Helgmys vid havet

Igår kväll packade vi husvagnen och idag bär det iväg till Bovikens havsbad tillsammans med Eva och Per för några dagars avkopplande havsluft och trevlig samvaro. Kameran följer naturligtvis med på trippen och bilder publiceras (oredigerade och ocensurerade) på söndag.
Filnamn: j0199108.wmf Nyckelord: blixtar, fotografer, fotografi ... Filstorlek: 40 kB
 
Var bara tvungen att ta några kort med kameran redan igår kväll... för att se att allt fungerade som det ska... eller nåt´.


Klicka för större bild!


Foto: Eva Norberg


Dessutom var jag tvungen att besöka mina favoritbloggar och döm om min förvåning när jag helt plötsligt hamnade här...  (klicka på länken på eget ansvar...). Visste inte att "slutet" var så nära... men tänker man efter så måste det ju finnas ett slut, precis som på allting annat. Måste nog både diskfragmentera och filsäkerhetskopiera...


Ha en trevlig helg!
Ni som kommer att befinna er i Piteås innerstad hoppas jag kommer att njuta av stillheten och friden som åter råder i vår lilla, idylliska kommun igen...
 Filnamn: j0090443.wmf Nyckelord: gester, känslor, kärlek ... Filstorlek: 47 kB 
//Eva

Äta för livet



  


Filnamn: j0437175.png Nyckelord: abstrakt, avdelare, bårder ... Filstorlek: 104 kB


Jag kan utan problem äta vad som helst och hur mycket som helst. Det enda som händer är att jag blir fetare...

Okänd tänkare



Ur boken  "GI-noll!" av Sten-Sture Skaldeman









Foto är kul


Grylligt och rörigt på bloggen?
- Vet jag väl men det struntar jag i... jag gillar transparenta bilder med färg!




    


Jag har hittat en massa intressanta fotobloggar som jag håller koll på. Jag säger då bara himlar vad många fotoproffs det finns. Jag vill också kunna ta en massa fina bilder, redigera dem i PhotoShop och lägga ut dem snitsigt i min blogg med ramar, skuggor och text...
JAG VILL DET!



Min gubbe han är ju bara för bra! Han har lovat mig PhotoShop när jag fyller 50!!!   :(  
Det blir ju något att längta till (Den som längtar på något gott längtar aldrig för länge... eller...)!




Har försökt att ändra inställningarna på min blogg manuellt (html-koder ni vet) men det hände inte mycket. Det enda jag lyckades med var att skapa en osynlig ram/kant runt varje infogad bild. Jag har tagit hjälp av http://www.designadinblogg.se/ men jag tror att det är själva bloggen som är begränsad och inte klarar av särskilt många finesser.



Jag tror att jag hade någon version av PhotoShop på min gamla dator (eller något annat fotoredigeringsprogram som ingick i XP) men med Vista Home ingår inte mycket, tyvärr. Detta är några av mina gamla, tappra försök till bildredigering... Alltid något att lägga ut på bloggen. Om någon har missat det så gillar jag transparenta bilder.
Håll till godo!




Bragd av Sara!

Sverige har fått en ny simmardrottning...
Filnamn: AG00180_.gif Nyckelord: fiskar, hoppa, marina djur ... Filstorlek: 9 kB
 





www.simma.nu/

Filnamn: j0290355.wmf Nyckelord: fritid, innerslangar, livbojar ... Filstorlek: 41 kB                                         

Filnamn: j0359483.wmf Nyckelord: band, erkännande, förstaplats ... Filstorlek: 8 kB... bara 15 år men har redan slagit två världsrekord.
Bragdguld?


Grattis du lilla idrottsmirakel!


(Älskar själv att simma men peruken blir kall som satan och badmössa
är något som inte riktigt passar min ansiktsform... för att inte tala om dessa nya baddräkter som bara spricker... men herregud... vilken rysare...)

//Simma lugnt!

