Semesterstängt






Välkomna tillbaka i juli kära läsare! Då kommer nog en och annan bild från vår lilla husvagnstripp.
Må så gott men sola med försiktighet...




Sommar, sommar och sol - Sommarhajk 1996

Flaggan i topp

 Filnamn: j0178247.gif Nyckelord: EU, europeiska flaggor, Europeiska Unionen ... Filstorlek: 13 kB


Tack för din redogörelse och ditt inlägg i PT 22/6 -09 du inflyttade finländare vid namn Anu Juvonen. Jag håller med dig om att den svenska flaggan ska vårdas och hedras genom att (åtminstone) följa de regler som finns stadgade angående hissning och halning.
Filnamn: j0286672.gif Nyckelord: affärer, affärsmän, flaggor ... Filstorlek: 18 kB 
Tänka sig att Bergsviksskolan (av alla skolor) kunde glömma att hala flaggan efter skolavslutningen... Tänk om det är så att skolans personal och rektorer glömde att meddela vaktmästarna om halning av flaggan innan solnedgången, eller kanske de togs det för givet att den som hissat flaggan också skulle se till att den halades. Eller hemska tanke, tänk om personalen prioriterade sina egna barn och familjer denna examensdag och skyndade sig hem och därigenom missade att hala flaggan... Vi får tacka för Anus uppmärksamhet!



Svenska Wikipedia;
Med flaggning menas förande av flagga (på fast flaggstång) enligt sedvänja och fastställda regler. Flaggning är en internationell företeelse och principerna för flaggning är i stort sett lika världen över. På detaljnivå kan dock bruket skilja sig något mellan olika länder.

Regler för när en flagga skall hissas och nedhalas skiljer sig något från land till land, men den allmänna principen är att flagga endast skall vara hissad under dygnets ljusa timmar. Flaggor som är hissade efter mörkrets inbrott bör vara belysta.

Urgiska Wikipedia;
Čorba od suvog mesa, Čorba od ječma i sočiva, Čorba od zelja i sira, Čorba od spanaća, koprive ili zelja, Čorba od boranije, Paradajz čorba, Čorba od luka, Ljuta krompir čorba, Čorba jajaruša,...

Fritt översatt;
Om man stammar en anrik, gammal ungersk syrén när den blommar som mest kan man få tillstånd att hissa flagg i denna(gäller även halvstång) för att sedan få ha flaggan hissad i denna nämda syrén under dygnets alla timmar (inte nödvändigtvis med belysning) under årets alla dagar även om flaggan är egenhändigt tillverkad...


Filnamn: j0336485.gif Nyckelord: flaggor, korslagda benknotor, skallar ... Filstorlek: 2 kBDen slutsats som jag kan dra är att de ungdomar som har köpt och flyttat in i huset bredvid vårt har urgiskt ursprung... Heder åt dessa ungdomar som värnar sitt fosterland och sin fana.

Spännande med nya grannar! 
Hejsvejs!

Midsommar i Piteå

Tack för i helgen kära vänner!

Det största tacket går till Eva och Per som stod för den goda maten och det varma förtältet på midsommaraftonen som firades i Södra hamnen/Västra kajen i Piteå.



 

Har ni aldrig besökt den cenrala campingen förr så gör det... Campingen är mycket välskött med mycket trevliga värdar (Tomas Lindbäck och hans fru Annica). All inredning påminner om båtliv i alla dess former, det t o m luktar tjära i reception och fik. Ett stranddäck är byggt vid båthusen och fik, reception och servicehus har glasskjutdörrar ut mot vattnet och staden och Piteå ser mycket vackert ut från vattnet. Många av husvagnsplatserna ligger dessutom precis vid kanten av vattnet där mängder av båtar, kanoter och vattenskotrar passerar.





- "Ååå en sån otroligt gööörvacker stad ni har", sa en husbilsgranne på bred göteborgska i morse när vi skulle checka ut... Som om inte Göteborg är en vacker hamnstad?

Nu ska vagnen städas ur och omprovianteras för vidare färd mot höga kusten, Sollefteå, Östersund, Åre, Storlien och förhoppningsvis in i vårt västra grannland Norge.

Ha det!

