 /Milla & Jocke



Halsning fran Barcelona!

Hej mina vanner!

Jag har stulit mig en stund pa ett Internetcafe och hinner skriva nagra rader...
Vi har INTE solat men...
vi har gatt La Rambla (ramblan) upp och ner nagra ganger och sett alla varldens olika manniskor, gatumusikanter, gycklare, malare mm... Vilken storstadspuls, vilka farger, vilka dofter... Barcelona ar en fantastisk stad...

Vi har vidare sett diverse sevardheter fran overvaningen pa en turistbuss. Vi har atit tapas. Vi har suttit vid hamnen. Vi har druckit Sangria. Vi har shoppat. Vi har sett Sagrada Familia. Vi har rejala skavsar pa fotterna. Vi har t o m overlistat en ficktjuv i en rulltrappa i Metron... (Uffe blev rejalt het... men det gick bra... for bade oss och tjuvarna). Vi har m a o gjort BARCELONA pa nagra dagar.

Nu ska vi bara hamta ut vart bagage pa hotellet och bege oss med taxi till hamnen for vidare fard med Royal Caribbean. I morgon ar vi i Nice. Hoppas att det ar soligt dar sa att man far lite farg pa kinderna... men a andra sidan sa spelar det mindre roll... vi bor ju granne med ett solarium.

Pussar och kramar till alla (men mest till Milla och Jocke)!
Adios!

hälsning

Som ni alla säkert vet så for mina kära föräldrar med trevligt sällskap iväg igår imorse till barcelona. och såklart ställer jag upp och är "vikarie" och skriver några rader medans de är borta, (har jag något val? haha) de ringde iaf igår när de var på arlanda och lät väldigt förväntansfulla och de förstår väll jag de, så som de har längtat! senare under kvällen fick jag ett sms om att de hade kommit fram. de hade då precis ätit och sett sig omkring, det var varmt trots att det var sent. de konstaterade att barca är väldigt stort och att det var mycket folk ute.

Tidigare idag pratade jag med mamma i telefon, under dan hade de åkt runt i en buss och tänkt försöka hinna med att se och uppleva så mycket som möjligt, då de redan lördag går på båten. När hon ringde satt de utanför barcelonas arena där det var nån slags marknad med massa fotbollsprylar, kan tänka mig att det gillades av min fader :)


kan väll inte förneka att man känner sig lite avis, hade väll inte varit helt fel att va där i värmen. men samtidigt så unnar jag verkligen dom den här resan och de är väll på tiden att de far iväg och gör något tillsammans utan oss "barn" för en gångs skull. så mamma och pappa, jag hoppas verkligen ni får en underbar och oförglömlig resa, för det är ni verkligen värda!

Tack för mig för nu! /Milla

Adios amigos!

Nu är allt packat och det rymdes i Uffes nyinköpta resväska (i storlek "bauta"). Skönt att klara sig på en väska som dras stående på hjul i stället för två som ska bäras med snedställt rygg och krampande armar eller rullas med hukande ställning på skallrande och vobblande plasthjul.

I morgon bitti kommer Olle och hämtar oss och Pelle & Anki vid 8.00. Klockan 10.00 går flyget mot Arlanda och vid 18.30 är vi i Barcelona. Hoppas att jag hinner läsa lite i reseguiden under flygningen... det finns verkligen massor att se och uppleva i denna spanska storstad.


På lördag kl. 13.00 lägger båten Navigator of the Seas ut från hamnen i Barcelona med första destination Franska Rivieran och Nice där vi är hela söndagen. På söndagkväll lär det vara kaptensmiddag, på Uffes 50-års dag.


På måndagen tar vi i land på Cagliari, Sardinien i Italien, och på tisdagen får vi chansen att uppleva Palermo på Sicilien i Italien. Onsdag blir en sk "Cruising-day" till havs med förhoppningsvis poolbad på övre däck. På torsdag morgon är vi så tillbaka i Barcelona hamn och på kvällen så slutligen hemma på Parkgatan i Piteå med en massa minnen i så väl kamera och väska som själ och hjärta. 

Bilder från Barcelona till kul musik...


Min vikarie Milla kommer förhoppingsvis att skriva några rader i bloggen under veckan...
Bilder kommer senare.

Filnamn: j0286828.gif Nyckelord: båtar, män, navigation ... Filstorlek: 16 kB 
Skepp ohoj!
Eva&Ulf

TACK älskade barn!