En sådan skitsak

Filnamn: j0295292.wmf Nyckelord: klockor, kuddar, larm ... Filstorlek: 34 kB Min dotter kom hem från sitt jobb på Hemtex här om dagen och frågade om jag visste varför gamla kuddar ofta känns så tunga...
Jag anande det värsta...
- De innehåller så mycket avföring från kvalster! svarade min försäljare till dotter hurtigt.
- KVALSTERBAJS i min kudde???


Jag har en relativt ny, hård nackudde från Hemtex och den borde inte ha blivit så hårt ansatt av de små krypens ändtarmsextremiteter. Däremot har vi i vårt hushåll både en och (och tre) kuddar av den äldre (och billigare) sorten som man kan damma men som helst inte ska tvättas för då får man nog räkna med att det fluffiga innehållet har samlats till en boll i något av kuddens hörn... en boll som sedan är omöjlig att reda ut... och som mycket möjligt kan leda till nackspärr av det värre slaget... I veckan blir det till att styra stegen mot dotterns arbetsplats för inköp av nya, obajsade kuddar.

Frågan är ju bara om detta med kuddbajsandet stämmer eller om det bara är ett av många försäljningstricks som min duktiga försäljardotter har fått lära sig? Här behövs det lite grävande journalistik av den bloggande och vetgiriga mamman...
Filnamn: j0236334.gif Nyckelord: djur, insekter, krypa ... Filstorlek: 5 kB 



Sagt och tänkt i bloggvärlden;

http://blommaland.blogspot.com/2009/06/klockan-ar.html
//Förresten hörde jag någonstans att om man inte tvättar sin kudde på tre år så är mängden kvalsterbajs större än själva mängden kvalster!

Kanina sa...

Vad händer om man tvättar kudden efter mer än 3 år? Blir det bara typ 30% av kudden kvar då? Som en liten soffkudde.

Drottning M sa...

En annan fråga är om kvalsterbajset går att gödsla med - kan man gräva ner sin kudde i gräsmattan och få en sommaräng att blomma upp?
Filnamn: j0303337.gif Nyckelord: djur, insekter, nät ... Filstorlek: 5 kB
OCH värre blir det...

http://linnealundstrom.blogg.se/2009/january/kvalsterbajs.html

//Visste ni att ungefär 90% av det som finns i sängen är kvalsterbajs?
Hur äckligt är inte det då?




Fakta;
Filnamn: j0236315.gif Nyckelord: djur, insekter, natur ... Filstorlek: 25 kB
Wikipedia
Avföring från kvalster är den vanligaste allergenen i världen. Kvalster bryter ner föda med enzymer. Det är dessa enzym som man kan vara överkänslig mot. De följer med avföringen som kvalster ger ifrån sig. Varje kvalster avger ett 20-tal avföringspartiklar per dygn. Varje Kvalsterpartikel är tusendels millimeter och finns det många kvalster så blir det miljontals allergipartiklar.

Kvalster finns i tjocka textilier, mattor och stoppade möbler. På plana golv eller i dammtussarna torkar de ut och dör. Sängkvalster har åtta ben som är försedda med sugkoppar och hullingar och de tar sig lätt fram i madrasser, stoppningar i möbler, mattor etc. Kvalster äter av allt som de stöter på i madrassen till exempel avstötta hudflagor. Den mängd hudflagor som vi avger varje natt räcker som föda till miljontals kvalster i flera veckor.

Normalt är livslängden ett par månader. Under sin livstid lägger honan 25 - 100 ägg. Om tillgången på fukt och värme är god kan ett kvalsterpar föröka sig till flera miljoner på ett år.

Då kvalster tål stora temperaturskillnader är råd som att frysa eller att vädra sängkläder missvisande. Kvalsterna överlever den metoden om man inte utsätter dem för mycket låga temperaturer. Dessutom är kvalsterallergenet fortfarande kvar i sängkläderna efter att de har frysts. Ett bättre råd är att tvätta sängkläderna i 60 grader minst varannan månad och att skölja noggrant. Tvättningen tar död på kvalsterna och tar bort kvalsterallergenet. En effektivare metod är särskilda kvalsterskydd för sängen. Effekten av kvalsterskydd är väl dokumenterat i medicinska studier. Om du köper kvalsterskydd, var då noga med att skydden har medicinska studier.