Grattis Jocke!




Tänk att av alla grabbar i världen så fick vi den bästa!
Ha en bra midsommar!
Vi kanske syns i södra hamnen?



Kramar från mamma, pappa och Milla!

Trevlig midsommar





Önskar jag alla som jag alla mina vänner
och alla som jag känner!


Kramar!



Tvättstugefilosofi

Finns nu anslaget i vår tvättstuga
(bland en hel del ilskna lappar);


Hej mina grannar!


Jag arbetar som lärare på Bergsviksskolan i en årskurs 1. Dessa unga elever måste ofta påminnas om hur man ska vara mot varandra, hur man är som en god vän och hur man ska uttrycka sina tankar utan att det för den skull ska leda till en konflikt. Vi jobbar m a o mycket med relationer och social kompetens. Det finns en "regel" som jag ofta återkommer till, som går att använda i alla sammanhang och det är den "gyllene regeln";



"Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem."


Eller som jag brukar säga;  "Var mot andra som du själv vill bli bemött..."



Det skulle kunna innebära att om man vill komma till en ren tvättstuga så lämnar man den ren efter sig. Det skulle kunna innebära att om man vill mötas av glada, positiva grannar så ska man börja med att hälsa glatt på de man möter i trapphuset. Det skulle även kunna innebära att om man vet med sig själv att man inte är felfri utan kan glömma en strumpa i tumlaren, parkera fel, sortera fel i sophuset eller prata lite väl högt i trapphuset när någon sover då ska man börja med att överse med andras små vardagsfel och inse att vi alla bara är människor.


Jag vill avsluta med att säga att jag trivs otroligt bra på Parkgatan 5. Jag tycker att alla är så vänliga och trevliga. Jag tycker att vi bor i ett fantastiskt fin hus i ett lugnt och fint område med en mycket bra hyresvärd. Här har jag tänkt bo länge och därför har jag bestämt mig för att inte haka upp mig på "petitesser" vi har ju alla våra fel. Den dagen då jag bara ser fel hos andra då ska jag flytta till ett eget hus på landet, jag lovar.


Jag vill önska er alla en riktigt trevlig sommar!

Var rädd om er!


Varma hälsningar!

Eva Norberg

lägenhet nr 147


Södra hamnen/Västra kajen

Filnamn: j0283476.gif Nyckelord: moln, solig, solsken ... Filstorlek: 16 kBFilnamn: j0283992.gif Nyckelord: atleter, cykla, cyklar ... Filstorlek: 13 kB

Nu bär det iväg mot Södra hamnen eller Västra kajen som det också heter. Vi kommer att stå där på finfina platser närmast vattnet med husvagnen tillsammans med Eva och Per under midsommarhelgen. På midsommarafton får Ulf semester kl. 18.00 och kan då hoppa upp på sin Crescent "Sigvard" och komma cyklandes rakt in i den väntande middagen och midsommarnubben.

 
Jag antar att vi kommer att få besök av flera goda vänner som kommer cyklandes eller via båt. Goda vänner, god mat, midsommar, semester... vad mer kan man önska sig? Bra väder kanske...?
Filnamn: j0236340.gif Nyckelord: bära, båtar, kanoter ... Filstorlek: 15 kB



www.bottenviken.se/pitea/hamnar/index.html



Egna foton kommer senare...
Ha en superhelg (OBS! Inte suparhelg!)
Filnamn: j0236249.gif Nyckelord: djur, duvor, fåglar ... Filstorlek: 8 kB
Somriga kramar från Norbergs!

Sommarlov


Filnamn: j0437469.wmf Nyckelord: bär, djur, fjärilar ... Filstorlek: 13 kB 

Härmed lovar jag att jag under detta sommarlov ska:



Röra mig varje dag (konstigt vore det väl annars...)

Läsa böcker minst 20 minuter varje dag (gärna mer...)

Äta gott och nyttigt (och inte så förtvivlat mycket...)

Dricka mycket (Filnamn: j0437483.wmf Nyckelord: blommig, blommor, djur ... Filstorlek: 15 kBmest vatten och min nya favorit antioxidantbomben granatäpplejuice)

Lära mig koka nya soppor (älskar mammas soppor men vill kunna göra egna) 

Inte tänka på skolan förrän i augusti (fast än jag vill...)