Filnamn: j0237789.wmf Nyckelord: Alla hjärtans dag, anteckningar, festliga tillfällen ... Filstorlek: 43 kB
 Ville så gärna tacka alla som har bidragit till att Uffes fest blev så himla lyckad och var rädd att glömma någon (hoppas inte att jag gjorde det...), Vad gjorde jag då? Jo jag glömde de som står mig närmast, mina älsklingsungar, som har varit med och planerat, handlat, packat, förvarat, tisslat & tasslat med mera tillsammans med mig. Er hjälp har varit ovärderlig och det vet jag att jag har sagt fler än en gång men jag har aldrig sagt det offentligt;
- NI HAR VARIT GULD VÄRDA! Dessutom har det varit så himla skoj att planera, skissa, skratta och fantisera kring hela 50-års grejen tillsammans med er... TUSEN TACK ni de finaste ungarna i världen!

Mammor gör så gott de kan, ibland gör de fel, men de vill alltid rätt!
Hör av er till mig när ni ska gifta er, ha 30-års fest, inflyttningsfest... vad vet jag... Filnamn: j0345015.wmf Nyckelord: hälsningar, hjärtan, kommunikation ... Filstorlek: 7 kB
Jag kommer först av alla, det vet ni!


Pussar och kramar!  
//MUM


- Å tack Milla för att du ska sköta bloggandet åt mig när jag är borta med hälsningar skriva av mig på SMS...

Nytt boende, nej tack!

Filnamn: j0290291.wmf Nyckelord: byggnader, höghus, kontor ... Filstorlek: 54 kB Har i kväll varit på infomöte angående Linbäcks planerade kooperativa boende Cederterassen på Sundsgatan (mejeritomten) i stan. Vi hade sett en 4:a med en fantastiskt fin planlösning och en helt underbar balkong/terass i söderläge... Skulle gå att få mot enFilnamn: j0423684.jpg Nyckelord: affär, affärer, ändringar ... Filstorlek: 162 kB "insats" motsvarande 1/3 av en normal insats i en bostadsrätt i dagens prisklass och med en billigare hyra. 

-Jaja, allt är väl relativt... jämför man med storstockholm så är det nog prisvärt men vi bor väl för sjutton i Piteå, eller hur... Insatsen (utlåningen till Lindbäcks utan ränta) skulle för oss bli någonstans mellan 500 000 och 600 000 och den "låga" hyran skulle ligga på 7 500 kr. Till detta ska Filnamn: j0401003.jpg Nyckelord: affärskvinnor, fira, firanden ... Filstorlek: 73 kBläggas garage/carport, hushållsel och en årlig avgift till föreningen... OCH en massa ansvar i föreningen både i form av engagemang och ideelt arbete...

Jag säger bara; FY FARAO VAD JAG BOR BRA!! Ja, jag vet, jag har blivit bekväm men jag vill ha det så här... utan arbete och ansvar, betala samma hyra varje månad, med tre månaders uppsägning, ringa vaktmästaren om något går sönder... ni vet. Så får det bli... tills vidare i alla fall.  

Nu ska jag RAKA benen och huvudet, måla naglarna, peela ansiktet mm. Ska med andra ord fräscha upp fasaden lite inför resan... Det är EXAKT 36 timmar till planet lyfter från Kallax nu...  

Filnamn: j0411818.jpg Nyckelord: barn, fingermålningar, fingrar ... Filstorlek: 328 kB
Kramar till er alla!

Fest, ljuvliga fest!

Vi har haft årtusendets trevligaste, roligaste och mest lyckade fest för Uffe i helgen. Våra allra bästa vänner och våra närmaste och käraste släktingar fanns på plats i Sikfors för att tillsammans fira den finaste, goaste och snällaste 50-åringen i världen; UFFE!


Visst har det varit några arbetsamma veckor av planerande, köpande, bakande mm men det har varit superkul och det har varit värt varenda sekund. Ingen har dessutom försagt sig och Uffe fick leva i ovisshet ända fram till fredag eftermiddag då Eva och Per hämtade oss med husvagnen och "guidade" oss fram till slutdestinationen Sikfors camping. Dessa två kompisar har varit ovärderliga under helgen... de har bjudit på kaffe och fika, de har bjudit på mat, de har burit (trots att de inte alls ska göra sådant med sin värk...), de har skalat, diskat, torkat, plockat... NI ÄR BÄST KÄRA VÄNNER! Tack!