Filnamn: j0335650.wmf Nyckelord: apparater, hushåll, hushållsapparater ... Filstorlek: 23 kB 

...


Måste sluta skriva nu... ska ner i tvättstugan för att se om det finns någon tvättid idag...  
och så ska jag ta mig en dusch, känns som om jag behöver det!..

Hejsvejs
Filnamn: j0223796.gif Nyckelord: djur, förstorare, förstoringsglas ... Filstorlek: 5 kB 


RIP PDOL 2009

Ett brölande skrik hörs över gatorna i den lilla norrlandskommunen... ett brölande som går genom märg, ben, glas och betong...Filnamn: j0199112.wmf Nyckelord: högtalare, ljudsystem, män ... Filstorlek: 43 kB


- HEEEJ PITE!!! ÄR NI MEEEED? 

Man förstår innan ljudet når öronen att svaret kommer att bli än mer kraftfullt och brölande när tusentals berusade och diskosugna unisont svarar:


- JAAAAAaaaaa!!!

Skriken höjs upp till de regntunga skyarna och förs med sydostvinden rakt in i vardagsrum och sovrum hemma hos folk som har valt att INTE delta i årets brölfest.


- DÅ KÖÖÖÖR VI PITE!!!

Elgitarrernas och trummornas enorma kapacitet testas till max och förstärkare, mikrofoner och ljusanläggningar formligen exploderar och alla tänkbara mätare slår i botten. Bastonernas och brölandets ljudkakafoni når ett klimax som ingen i den lilla kommunen kan undgå... Detta ljudinferno, som kan utläsas på en seismologs känsliga instrument som 3-4 på Richterskalan, vibrerar sig genom kommunens gator och avtar i styrka först i Öjebyn.


- ÅÅÅÅHH TILL MAGALUF,  STYRDE VI VÅR SISTA RESA ...


(Aldrig funderat på att åka dit igen? Ganska snart..?)



Orup "Magaluf" @ Pop Dakar ´07, Stockholm
Filnamn: j0354520.gif Nyckelord: hemelektronik, hushåll, ljudsystem ... Filstorlek: 4 kB


DUNK, dunk, dunk, bröööl, heeej, dunk, dunk, DUNK, BRÖÖÖL, dunkdunk... blandat med fylleskrik, polis- och ambulanssiréner, burnande V8-motorer, helikoptrar...  DUNK, dunk, dunk, bröööl, heeej, dunk, dunk, DUNK, BRÖÖÖL, dunkdunk... i 7½ timme sådär...



... Plötsligt är det tyst... öronbedövande tyst!.. Vaknar av att väggdunket och fönstervibrationerna har upphört. Det hörs ingen hest sjungande karaokemästare, inget glasskrasch från en ciderflaska som tappas i backen  eller ens en ljudet av en svärande och svartsjuk pojkväns desperata och förtvivlade ångest.
Det hörs ingenting... 

 
Jag ligger länge och tänker på visdomsorden att "Tystnad är lyx" och tittar medlidsamt på min man som ska upp om två timmar och göra sitt för helgen andra tolvtimmarsskift på Kappa... Filnamn: BD20110_.wmf Nyckelord: akut, akuta situationer, akutmottagningar ... Filstorlek: 80 kB när  tystnaden plötsligt bryts av en ambulans ilskna siréner. Tankarna går till  alla som nu vingligt ska bege sig hemöver på spallriga ben, eller hemska tanke, sätta sig omdömeslösa och fylledästa bakom en ratt. Nattens tystnad bryts av ännu en sirén och en bakomföljande katastrofvagn. TACK gode gud för ambulanspersonal och akutsjukvårdare som vill jobba sådana här helger (istället för att ta en sista-minuten-resa till Magaluf)!