Fotografera mera (krypa, kräla och zooma)

Lära mig något nytt på datorn eller bloggen (behöver lite utmaningar)

Sola med förstånd (eftersom jag har 345 födelsmärken)

Vårda mina fötter (som gör så ooont, och som har knölar och bulor här och där)

Skratta mera (ökar förbränningen och så lever man ju längre...)

Njuta av livet och fånga stunden (det brukar vara min styrka i alla sammanhang...)





       Filnamn: j0330879.wmf Nyckelord: fritid, hushåll, koppla av ... Filstorlek: 44 kB  Filnamn: j0283720.gif Nyckelord: accessoarer, solbrillor, solglasögon ... Filstorlek: 19 kB             

Utvärdering

Filnamn: j0283747.gif Nyckelord: dokument, kontor, kvinnor ... Filstorlek: 8 kB 
 
Idag har vi utvärderat skolans verksamhetsår och vår insats. Det känns alltid rätt tungt att avsluta terminen med detta jobb men när det väl är gjort känns det ändå som att man gjort något viktigt och riktigt. Om man inte utvärderar och funderar över vad som varit bra, vad som INTE har varit bra och VARFÖR så blir det ju svårt att gå vidare och utvecklas.

Här kommer min egen SUPERENKLA och SUPERSNABBA
utvärdering av läsåret;
Filnamn: j0439343.jpg Nyckelord: figurer, föredrag, företag ... Filstorlek: 194 kB Tillhandahålls av: Fotolia.com
 
Det har känts...

KUL
GIVANDE
ARBETSSAMT
KRÄVANDE
INTRESSANT
LÄRORIKT
INSPIRERANDE
UTVECKLANDE
MOTIVERANDE 


Det har varit...

KUL
GIVANDE
ARBETSSAMT
KRÄVANDE
INTRESSANT
LÄRORIKT
INSPIRERANDE
UTVECKLANDE
MOTIVERANDE 


Det beror på att jag har varit...

KUL
GIVANDE
ARBETSSAM
KRÄVANDE
INTRESSANT
LÄRORIK
INSPIRERANDE
UTVECKLANDE
MOTIVERANDE 
Filnamn: j0430467.jpg Nyckelord: ansikten, ansiktsuttryck, armar utsträckta ... Filstorlek: 140 kB 
- Så enkelt är det... tror jag!
- Jante, var tog du vägen?

Hi Gail!

Hi Gail (and Mark of course)!

This is the right place... It is here you may find some pictures from the "boat" Navigator of the Seas.

Look at the yellow frame on the right side of the blog.
Search for "Arkiv".
Press the link "Maj 2009".
Some pictures down on that page you can see some of the pictures that was taken on the trip... Take a look and remember! If you clic on a picture it will be enlarged.



Have a good time and take care!

//Eva

Farmors recept


Tänk att jag har gjort en egen bok...

"Farmors recept och farfars favoriter"


 

Jag har samlat farmors recept i en bok som jag själv har skrivit och låtit trycka på www.gordinegenbok.se som jag och farfar sedan har förärat Milla och Emma i studentpresent. Boken blev mycket uppskattad tack vare alla recept som nu går i arv, men också tack vare alla gamla och nya foton som publicerats i boken föreställande farmor och farfar och närmaste släkten. Boken känns som en dokumentering och ett stycke historia som nu kommer att bevaras och förhoppningsvis skickas vidare till kommande generationer genom Milla och Emma.

Farmor Margit dog i oktober 2002 och farfar Arne blir 88 år i augusti.

 
   
   
Klicka för större bilder!

Tanken med denna form av böcker, som görs på ett enkelt sätt via datorn, är att de ska fungera som fotoalbum med korta bildtexter, men det gick mycket bra att infoga längre texter också. Tänk vilken fin present och minne för livet att samla bilder i denna form av t ex bröllop, dop, 50-års firande, resor mm. Man behöver inte heller vara orolig att hårdisken och de i datorn lagrade bilderna försvinner helt plötsligt.