   


På lördagen, som f ö bjöd på strålande sol och över 20+ grader, dök folk upp med jämna mellanrum. En del tog in på hotellet, en del hade husvagn eller husbil medan andra valde att bo i stuga eller ordna skjuts hem under den sena timmen. Allt som allt blev vi runt 30 glada fans som firade den alerta och ungdomlige gubben under lördagen.

    


Kvällen gick i ett norrbottniskt tema med välkomstdrink med lingondricka, tunnbrödsrulle, purjosallad (tack snälla mamma), nubbesallad, gravad lax (tack farfar Arne), västerbottenost och runt hårdbröd till förrätt, potatisknyten och suovas som stektes ute på murikkor (tack Kicki för "turbostekningen"), sallad och bröd till varmrätt och mandel- och marängtårta med blåbär och hallon.

 
  


Vi har sjungit (A-laget mot B-laget i en hel del stämmor), haft frågesport (vem känner Ulf bäst?), sett bildspel (TUSEN TACK Peder, helt suveränt!), kastat lasso, blåst i blåsrör (gammal är äldst Peter och Simon, visst vet ni det?), lyssnat på 70- och 80-tals musik (tack Milla), bildat ord i grupper (Eva är årets lagledare alla kategorier), lyssnat på en känslosam och fin dikt som blev färdigskriven på dass (tack älskade pappsen), eldat, grillat (COOP:s korv förstås). Mitt i allt det underbart roliga ville inte värmeljusen slockna då visade det sig att vi hade en redig brandkvinna i lokalen som snabbt och resolut kvävde elden. Som om det inte var nog med det så stegade en annan frivilligarbetare upp på en stol med en chipsskål i handen som fick agera lock runt brandvarnaren i de minuter som det tog innan röken skingrat sig... rådiga vänner man har!

  


Tack alla fantastiska människor som gjorde kvällen till en oförglömlig kväll för Ulf och mig! Och tack för alla jättefina presenter... blir mycket frilutsliv i husvagnen med fiske och bad (i "mankini") och en och annan whiskey i sommar... med ARSENAL-tröjan på.


Här sitter några av oss och pustar ut dagen efter i solskenet!


PUSS och KRAM till er alla!
Nu är jag och Uffe mycket trötta och ska gå och lägga oss.

Vi hörs!

AAaajjj!

I går hade jag först ont i hjärtat av onda minnen och medkänsla och sedan hade jag fysisk värk i huden efter en vaxning... Hjärtevärken var klart värre!

Visst fanken slet det och sved det när man efter att ha häftat fast vaxbandena rev bort ett antal benhår med rot och hårsäck och allt... T o m huden följde ju för farao med. Det hela hade varit helt OK, ett nödvändigt ont om man ville bli fin, men nu blev man inte det. JAG SER UT SOM EN PLOCKAD OCH BLÅSLAGEN KYCKLING (förstår nu någorlunda hur det ska ha känts för fjäderfäna som blev ryckta i bl a KINA). Mina ben ser ut som en röd-lila-vit stänktapet från 70-talet. Min bikinilinje för tankarna till hackbiff, en rå sådan. DESSUTOM står sådär vartannat j-la håstrå stolt kvar i högrest givakt... visserligen halvers insmetade i rosa vax, men dock...



"Det gör ont" - Lena Philipsson


VAX är inget för fru Norberg... tro mig, och INTE beror det på smärtan, pyttsan! Det blir rakning även i fortsättningen om inte man ska anamma den naturliga och moderna "Nordiska looken" där man ska se så naturlig ut som möjligt med lite smink (undrar om de verkligen har det... tror det behövs MYCKET för att se ut som en fräsch 17-åring när man är 36...) och buskiga ögonbryn. Det kanske blir långhårigt både här och där hädanefter m a o...


Hur som haver...
ha en bra helg... det ska vi för nu bär det iväg mot FEST! (Ni får läsa i min skvallerpress senare)...

KRAM

Varför?


Mycket har jag lärt mig genom livet men än har jag inte förstått vad meningen med att unga människor och deras barn ska drabbas, ibland gång på gång och ibland mycket hårdare än någon annan kan förstå. Om det finns en Gud, hur tänkte han då? Vad ville han att vi skulle lära oss? Ville han härda oss? Ville han att vi skulle vara "ambassadörer" och fungera som "varnande exempel"? Ville han, genom dessa utvalda, "ruska om" andra så att de lär sig uppskatta det de har? Hur som helst så är det ett mycket högt pris de "utvalda" får betala och frågan är om de någonsin kommer att få tillbaka för sina utlägg...