Åter TYSTNAD! Ska försöka sova men det känns svårt... man kanske kan säga att sömnen är något störd... Det sista jag minns är mina tankar kring de som likt parasiter nu lever gott på det som blev kvar av festandet; måsar ("som skrattar sig hesa"), råttor, burksamlare... Bilderna på näthinnan liknar något som skulle kunna vara hämtat ur en rysare av John  Ajvide Lindqvist, INTE från flerfärgsbroschyren "Välkommen till vackra Piteå".

Filnamn: j0343575.wmf Nyckelord: djur, fåglar, natur ... Filstorlek: 34 kB          Filnamn: AG00407_.gif Nyckelord: däggdjur, djur, festligheter ... Filstorlek: 7 kB Filnamn: AG00206_.gif Nyckelord: däggdjur, djur, gnagare ... Filstorlek: 8 kBFilnamn: j0343563.wmf Nyckelord: burkar, containrar, flaskor ... Filstorlek: 33 kB 


 
www.pitea.se/



Årets upplaga av PDOL är över till ALLA arrangörers och artisters, men också till publikens och pitebornas stora lycka! Nästa år ska jag antingen vara bortrest eller så ska jag vara inne på området under PDOL och skrika tillsammans med tusentals andra, inte bara lyssna till dunkningarna och brölandet genom väggarna... det blev inte kul i längden.


Filnamn: j0250606.wmf Nyckelord: allhelgonaafton, festliga tillfällen, gravstenar ... Filstorlek: 40 kB 
RIP (rest in peace) PDOL 2009! 

Valdinokväll

Filnamn: EN00580_.wmf Nyckelord: musik, noter, symboler ... Filstorlek: 12 kBHade som sagt tänkt sitta på min balkong och tjuvlyssna på PDOL:s musik under gårdagkvällen... Men jag lovar... det Filnamn: j0237409.wmf Nyckelord: festliga tillfällen, flammor, fyrverkerier ... Filstorlek: 12 kB skulle inte ha hörts en enda ton från någon av scenerna... Mina grannar på Bäckgatan (mestadels musikstuderande) och i huset bredvid (ni vet de med döskalleflaggan) gjorde sitt allra bästa för att överrösta ALLT från sirener, flygplansskrällar, burn-outs och karaokemaskiner. När inte rösten längre räckte till krävdes det pyroteknik för att få uppmärksamhet... En lysraket tändes och viftades helt hysteriskt med så den garanterat syntes till Esrange, dess rök gav luftrörskatarr hos de äldre i kvarteret och (till värdarnas vånda) svedde den elegant hemsydda fanan i kanten. Ett tag kändes det som om jag missat att det faktiskt var nyårsafton...

Filnamn: j0318174.gif Nyckelord: mikrofoner, musik, musiker ... Filstorlek: 5 kB

Pelle och Anki räddade oss från både röklukt, fylleallsång, gängrivalitet och flaggbränning genom att ringa och be oss följa till Valdino för att "äta upp pengarna" i år istället för att ge dem till någon grindvakt på PDOL. Bra förslag!

   Filnamn: j0437767.wmf Nyckelord: alkohol, alkoholhaltiga drycker, cocktaildrinkar ... Filstorlek: 20 kBFilnamn: j0352402.wmf Nyckelord: bordsplaceringar, gafflar, husgeråd ... Filstorlek: 25 kB 

På Valdino blev det en Razzmopolitan till fördrink för damerna (har slutat med  Pronaxen). Till varmrätt blev det stekt lax för mig och stekt kycklingfile för Ulf med färskpotatissallad och öl och vin. Till efterrätt blev det Baileyskladdkaka med grädde för mig och marängswiss för Ulf... På notan blev det precis samma summa som om vi skulle ha gått in på området en av kvällarna; 700 kr. Det var mycket gott och sällskapet var mycket trevligt. Vi  diskuterade resminnen, festminnen, våra (vuxna) barn, sommarstugor och framtida resor... m a o det mest roliga i livet. Vi hann också prata en del om campinglivet som husvagnsägare och planerade inför det gemensamma Filnamn: j0215607.wmf Nyckelord: campare, camping, fritid ... Filstorlek: 59 kBcampandet i Vännäs under Nolia... det blir jättekul.