Priserna varierar mellan ett par hundra upp till drygt 500 kr/bok beroende på tjocklek och pärm. Jag tycker att det är billigt om man tänker på vad det kostar att framkalla 50-100 bilder på fotopapper.


Nästa projekt blir "Ulf fyller 50 år!"...

Orkidéer

Jag har upptäckt att ett nytt intresse har smugit sig in i mitt liv;

ORKIDÈER!

Det började med att jag för några år sedan köpte en orkidé till personalrummet på Backgårdsskolan som blommade så otroligt vackert. Under vintern så var det bara jag som orkade bry sig om den nu så fula utblommade och gängliga orkidéen. Den fick vatten någon gång då och då då andan föll in. Ibland var den så torr att jag "dränkte" krukan i diskhon och lät den stå där under en eller ett par lektioner. 
 
  



Döm om min förvåning när jag upptäckte att den intetsägande blomman återigen visade prov på livslust och bjöd på mängder av nya knoppar strax innan sommarlovet. Jag tog hem blomman som sedan stod i blom hela sommaren och in på skolstarten. Efter det var jag såld på denna fantastiska växt som trots perioder av torka, näring och sol orkar resa sig och blomma vackrare än de flesta växter... påminner mig lite om de s k "maskrosbarnen"...


Just nu har jag sju stycken orkidéer i min lägenhet (jag vet, det ryms inte så många fler), sex av dem är gamla och har blommat flera gånger per år och en av dem fick jag på morsdag av Jocke. Fem orkidéer står i full blom och de resterande två är full i knopp.


      

  



Jag har tumme med dessa "mirakelblommor"...
vi gillar varann.

Stolt!








2 000 kr från Lions mottaget på Odd Fellow av Lions president... 




 


 

... och en bok utdelad i aulan på Strömbackaskolan av rektorn...





Studentens lyckliga dagar

Sjung om studentens lyckliga dagar...

Vilken underbar dag...
Först egen skolavslutning på Bergsviksskolan ute på fotbollsplanens fullsatta, stora läktare i strålande sol med underbart söta, sjungande ungar. Tänk att få vara fröken en sådan dag, klädd i kjol, hållandes någons lilla hand, med blombukett och varma sommarkramar och "Den blomstertid nu kommer"... jag är lyckligt lottad som få.  


Sedan i fart mot staden och "utspringet" på Strömbacka. Ivrigt väntande mammor, pappor och syskon, ivrigt utspringande studenter med vita, korta klänningar, lockat hår, läppglans, studentmössor, kostymer, hårgele, rosor, plakat... underbart! Studenter överallt. Strålande sol. Lövade vagnar. Champagneglas.

    



En dag som denna finns inga tankar på framtiden utan det är dagen i dag som gäller, med all rätt. Det är ingen lek att studera och många kan nu lämna tre års slit med inlämningsuppgifter, redovisningar och prov bakom sig. De lämnar nu dessutom sin barndom bakom sig och stiger in i den efterlängtade vuxenvärlden med allt vad det innebär. Trots detta vill man nog inte ännu fundera allt för mycket över sin framtid som kan vara nog så oviss... Som det stod på ett vitt lakan på en av vagnarna; "Nu blir vi arbetslösa men vi har den största vagnen..."


Klicka för att se större bilder...

         
         


Efter en härlig "After workmiddag" från Turbobaren tillsammans med släkt och vänner i vår kvarterslokal och efter paketutdelning bar det iväg till ytterligare en fest hos en klasskompis på Annelund. Innan kvällens utgång samlades klassen i vår (nu uppstädade) kvarterslokal för bland annat bastu. Vi lär väl höra någon gång i morgon bitti då nyckeln sätts i låset och vår lilla student kommer hem.

Vilken härlig dag!

Igår glad bebis, idag glad student...

var världens gladaste och gulligaste lilla bebis man kunde önska sig. Hon var liten (redan som liten) och när hon började gå så gick hon obehindrat under vårt köksbord som en liten docka.


Idag är Milla världens gladaste och gulligaste lilla ungdom man kan önska sig. Hon är fortfarande rätt liten men hon behöver inte kröka rygg där hon går, tvärtom så går hon nu mycket rakryggad och stolt fram i världen och vill hon bli längre för en stund så åker "klackeskorna" på.