Jag fick igår höra om småbarnsföräldern som har fått ett nytt återfall i sin leukemi... Hon som är nog prövad vid det här laget och vars barn som har fått se och vara med om tillräckligt mycket... Hon vars man återigen får tänka på hur det ska lösa sig om hon inte klarar sig... Hon som inte längre orkar mobilisera den enorma kraft som behövs för att gå igenom cellgiftsbehandlingar, provtagningar och isoleringsperioder då man tvingas lämna sin familj... Hon som inte vet om hon orkar gå igenom en väntan på ett besked igen... Hon som inte vet någonting längre... Hon och hennes familj...


Om jag kunde skicka lite kraft skulle det redan vara gjort...

Känner SORG!

Vis på mitt vis


"Förmågan att idag tänka annorlunda än igår, skiljer den vise från den envise"




John Steinbeck
(som f ö ska föreläsa för oss lärare i höst... klok man.)



Våga annorlunda...
Ha det som bäst, men på nytt sätt!


Vax

Filnamn: j0236247.gif Nyckelord: hår, hårlös, män ... Filstorlek: 7 kBHar idag, för första gången, köpt vaxremsor för att slita loss behåringen på min bikinilinje och mina underben med rötter och allt. En expedit på Kicks tog sig tid att förklara hur det hela ska gå till och jag kände mig som en 15-åring som skulle raka benen för första gången...

I kväll har jag läst instruktionen, det räckte. I morgon plockar jag ut innehållet och känner på det, det räcker. På torsdag kväll ska det däremot slitas med hull och hår (och vem vet kanske med blod, svett och tårar också). Det lär sedan skina blankt som på Kojaks huvud i så där 3-4 veckor vilket skulle passa mig väldigt bra då coktailklänningen nu ska träs över min kropp om en dryg vecka och den visar en hel del ben... Filnamn: j0250574.wmf Nyckelord: händer, hårväxt i ansiktet, män ... Filstorlek: 15 kB 

Visst är det livets ironi att där man VILL ha hår, tjockt, kraftigt och varför inte mörkt och lockigt, där är det glest och tunnsått som på en "tjälabränd" gräsmatta. Däremot där man INTE ALLS vill ha någon som helst behåring DÄR är det tjockt, kraFilnamn: j0436399.png Nyckelord: änglar, beskurna bilder, beskurna foton ... Filstorlek: 37 kBftigt, till och med mörkt och lockigt... Någon driver med oss och skrattar åt våra fåfänga försök att ändra de fysikaliska lagarna. Undrar om denna någon har några egna kroppsliga problem?

"Slit och släng" blir kanske nya given, synd att det inte får göras på huvudet (men då drar man väl ut skinnet så mycket att när vaxet avlägsnats rullar siFilnamn: j0351326.wmf Nyckelord: bandage, hälsovård, medicin ... Filstorlek: 5 kBg det veckade överflödsskinnet ner i ansiktet som en rullgardin... hu). Nä där får det även i fortsättningen bli rakapparat.

Det ska kännas att man lever!
Om än det gör ont...

Varning!


Ge mig några extra Gigabyte, några tusenTerawattimmar och en handfull Nanometer för nu är härdsmältan, rotvältan och imploderingen nära... vridmomentet liksom transmittorsubstanserna fungerar tillfredsställande vid accelerationerna, men friktionen börjar kännas, särskilt i viloläge... Den uppkomna situationen är i dagsläget stabil men bör hållas under kontroll...




Det är bara dagar kvar till festen och resan och den kommande studenten förstås, som kronan på verket. Det känns stort... men härligt alltihop!!! 



Dolly Parton - Working 9 to 5 

Jag har kontroll... var så säker!
Puss & kram!

Naket

Jag hade visst i ett svagt ögonblick utlovat en bild på mig själv utan hår... Å varför inte... ta mig för den jag är eller så låter du bli (låter lite som min mormor som provocerade folk för att kolla deras lojalitet).

Så här är jag utan hår... med en skinande skalle och en skinande aura.
Lite lämnar jag åt fantasin...





Visst är jag fräck!