Klicka för större bilder!




Idag blir det V75 och en del datajobb (läs; datakul) då vädret inte är det bästa, då Uffe jobbar 6-18 och Milla lär sova fram till det är dags att bege sig ut i PDOL-vimlet för tredje dagen i rad...



Utsikt från mitt vardagsrum nu på morgonen...

Kramar

Grattis Ebba!






Hoppas att du får många fina presenter och gott fika!



Puss och kram från faster med resten!

Ååh Borg, vilken klippa!

 


Kevin Borg - vilken underbart go kille! Han sjunger fantastiskt, han är glad, han är äkta, han bjuder på sig själv! Dessutom verkar han vara enormt godhjärtad och ödmjuk vilket inte minst syns i det här klippet från "Allsång på Skansen"... Kolla in de glada fansen som han sjunger tillsammans med i publiken... Vilket oförglömligt minne för dessa förståndshandikappade ungdomar!'



Kevin Borg - Tusen och en natt




Filnamn: j0333356.wmf Nyckelord: blommor, ge, rosor ... Filstorlek: 9 kB 

Så starkt, osjälviskt och generöst Kevin!

Många kramar 

PDOL(UM)


PDOL - Piteå Dansar och Ler... 2009!


PDOL är redan i full gång. Stadens innergator sjuder av folkliv och gatuförsäljare som tävlar om flanerarnas uppmärksamhet för att få sälja en turkisk flottfalaffel eller äkta neonfärgade Foppa-tofflor (made in China). Lukterna, värmen, trängseln, musiken, folket och förväntningarna... det är PDOL.

Årets upplaga ska strömförsörjas med gratis el från några "el-snurror" dessutom ska det bjudas på gratis vatten till besökarna. Det är ju lysande..! Hoppas bara att solen inte kommer att lysa med sin frånvaro... det brukar påverka biljettförsäljningen.


Ted Gärdestad - Sol, vind och vatten


Med andra ord så är det "Sol, vind och vatten" som är årets tema för PDOL, ett PDOL som kommer att gå miste om mina förköpspengar p g a nackspärr och intag av 500 mg Pronaxen... PDOL(UM)= Piteå dansar och ler utan mig! Men jag ska vara min egen "grill-Janne" på min fiiina balkong, se på solnedgången, dricka Cola light, äta hälsogodis (kanelmandel och jordgubbar i yoghurt) medan jag TJUVLYSSNAR på alla artister från min fiiina balkong, så det så! Å det ska bli så himla mysigt så, och dessutom så är det gratis, jag har en egen "baja-maja", egna halvnya svarta foppa-tofflor och jag kommer garanterat INTE att få någon baksmälla, så det så... Bitter? Jag? HA! Löjligt!

   

http://www.dagbladet.no/, inmyface.blogg.se/, greenprophet.com/


De jag ska lyssna på (och digga till) mest på min balkong lär nog bli A Camp (gillade Cardigans ännu mer), Måns Zelmerlöv, BWO, Hammerfall (heja Jocke Cans), Lena & Orup, Eldkvarn (som jag skällde ut en gång i tiden då jag jobbade på Regnbågen och de drack sprit i omklädningsrummet innan spelningen...) och förstås Filip Olofsson band (Heja gull-Filip, mitt fd dagbarn...)... Men herregud, det blev en hel del... måste köpa fler grillspjut, en back Cola light och ett kilo nyttogodis, minst...


www.pdol.se/


Ha en trevlig PDOL(UM)-helg och kom ihåg "varannan vatten"
(eller "varannan alkohol", beroende på hur man ser det...)!




www.colluseum-club.com/


Kram

Nackdelar

Filnamn: HH01631_.wmf Nyckelord: byggnadsplatser, hälsovård, hammare ... Filstorlek: 11 kB 


Aj, aj, aj  vad jag har ont i nacken...  i dag också!
Har inte tid, inte lust och inte tålamod med detta...