Vår fina, underbara docka har blivit en stor flicka med ett mycket gott hjärta, med kloka tankar och värderingar och en kämpaglöd som få.

Lycka till i livet! Det är nu framtiden börjar!
Älskar dig för alltid!

//Lillfamiljen

Bärzika-Tidningen


Filnamn: j0432584.png Nyckelord: beskurna bilder, beskurna foton, bläckpennor ... Filstorlek: 11 kB
Nu är sista numret för det här läsåret ute på den vida världens webb; Bärzika-Tidningen...

Klicka här för att länka till Bärzika-Tidningen (klicka på "Områdets skoltidning")... 

Jag vill tacka den hittills absolut bästa redaktionen för ett fantastiskt (skriv-)år! Ni är bäst! Tack även till Christer för att du har funnits med som "vice" denna omgång.

Ha ett superhärligt sommarlov och tänk nya, spännande tankar kring BT inför nästa omgång...


Filnamn: j0284002.gif Nyckelord: datorer, datormaskinvara, gester ... Filstorlek: 19 kB
Kram
//Chefredaktörn´  

Bantar inte just nu...

Jag tänker inte bantning för tillfället... har varit otroligt svårt med alla fester, utlandsresa, skolavslutningar mm. Jag antar att jag får ta nya tag under semestern (är det nå´ lättare då, tro?). Däremot har jag kommit till insikt om att en smal variant av mig inte skulle vara JAG... Jag har alltid, sedan barnsben, varit något att ta i, och det har fungerat ganska bra. Jag tror att jag ska fortsätta vara "stabil", men man behöver ju för den skull inte låta det "stabila" övergå i det "kollossala"...


Hamburgare från Johnny Rockets på båten...


Undrar förresten hur jag skulle se ut om mitt bantande hade fortgått och jag gick ner mer och mer i vikt? Det skulle nog hänga både här och där... och som kronan på verket en stor, oproportionell hårig huvudbonad. Är det målet? Nej, för fanken.
En "smal" jag med kroppshäng och hårboll på toppen... Huga!


Målet är "lev sunt i en sund kropp med sunda tankar och värderingar"... "
Gud vad sunt... Det blir ändå "beach 2009" ska du se...


Don´t  worry baby - Beach Boys


Ha en sund dag!

Utflykt

Vi i klass 1A har varit på utflykt till Tolvmansskolan tillsammans med den andra 1:an och förskoleklassen. Kameran var spännande att låna... och objekt saknades inte. Här kommer några amatörfotografier tagna av nyfikna och orädda 6- och 7-åringar. Snygga, eller hur?


















Håll till godo!

Sista 50-årsfesten

Filnamn: j0336702.gif Nyckelord: ansa, bad, bada ... Filstorlek: 11 kB
I lördagskväll blev Ulf firad för sista(?) gången efter att ha fyllt 50 år. Festen hölls i vår kvarterslokal tillsammans med ett 15-tal arbetskompisar från Kappa. Kvällen började med bastu för de som önskade. Maten, som förstås förbeställts från TURBOBAREN, var s k "After work" och bestod av drumsticks, laxpaj, grillspett, potata brava (stekt, marinerad potatis), tsatsiki, skagensnittar, smör, bröd mm. Till detta serverades det både en och annan öl.


Klicka för större bilder!
  
Filnamn: j0236319.gif Nyckelord: hallåor, hemelektronik, kommunikationer ... Filstorlek: 19 kBFilnamn: j0303398.gif Nyckelord: alkoholhaltiga drycker, drinkar, gester ... Filstorlek: 9 kB
 
Det kalla vädret bekymrade inte kvällens festdeltagare då de i förväg bestämt att en storbilds-TV skulle installeras i lokalen och VM-kvalmatchen Sverige-Danmark skulle avnjutas till GT (gin & tonic) eller rom och cola.


Present från arbetskompisarna blev en gasolmurrikka till husvagnen (perfekt!).
Filnamn: j0351224.wmf Nyckelord: husbilar, husvagnar, transporter ... Filstorlek: 38 kB   Filnamn: j0089944.wmf Nyckelord: äta middag, barbecue, grillar ... Filstorlek: 36 kB 
Efter (förlust-)matchen styrdes stegen mot Sjöbodan med dess coverband där flera bekanta ville skåla. Kvällen avslutades i en kappaarbetares Orrskär där kvällens (helgens) sista drink togs.