Spice

Filnamn: j0337276.jpg Nyckelord: cigaretter, fotografier, fritid ... Filstorlek: 19 kB
Filnamn: j0416002.wmf Nyckelord: anatomi, ben, huvuden ... Filstorlek: 9 kB

Jag blir arg, förtvivlad och rädd när jag läser i tidningen om den nya drogen som röks bland våra ungdomar och som inte går att spåra i vare sig blod eller urin.

Drogen ger liknande rus som av cannabis och hasch men klassas ännu inte som narkotiskt preparat i Sverige eftersom man inte kunnat fastställa alla ingredienser. I Tyskland och Österrike är drogen förbjuden sedan årskiftet. Drogen som är örtbaserad beställs lätt över Internet av 18-åringar eller av yngre genom ombud.



www.wikipedia.org
 
Bieffekter av drogen visar sig i form av torr mun, överdrivna hungerskänslor, paranoia och ångest. Men eftersom ingen riktigt vet vad drogen innehåller så kan ingen med säkerhet veta vad för slags biverkningar drogen ger på lång siktFilnamn: j0398845.jpg Nyckelord: block, droger, farmaceutisk ... Filstorlek: 190 kB. På grund av att Spice är så kraftfullt som det är, samt att det intas tillsammans med andra starka ämnen i spice, bedöms det finnas stor risk för överdosering.

Spice bedöms bli inkörsporten till tyngre droger för många av våra ungdomar.

Jag har besökt företaget som via sin webbsida säljer Spice och andra ännu tyngre opiater helt lagligt. Man blir helt chockerad! Jag har hört och vetat att det ska vara lätt Filnamn: j0324418.wmf Nyckelord: ben, dödskalle och korslagda benknotor, gifter ... Filstorlek: 25 kBatt få tag i droger, men det här... och allt är OK enligt svensk lag! GÖR NÅGOT NU!!! DETTA VANSINNE KOMMER ATT KOSTA MASSOR AV UNGA MÄNNISKOR FRAMTID OCH LIV!

Vi som föräldrar får inte tänka "Mina barn och andras ungar"... vi måste engagera oss alla för att få ett stopp på detta vansinne. Detta är inget "storstadsproblem", drogen används redan flitigt av många här i Piteå... 



Bilderna talar för sig själv...













Man har inte roligare än man gör sig...
Trevlig helg!

Nostalgiglass

Filnamn: j0112366.wmf Nyckelord: äta middag, desserter, glassar ... Filstorlek: 32 kBHar idag varit hem tll en elev med glass och en bok med brev skriven av resten av klassen. Han cyklade in i ett Filnamn: j0365281.gif Nyckelord: hälsovård, medicin, tänder ... Filstorlek: 16 kB staket igår kväll och framtänder, både 6-års och permanenta, slogs ut. Det blev ambulansfärd till Sunderbyn som lyckades få fast de två stora framtänderna men de vet ännu inte om tänderna kommer att fastna eller om de kommer att dö. Han hade haft rejält ont och var ordentligt blåslagen stackaren... Hoppas att det kommer att ordna sig till det bästa.

 Tillbaka till glassen... det var isglass från ICA (igen), blå och grön med Hulken på förpackningen. Skulle passa en liten hjälte tyckte jag. När mamman öppnade förpckningen vände hon sig oFilnamn: j0346329.wmf Nyckelord: is, skyltar, symboler ... Filstorlek: 2 kBm och hällde diskret ut några deciliter is/snö ur förpackningen. När barnen tog bort pappret var glassen lurvigt, rimfrostigt vit, inte blågrön. Men jag antar att man inte kan gå tillbaka med ett paket ISGLASS som innehöll IS? Kändes i alla fall inte särskilt fräscht.

Visst kommer ni ihåg barndomens glassar? Det gör jag... Manolito, Puckstång, Superjet, Stortrumma...


1967



 1970


Morfar kunde ta Amazonen från Messaure till Jokkmokk t o r (ca 70 km) bara för att jag skulle få glass, han skämde bort mig rejält. Konsum hade en god glass som oftast fanns i frysen och det var ananasisglass med chokladtopp, eller en vanlig (bred och räfflad) vaniljpinne med chokladöverdrag... enkla men ljuvligt goda. Filnamn: j0283574.gif Nyckelord: affärer, ettor, guldmynt ... Filstorlek: 9 kB 
Filnamn: j0142247.wmf Nyckelord: moln, naturen, solar ... Filstorlek: 38 kB 
... Det var tider det... och det var priser det... 1 kr för en strut...
Tänk att inflationen och kronans värde har sjunkit så inni den på bara några år... eller så har tiden hunnit i kapp oss?