Googlade på "Nackspärr" igår och fick en massa intressanta förslag på vad jag borde göra för att lindra besvären; massera det ömmande partiet med olivolja, jogga, bastu, yoga, stödkrage och dans. I en blogg;   hemochliv.blogg.se   den 29 juni stod att läsa om att en tänkbar orsak till nackspärr skulle kunna vara "headbang-dans" (70-tals versionen).
 
Kolla in killen i grå T-shirt i mitten bland de dansande gästerna... kring 2:30 sätter han igång... Aj, aj, aj, säger jag bara... och oj, oj, oj, vad peruken skulle flyga! Jag skulle inte testa denna dans just nu, om än jag blev erbjuden en himla massa pengar. Jag tror då hellre på traditionella metoder som värme och värktabletter.




Michael Jackson with the Jackson 5

Filnamn: j0334984.wmf Nyckelord: frisyrer, personer, taggfrisyr ... Filstorlek: 5 kB

Undrar varför det står Jermaine på väggen bakom gruppen?
Var inte Jermaine Jackson en av bröderna i gruppen Jackson 5, en äldre bror till Michael?


Hade tänkt lägga in Lena Ph:s "Det gör ont"  idag men det här blev nog lika bra, eller hur? Om inte annat så skrattade då jag åt killen (från Hair?) och hans (döds-)dans TROTS att det gjorde skitont, och det var bra! Nää, sköt om din nacke för du har bara en, gör du inte det kan du få ett nackskott, ett nacksving eller något annat elände.... och med det finns det bara nackdelar.



Filnamn: j0113486.wmf Nyckelord: accessoarer, halsduk, hushåll ... Filstorlek: 83 kB Filnamn: j0250761.wmf Nyckelord: apotek, hälsovård, läkemedel ... Filstorlek: 40 kB 
En stel kram från ynkliga mig!

(PS. Hittade en burk med starka Pronaxen i natt... wow. Det finns hopp! DS)

Ont

Filnamn: PE07303_.wmf Nyckelord: bandage, bandagerade huvuden, blixtar ... Filstorlek: 16 kB I dag har jag haft riktigt ont i nacken och huvudet... har ibland känts som om någon borrat kniven i skallen på mig... har t o m haft skitont när jag har försökt svälja. Nackspärr av det värre slaget skulle jag tro. Tur att det finns Iprentabletter, Iprensalva, nackudde och glass.

Utsikt från min balkong (med lite zoom);
"Svärdet i stenen" (musikhögskolan) - fast tvärtom... appropå "knivar" i huvudet...

Filnamn: j0361620.wmf Nyckelord: desserter, fruktglassar, glassar ... Filstorlek: 19 kB 
Jag har tyckt lite synd om mig själv idag...
men i morrn´ är det bättre!


PS: Detta var mitt 300:e inlägg... och jag som hade tänkt fira det på något sätt... inte hade jag tänkt gnälla i alla fall...DS

Strandnära

Har ni saknat mina inlägg i bloggen? Vi har varit på "minisemester" till mammas och pappas sommarparadis "Strandnära" vid Luleälven i Unbyn söder om Boden. Titta och njut av allt grönt och alla små fyndigheter som man kan stöta på i deras strandnära trädgård...



Vi har ätit och druckit gott, vi har spelat Yatzy (jag vann förstås), haft vinprovning med det fantastiska vinet/cherryn Allesverloren till ost och en bit mörk choklad, vi har besökt och druckit kaffe och ätit glass vid kyrkholmen i Boden, vi har matat seipen, vi har travat (endast 4 rätt) och vi har solat, skratta och pratat en hel del.