... Söndagen var tung för en och annan... men nu är 50-års kalasandet över.  
Nu väntar en efterlängtad studentfest och sedan är det sommarlov...
Filnamn: j0213528.gif Nyckelord: femtiotalet, fyrtiotalet, skyltar ... Filstorlek: 26 kB
Mer 50 än så här blir du inte min gubbe...
Puss!

Gör din röst hörd!

Nu har vi gjort rätt för oss som har röstat i EU-valet, vi och ca 37 % av de övriga röstberättigade i Sverige (vad fanken gör de andra 63 % ?).
Mitt parti ligger väldigt bra till... Miljöpartiet är också glada.


http://kartago.files.wordpress.com/2008/10/eu-karta_yle.jpg


Men gladast av alla lär väl vara "piraterna" som verkar ha knipit 8 % av alla röster. Undrar hur det tänker i partiets ledning just nu...? Är det en och annan som är nervös? Hur ska de mantla sitt nya ansvar? Var ska de komma att stå i olika större frågor? Har man ens tänkt i banor som partiprogram? 

SD - Sverige demokraterna är ett annat parti som knipit en hel del röster från moderaterna och vänsterpartiet. Varför? Desperation över arbetslöshet och lågkonjunktur, ointresse/missnöje, okunskap...? Hur tänker man? Tänker man alls?

Vår dotter har röstat för första gången också och jag tror att hon känner samma stolthet över "att ha gjort rätt för sig" som hennes föräldrar känner. Jag tror också att jag vet vad hon röstat... men helt säker kan man ju inte vara. Frågor som arbete åt alla, rättvis och bra vård åt alla, skola, barnomsorg, utbildning, solidaritet med de som har det som svårt, utslagning mm är sådant som vi diskuterar ofta...



Vi håller koll på hur det går! Ha det!                                                                         

Nationens dag

I dag, den 6 juni, är det Sveriges nationaldag. Varför firar vi just den 6 juni?
Filnamn: j0432980.jpg Nyckelord: ansikten, ansiktsmålning, Europa ... Filstorlek: 676 kB 
- För att det är sommarsolstånd?
- För att Sverige utropade sig som nation just den dagen?
- För att Gustav Vasa föddes den dagen?
- För att 17 maj var upptaget av Norge?
- För Gustav har namnsdag?
- För att första semesterperioden börjar?
Filnamn: j0178284.gif Nyckelord: EU, europeiska flaggor, Europeiska Unionen ... Filstorlek: 26 kB

Wikipedia;
 Den 6 juni har kallats Gustav Vasas dag, svenska flaggans dag och är nu Sveriges nationaldag. Någon gång under 1800-talet togs den 6 juni fram som en nationell minnesdag. Dagen firades till minne av den 6 juni 1523, då Gustav Vasa utsågs till Sveriges kung och Kalmarunionen därför slutgiltigt upphörde och Sverige på nytt blev en självständig stat. 1809 års regeringsform utfärdades också den 6 juni, liksom 1974 års regeringsform. Sedan år 1916 firas den 6 juni som Svenska flaggans dag.
Filnamn: j0432590.png Nyckelord: årstider, beskurna bilder, beskurna foton ... Filstorlek: 19 kB 
I Piteå har det (o)passande nog kommit snöblandat regn från himlen denna dag till ära och moder jord har endast försett oss med 8 graders värme. Men, men... som många säger så "ska man inte ha sommar för tidigt för då kanske sommaren sedan är över"... (Låter lite som "om man börjar dagen med skratt så slutar den med gråt...).

Ulf han har 50-års fest med sina arbetskompisar i kväll och Milla är ute med sin klass på någon "förstudentsfest". Själv ska jag fira den svenska nationaldagen med pistageglass och zappande mellan Skansen och fotbollen på TV:n. Får jag tid över kanske jag tar itu med IKEA-väskan som står full med skolböcker som väntar på att bli rättade... eller NOT... blir
hellre en bok om jag tänker efter.