I kväll blir det en Ängelnsallad och en glass till efterrätt (hoppas jag) men inte från ICA för den är inte kul.

Trevlig helg!

Vilken glass är du?

Läste i en tidning i fikarummet idag en undersökning som visade på sambandet mellan valet av glass och personlighet liksom TV-vanor.

Vilken glass/typ är du? 
 
   


DAJMSTRUT
- Du är en livsbejakande person som ofta omger dig med nya prylar och gärna slår på "CSI Miami" på TV:n.


88:AN, GB-SANDWICH
- Du är en impulsiv person och du gillar TV-programmet "IDOL".


SOLERO
- Du är en trendkänslig person som gärna tittar på "Grey´s Anatomy".

Filnamn: FD01086_.wmf Nyckelord: äta middag, händer, hushåll ... Filstorlek: 12 kB
MAGNUM
- Du är tillfreds med dig själv och ditt liv och du tittar gärna på "Bonde söker fru".


Hmmm...
 
- Jag gillar "Bonde söker fru" och "IDOL"... Men visst händer det att jag ser Grey´s och t o m CSI. Jag är helt klart tillfreds med mig själv och mitt liv... jag är med andra ord rätt "livsbejakande", är oftast rätt impulsiv och gillar trender (de trender som passar en 45-årig fröken)...???

- Stämmer inte testen då?

- Jodu, den stämmer fruktansvärt bra, för jag älskar ALL glass i alla smaker och varianter... åt alldeles nFilnamn: j0303319.gif Nyckelord: äta, desserter, djur ... Filstorlek: 7 kByss (i brist på annat) Big Pack vanilj med Oboy-pulver, så det bara dammade i munnen... MUMS!
Längtar att få sätta tänderna i någon av vårens glassnyheter också... eller varför inte prova ICA:s "Kul glass", den måste vara rolig att äta...

Ha det!



- Kuuul!

Ny frisyr, nytt bemötande

Filnamn: j0284025.gif Nyckelord: ansa, frisyrer, hårstylister ... Filstorlek: 18 kB
En gammal bekant till mig berättade en gång för mig hur hon upplevde att hon blev annorlunda bemött efter att hon klippt av  sig sitt långa hår. Jag minns att jag tänkte att det inte kunde stämma, folk kan väl inte bemöta en person på olika sätt efter hur frisyren ser ut... Hon hade rätt.

   
Fotograf; Milla

Jag har "chockat" bekanta, vänner och kollegor genom att byta frisyr och färg radikalt och jag kan säga att jag har fått de mest skiftande reaktioner. En del visar med miner vad de anser (bu eller bä), en del säger något litet i stil med "Jaha, nu har hon ny frisyr", andra är mindre diskreta och säger högt och tydligt (utan minsta diskretion) "Har du ny peruk?" men det finns givetvis de som också säger både en och två gånger att de tycker att min nya frisyr är snygg och/eller att jag passade i den. Men jag tror ändå att den vanligaste reaktionen genom åren har varit att låtsas som om man inte har sett förändringen eller t o m kanske låtsas som om man inte ens har sett mig (man tittar bort och/eller undviker ögonkontakt)... 
  Filnamn: j0434859.png Nyckelord: beskurna bilder, beskurna foton, frågetecken ... Filstorlek: 27 kB

Min fråga till "undvikarna" är;

- TROR NI ATT JAG ÄR EN ANNAN MÄNNISKA I EN NY PERUK?
- TROR NI ATT JAG BLIR SÅRAD OM NI NÄMNER DET "FÖRBJUDNA" ORDET PERUK?
- TROR NI ATT JAG SKA BÖRJA STÖRTGRINA OCH TÄNKA PÅ ALLA HEMSKA CELLGIFTSBEHANDLINGAR SOM TAGIT MITT HÅR?
- TYCKER NI ATT JAG ÄR SÅ FÖRB... FUL I MIN PERUK ATT DET BÄR EMOT ATT SÄGA NÅGOT ALLS AV FALSKHET?
- VET NI INTE VILKA ORD NI SKA ANVÄNDA; PERUK, HÅR, FRISYR, FRISÖR, KLIPPA???