Vi har m a o haft en helt suverän helg vid "Strandnära" trots att jag drabbades av en sjujädra nackspärr (värsta jag har varit med om...). Kan kanske bero på nya inlägg i skorna, avsaknad av nackudden, drag eller AC i bilen... Hur som helst så har jag nu lovat att jag ska ta med mig mina inlägg, min onda nacke och min värdelösa rygg och besöka Anna (sjukgymnast i stan) för en vidare utredning och träningstips... är faktiskt otroligt less på att för det mesta ha ont och nästan inte kunna klä sig själv på morgonen...




Tack för en härlig helg mamma och pappa!
Känns skönt att veta att det alltid finns en plats för vår Cabby på er försktklassiga (och billiga) camping...

Animoto



Jag har testat ett nytt sätt att skapa kortfilmer med hjälp av gratisprogrammet Animoto. Filnamn: j0336708.gif Nyckelord: filmer, filmskapande, klappor ... Filstorlek: 2 kB
Se resultatet om du klickar på länken; Evas kortfilm eller "Fem bilder som säger mer än tusen ord"...


Bildkvaliten är inte den bästa men håll till godo med de korta sekunderna film som gestaltar en mycket stor och omtumlande händelse i mitt och min familjs liv...
 
Vill du prova själv?
Gå in på http://animoto.com/ och testa utan kostnad att själv göra korta filmsnuttar av dina bilder. Vill du göra längre filmer kostar det en slant/månad men programmet säger till om din film blir för lång.

Filnamn: j0283609.gif Nyckelord: filmer, filmkameror, filmspolar ... Filstorlek: 7 kB 
Lycka till!

Shopping i Luleå

I dag har jag och Milla varit på en shoppingtur till Luleå...



http://www.formex.se/


Jag behövde en ny väska för de "små" (inte få) sakerna och jag behövde eFilnamn: j0403139.jpg Nyckelord: fotografier, kläder, skodon ... Filstorlek: 360 kBn ny vår- och höstjacka, dessutom skulle jag behöva lyda min mor och styra stegen mot ett apotek för att köpa silikoninlägg till skorna (INTE till BH:n som fylls ut mer än nödvändigt naturlig väg...) eftersom min hälsporre nu skriker mer högljutt än någonsin efter uppmärksamhet...  

Milla hon behöver MASSOR av kläder (som vanligt) bland annat ett par nya jeans.



Var rädd om dina fötter, de ska bära dig genom hela livet...

Foto: Eva Norberg Gullvik juni 2009


Vi "fyndade" bland realådor och nyhetsavdelningar tillsammans med en mängd andra semstersvenskar och turister. Dagens inköp blev för min del tre blusar, en väst, en väska OCH silikonsulor till skorna.


Klicka för större bilder!

Filnamn: BD08910_.wmf Nyckelord: äta middag, bröd, croissanter ... Filstorlek: 59 kB


För Millas del blev det en lång tröja/klänning, tights, ett par skor och en väska i shoppingpåsen.   
Vi lunchade en lax- och cottoncheese och en kycklingsandwich... mums!
Var hemma vid 18.00 med lite lättare börs men glada i sinnet.

Filnamn: j0438418.jpg Nyckelord: folk, handväskor, kjolar ... Filstorlek: 322 kB Tillhandahålls av: iStockphoto.com  
Vi är bra på att shoppa!
Tack Millemina för idag!

Foccaccio

Som en liten tomte tittade pappa i morse förbi med en papperspåse med mammas varma, nybakade foccaccio...

Filnamn: j0320636.wmf Nyckelord: dörrar, koncept, nyfikenhet ... Filstorlek: 2 kB 

Fantastico!