"Du gamla du fria" - Carola

Ha en bra kväll och håll tummarna för Sverige i fotbollen...
("spöa de där smörrebröden" som någon annan uttryckte det...)
//Eva
Filnamn: j0437049.png Nyckelord: beskurna bilder, beskurna foton, bollar ... Filstorlek: 86 kB 

Min...

Jag visade bilderna från Barcelona och båtresan för mina elever.
När bilden på mig och Ulf visades gick det ett sus bland barnen...

- ÅÅååh vad fin du var fröken!
- Vilken fiiin klänning!
- Skulle ni på bal?




En kille sa efter en stunds tystnad...

- Vilken stilig karl... Är han din?
- MMmm, han är min, svarade fröken.


Efter en stunds begrundande...

- Ni är ett väldigt stiligt par, fröken!


"En sån karl" - Lill Lindfors 1967

Puss på er mina gulliga elever!
//Fröken


Lärare lär vara lärda

Nu har det gjorts en omfattande studie som visar att studieresultatet hos eleverna i skolan varken beror på ekonomi Filnamn: PE03254_.wmf Nyckelord: academic, årstider, autumn ... Filstorlek: 26 kB eller antal vuxna i skolan utan på läraren. Ni läste rätt; LÄRAREN! Vem hade kunnFilnamn: j0303411.gif Nyckelord: affärer, affärsmän, kannor ... Filstorlek: 22 kBat tro det?

Det vet väl alla att om maten på krogen är god så kan det ju rimligtvis INTE bero på  kocken, det beror ju naturligtvis på hur dyr inredning det är i kockens kök, likaså beror det ju på hur många diskare, inköpare och städare det finns i hans närmaste omgivning... För att inte tala om läkarens skicklighet och precisa diagnoser, det är ju helt beroende på hur flaschigt utrustad hans klinik är liksom hur många undersköterskor och labassistenter han har... Filnamn: j0349459.wmf Nyckelord: Europa, geografi, kartor ... Filstorlek: 9 kB 

Rikets bästa skolor baserat på prov och betygsresultat, ska enligt studien bland annat finnas i Lomma, Danderyd, Lidingö, Sorsele och Åsele. Enligt studiens resultat så betyder det med andra ord att landets skickligaste lärare har valt att bosätta sig i mycket små kommuner med drygt 3000 invånare upp till drygt 30 000 invånare. Intressant! Enligt en studie jag har tagit del av tidigare så finns det statistik som visar pFilnamn: j0286448.wmf Nyckelord: Akademiker, bibliotekarier, böcker ... Filstorlek: 8 kBå att de studieorter som utbildar lärare har flest utbildade och studiemotiverade lärare, dessa högskole- och universitetsstäder har oftast betydligt större befolkningsmängd än 30 000. Hmmm! Något stämmer inte...
 
... Men det är ju glädjande nog att man nu, 2009, har förstått att läraren är viktigare än pengarna...
Man lär så länge man lever!

Hejsvejs!

Utmaning

Filnamn: j0438739.jpg Nyckelord: ekvationer, fotografier, Fotolia ... Filstorlek: 657 kB Tillhandahålls av: Fotolia.comNu kan det avslöjas...   
 
... jag har gjort i ordning en ansökan till ett jobb på Tallbacka, en resursskola för elever i år 1-6 med bland annat koncentrations- och inlärningssvårigheter. Ända sedan ett studiebesök på Tallbacka, under min utbildning på universitetet, har jag sagt att där ska jag jobba en dag. Det vore det ultimata för mig att få ta mig an "strulpellarna" med både fasta gränser och rutiner men också med kramar och omtanke... dessa "strulpellar" som jag håller så nära mitt hjärta och som jag bara känner att jag måste få göra något för.
Filnamn: j0085370.wmf Nyckelord: kontor, papper, pennor ... Filstorlek: 38 kB 
Nu är det en fast heltidstjänst ledig på Tallbacka och jag tvekade inte en sekund när jag började skriva mitt personliga brev... om än jag har världens bästa jobb och världens bästa klass just nu... det är bara något som jag måste få göra innan jag går i pension. 