Filnamn: j0236276.gif Nyckelord: anvisningar, gester, händer ... Filstorlek: 9 kB

Mitt råd till "undvikarna" är;

- SÄG NÅGOT, DET ÄR ALLTID BÄTTRE ÄN ATT INTE SÄGA NÅGOT ALLS!
- FRÅGA MIG OM NI UNDRAR ÖVER NÅGOT!
- SÄG SAMMA SAKER SOM NI SKULLE HA SAGT TILL EN SOM HAR RIKITGT HÅR OCH SOM HAR VARIT TILL "FRISSAN"!
- TYCKER NI ATT JAG SER HEMSK UT BEHÖVER NI DÄREMOT INTE SÄGA DET, MEN VÅGA SE MIG I ÖGONEN ÄR NI SNÄLLA!

Smaken är som baken, tyck vad ni vill - men kom ihåg att jag är samma människa oavsett perukens färg och form (det sitter INTE i håret)... är t o m samma människa UTAN peruk... blir kanske bilder på det i ett annat inlägg.
Filnamn: j0432539.png Nyckelord: ansikten, beskurna bilder, beskurna foton ... Filstorlek: 13 kB 

För visst vet ni att...

... JAG ÄR FRISK!
... JAG ÄR LÄTT ATT PRATA MED!
... JAG ÄR INTE BITTER, BARA GLAD ÖVER ATT LEVA!
... JAG GILLAR MINA PERUKER OCH TYCKER ATT DET ÄR OK ATT HA DEM!


Nää ta chansen och "öva" på mig, förr eller senare kommer ni att tvingas att möta och säga något till en som VERKLIGEN är i en svår situation, som nyss fått ett dödsbud, en svår diaFilnamn: j0430531.jpg Nyckelord: Alla hjärtans dag, ansikten, ansiktsuttryck ... Filstorlek: 134 kBgnos eller genomgått en separation eller som kanske t o m fått en dödsdom... då duger det inte att titta bort och låtsas som om det regnar...

 

Våga vara en medmänniska!
Vi behöver varandra!

Lycka till kära vänner!

Grattis mamma!



Grattis på födelsedagen mamma!
Hoppas att du får en riktigt fin dag med kaffe på sängen
med pappas hembakade muffins och kanske något paket.

Kom ihåg att själen och hjärtat bara blir bättre med åren...
å du är den finaste mamman av alla.

Pussar och kramar från din bästa dotter och hennes familj!

Skynda fynda!

Filnamn: j0430987.jpg Nyckelord: band, barn, cowboy-stövlar ... Filstorlek: 148 kB

Fick förra veckan en reklambroschyr med olika "guld fynd"... den var klatschigt gul med texten "Presenterna till hela  familjen" och med lockande erbjudanden lagom till studenten, 50-årskalas mm.
Filnamn: j0439239.jpg Nyckelord: affärer, aktivister, allmänheten ... Filstorlek: 247 kB Tillhandahålls av: Fotolia.com 
Jag gick in på butiken i Skellefteå och tänkte att här gäller det att vara snabb för att hinna få godbitarna innan de tar slut. Jag hade sett ut en snygg klackring och ett halssmycke i guld åt min man. Enligt broschyren skulle smyckena tillsammans vara nedsatta med ca 900:-. Bredvid smyckena fanns det små runda, färgglada "pluttar" som deklararade att "Om du köper detta smycke så får du 600:- och 1200:- att handla andra varor i butiken för"...
- WOW, tänkte jag, då får jag ju dessutom råd med en guldkedja till hängsmycket.
Filnamn: j0296966.gif Nyckelord: affärer, detaljhandelsföretag, försäljning ... Filstorlek: 18 kB
Efter mycket letande och ringande så visade det sig att i Skellefteå hade de bara ringen men halsbandet fanns i Piteå... men jag fick ju inte nyttja rabatten i en annan butik (om än samma kedja), och ännu mindre en annan dag... Det var den kedjan det.  

När vi till slut kommit oss till kassan och jag eventuellt skulle köpa ringen, börjar den oförskämt fräscha 25-åringen till kassörska att räkna och kalkylera på vad som skulle bära sig för min del... Jag undrade ju förstås vad snärtan mFilnamn: j0439343.jpg Nyckelord: figurer, föredrag, företag ... Filstorlek: 194 kB Tillhandahålls av: Fotolia.comenade Filnamn: j0283985.gif Nyckelord: affärer, guldmynt, keramik ... Filstorlek: 13 kBoch hon svarade glatt...
- Jo, du vet det är ju så att om du köper varorna till fullt pris så får du ju här och nu nyttja  presentkorten på 600:- och 1200:-, men om du köper varorna till det nedsatta priset så får du ju inget presentkort alls.. men det förstod du väl (vargflin)?
- JO... men det förstod jag ju... (grrr). Jag återkommer...

