Gör din röst hörd!

Nu har vi gjort rätt för oss som har röstat i EU-valet, vi och ca 37 % av de övriga röstberättigade i Sverige (vad fanken gör de andra 63 % ?).
Mitt parti ligger väldigt bra till... Miljöpartiet är också glada.


http://kartago.files.wordpress.com/2008/10/eu-karta_yle.jpg


Men gladast av alla lär väl vara "piraterna" som verkar ha knipit 8 % av alla röster. Undrar hur det tänker i partiets ledning just nu...? Är det en och annan som är nervös? Hur ska de mantla sitt nya ansvar? Var ska de komma att stå i olika större frågor? Har man ens tänkt i banor som partiprogram? 

SD - Sverige demokraterna är ett annat parti som knipit en hel del röster från moderaterna och vänsterpartiet. Varför? Desperation över arbetslöshet och lågkonjunktur, ointresse/missnöje, okunskap...? Hur tänker man? Tänker man alls?

Vår dotter har röstat för första gången också och jag tror att hon känner samma stolthet över "att ha gjort rätt för sig" som hennes föräldrar känner. Jag tror också att jag vet vad hon röstat... men helt säker kan man ju inte vara. Frågor som arbete åt alla, rättvis och bra vård åt alla, skola, barnomsorg, utbildning, solidaritet med de som har det som svårt, utslagning mm är sådant som vi diskuterar ofta...



Vi håller koll på hur det går! Ha det!                                                                         

Kommentarer
Postat av: Gunilla

Efter varje val så tänker man ju: Men hur tänker de? Både när det gäller att rösta överhuvudtaget, och när det gäller de kortsiktiga vinningar många verkar välja. Vi har den stora förmånen att få leva i en rättvis demokrati, och ska vi förtjäna att få fortsätta att göra det måste vi naturligtvis rösta! Vi får väl bara hålla tummarna att nykomlingarna gör något vettigt med sin makt!

2009-06-07 @ 22:36:46
URL: http://husbyggarens.webbsida.com
Postat av: Eva själv

Du har så rätt, man hoppas att nykomlingarna gör något nyttigt av sina mandat. Tyvärr (eller tur som var)så brukar det bli "upp som en sol, ner som en pannkaka..

Hejsvejs!

2009-06-08 @ 07:04:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0