Hur blir det då? När får jag veta om jag har fått tjänsten? Hur tar mina elever och deras föräldrar det om de får besked om att jag byter skola till hösten? Vem tar över klassen om jag får tjänsten?..
Filnamn: AG00584_.gif Nyckelord: fritidsaktiviteter, hantel, hantlar ... Filstorlek: 16 kB
 Nu är det så att ingen behöver fundera över några konsekvenser längre för jag kommer inte att söka tjänsten... Den ska nämligen gå till en kille "fysiskt starkare än den starkaste niondeklassaren" som dessutom ska kunna ha hand om träslöjden enligt skolans rektor. Varför? Jo, Tallbacka ska samarbeta mer med Mellangård (resursskola för högstadiet) för att möjliggöra eventuella övergångar av elever... och högstadieelever kan vara stora, starka och stöddiga (om än med en mjuk kärna)... Jag kände hur som helst att detta jobb inte var ämnat för mig. Tyvärr!
 Filnamn: j0438753.jpg Nyckelord: barn, biologi, elever ... Filstorlek: 879 kB Tillhandahålls av: Fotolia.com
Det var inte meningen... denna gång, men nästa gång det kommer ut en (vanlig) tjänst på Tallbacka då söker jag den, var så säker. Men just nu känns det bara helt fantastiskt kul att tänka år 2, med mina underbara elever, ASL, LärMit, LUS, praktisk matte, Storyline... jag har världens bästa jobb!

Tack rektorerna för ert stöd, er förståelse och er uppmuntran!
Ett ännu större tack för de otroligt goa kramarna, när jag berättade att jag dragit tillbaka min ansökan...  

Hejsvejs!
 Filnamn: j0283481.gif Nyckelord: brev, brevbärare, djur ... Filstorlek: 8 kB 

Nu är det klippt...

Filnamn: j0283462.gif Nyckelord: industrier, saxar, skolmaterial ... Filstorlek: 11 kB

 Jag har klippt mamma och Milla i kväll. Mamma blev riktigt kort i nacken och hennes gråa slingor kom fram riktigt snyggt.  Milla blev också riktigt kort i nacken men med längre flikar fram, dessutom tonade vi henne med en lite mörkare röd-brun nyans... blev snyggt och ser välvårdat ut. Blev rätt likt Katie Holmes frisyr, tycker jag. Fast Milla själv tycker (brukar alltid det) att det blev i kortaste laget, men hon brukar ändra sig efter ett par dagar, dessutom så växer det ju. 


http://www.frilla.se/
Filnamn: j0215311.wmf Nyckelord: ansa, apparater, hårdesign ... Filstorlek: 41 kB
Själv kommer jag inte ihåg hur det kändes när frissan satte händerna och saxen i håret. Däremot minns jag att jag sällan blev helnöjd, tyckte också oftast att det blev för kort. Dessutom tyckte jag att jag hade så himla tunt hår... Ja, vad ska man säga... "allt är ju relativt" kanske...

Filnamn: j0351632.wmf Nyckelord: affärer, ansa, frisörer ... Filstorlek: 98 kBNu har jag en helt suverän frissa som får en att känna sig så där lyxigt uppassad och viktig som en "riktig" frissa gör. Hon t o m "klipper" mig (åtminstone min frisyr). Hon älskar sitt jobb... det gör jag också, men "rätt man på rätt plats" som en kollega uttryckte sig idag när vi pratade "hemlisar"... avslöjar inget mer... ännu.

Tisdagskram!

Rynkigt söt

Filnamn: j0295292.wmf Nyckelord: klockor, kuddar, larm ... Filstorlek: 34 kB

När jag vaknar på morgonen känner jag mig rejält hoptryckt efter att ha sovit på min harmlöst hårda nackudde... men nacken mår  ju bra förstås. Det tar några timmar och en hel del antirynkcreme av den mellandyra sorten för att rynkdjupet ska reduceras något lite. Det känns inte särskilt kul och det är inte särskilt charmerande med 45-års rynkor kring mun och ögon på en kvinna... men tala någon om för mig...




... VARFÖR är det då så himla sött på en hund???

 
www.galet.se


-  Grrrmoffrghf...

Puss, puss!

RSS 2.0