Runt hörnet, utanför guldsmedsbutiken tog jag upp häftet med erbjudandena... Inuti de små färgglada "pluttarna" stod  det något högst upp med så liten stil att jag inte kunde läsa det... men jag FÖRSTOD vad det stod...
Filnamn: j0439318.jpg Nyckelord: energi, former, Fotolia ... Filstorlek: 171 kB Tillhandahålls av: Fotolia.com
Detta borde anmälas till KO (konsumentombudsmannen), till ARN (allmänna reklamationsnämden) eller LGR ( de lättlurade och godtrognas riksförbund) för vilseledande reklam... VEM F-N KÖPER EN VARA TILL FULLT PRIS OM MAN I STÄLLET KAN FÅ DEN TILL NEDSATT PRIS?.. Det kommer att dröja innan jag "fyndar" i den kedjan igen... åtminstone kommer jag att LUS-läsa den finstilta texten först...
 
Hejsvejs i vårsolen!

- AAAAAAaaooooiiiiiiiiihhhh!


Nu är vi hemma på Parkgatan igen med tvätt, rester, bilder i kameran och trevliga minnen (tack Eva & Per)... dessutom finns det en och annan fräken på mina kinder och det är härligt. Ulf däremot, han har nog drabbats av en omvänd Michael Jackson, han blir svart när första solen visar sig på hans annars så vita vinterskinn.

Jocke på sin 18-årsdag (19/6 2005) med kusin Ebba på gården hemma i Furulund.

Under helgen har sonen tagit hand om försäljningen av vår PGO moped som vi har haft ute på Blocket (blir ett bidrag till en cykel som tack). Nu är mopedtiden ett minne blott med andra ord, men ska man vara ärlig så behöver vi ingen moped som bor i stan och som har så nära till allting. Vad vi däremot behöver är motion...

Nu är det två veckor till Ulfs 50-årsfest och 2½ vecka till resan... Åååh vad kul det ska bli... Hoppas inte att svininfluensan ställer till det för oss bara. Men ställs resor in så är det bara att vara tacksam för att någon, som har koll på läget, gör något för att undvika vidare spridning och insjuknande.


Camillas och Emmas studentpresent är också klar och jag måste säga att jag har gjort ett bra jobb... men sen säger jag inget mer...


Filnamn: j0345315.wmf Nyckelord: kvinnor, personer, ropa ... Filstorlek: 15 kB
Med Ulfs present blir det svårare... Förslag mottages tacksamt.



  - AAAAAAaaooooiiiiiiiiihhhh!
(Vårskrik)

Skellefteå 1 maj

Direktrapport från Skellefteå Camping;


- Väldigt många Skellefteåbor hade sökt sig till kyrkholmen för att fira vårens ankomst. Killarna på bilden är dock Pitebor som trodde sig känna en och annan besökare på majbrasan (?).


- Vi har det helt FANTASTISKT, sjukt härligt bra här i solen och värmen. Vi har ätit gott, cyklat, druckit någon öl och LOALC vin (felköpt men supergott trots "bara" 8,5 %), solat, vilat, eldat och grillat en korvsnärt... allt detta tillsammans med supertrevliga kompisar... Vad mer kan en människa önska sig? Att vårkänslorna gör sig påminda kanske? Det gör de också...


(Klicka för större bilder)

       
                            Vårpuss i vårsolen!                           

Nu (kl.17.00 1/5) ligger gubben och sover, de andra tror jag också vilar medan jag filosoferar vid min HP. Om ett tag börja förberedleserna inför middagen som i dag kommer att bestå av stekt kyckling i greencurrysås, kokt potatis, grekisk sallad, ostbröd och vitt vin. Efterrätten blir vi bjudna på, så det är en hemlighet. Senare i kväll lär det kanske bli någon form av spel, kanske YATZY.



- Kolla in kvinnans omfångsrika, chockvita underben... Men paret i övrigt var ju gulliga ihop... Träffade dem på torget strax efter 1:a maj talet, ätandes årets första lakritspuck. Vårkänslor!



Ha en fortsatt bra helg! Det ska vi...
Kram från Cabbyisterna och Polaristerna!

RSS 2.0