Kerstins foccaccio

1 msk nystött svartpeppar
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
0.75 dl olivolja
1 tsk salt
1 påse riven västerbottensost
8 dl vetemjöl special
gröna oliver
flingsalt
  1. Stöt pepparkornen i en mortel.
  2. Lös upp jästen i ljummet vatten.
  3. Tillsätt nästan all olivolja, vanligt salt, ost, peppar och delade gröna oliver.
  4. Häll sedan i lite mjöl i taget och rör om ordentligt emellan.
  5. Arbeta degen i cirka 10 minuter, den skall vara ganska lös och kladdig.
  6. Häll lite olja i bunken och vänd degen så den blir kladdig runtom.
  7. Täck skålen med plastfolie och ställ den att jäsa i 1 1/2 timme.
  8. Smörj en plåt med olja och dra ut degen så den täcker plåten.
  9. Täck med plastfolie och låt den inte nudda degen, och jäs 30 minuter till.
  10. Pensla med olivolja, strö över flingsalt och lite mer peppar.
  11. Grädda i 200 grader i cirka 20 minuter. Låt svalna, och skär sedan upp i fyrkanter.

Filnamn: j0438569.jpg Nyckelord: alkohol, dofter, glas ... Filstorlek: 415 kB Tillhandahålls av: iStockphoto.comFilnamn: j0408855.jpg Nyckelord: fotografier, Mat, producera ... Filstorlek: 141 kB    


Avnjutes med fördel till en tomatsallad, en god olivolja och ett gott glas vin...

Bon Appetit!


Jokkmokk

Igår kväll ringde pappa för att höra om jag och Milla ville följa med honom och Pierre upp till Jokkmokk över dagen idag. Visst ville vi besöka min morbror Janne och hans familj. Vi ställde klockan på 05.30 (!) och vid 07.00 bar det iväg.

Filnamn: j0286794.gif Nyckelord: bilar, fordon, motorvägar ... Filstorlek: 7 kB
 
Pappa och Pierre har donat med en luftvärmepump och eftersom jag och Milla varken kunde hjälpa till eller ville vara i vägen så gjorde vi vad vi kunde för att "göra Jokkmokk" på några timmar.



Utrustade med kameror vandrade vi runt i bygden (och det gick ganska fort) för att hitta lämpliga motiv. Vi hann även med att besöka de fåtal butiker som finns att tillgå. Det enda som shoppades var ett par hekto naturgodis, en Loka, en bok, några lotter, glass till byggjobbarna och rosor till mormor och morfars grav.



Foto: Camilla Norberg

Dessutom blev vi inbjudna på lunchbuffé på Sujindas thairestaurang "Muang Isaan". Åååh vilken god mat; ris, friterade lökringar och kycklingfiléer, thaikycklinggryta med kokosmjölk och stark fläskgryta... mmm. Tur att jag inte drack Allevo idag. Undrar bara hur magen ska reagera efter 7 dagars flytande kost?



När maten var uppäten, kaffet urdrucket och luftvärmepumpen uppsatt bar det av hemåt. Tur att vi körde söderut då bilköerna söFilnamn: j0283486.gif Nyckelord: bänkar, gester, kommunikation ... Filstorlek: 29 kBder om Storforsen ringlade sig kilometervis av förväntansfulla Diggilo-fans.
Filnamn: j0189235.gif Nyckelord: äta middag, gafflar, husgeråd ... Filstorlek: 8 kB  

Tack för en härlig dag pappa!
Tack för prat och mat Janne, Sue och Saranya! 

Duvshit

Gillar du duvor? Hör av dig till oss... vi har en hel del till salu... BILLIGT!
Osäker på vad du ska ha dem till?
Här kommer några tips...




Stekt duva

Stekt duva med tryfferade jordärtskockor, ärtpuré och duvsky


http://www.alltommat.se





Uppstoppad duva


Foto:
Eva Norberg, Trondheim 2009




Dunjacka med dun från duva


www.fotohallberg.se





Duvskytte

Filnamn: j0212195.wmf Nyckelord: djur, fritid, George ... Filstorlek: 50 kB






Turturduvor
Filnamn: AG00403_.gif Nyckelord: Alla hjärtans dag, amoriner, festligheter ... Filstorlek: 9 kB





Skriva deckare om duvor



bibliotekskatalog.harryda.se






Fågelbad för duvor


http://www.indiska.com/






Fredsduva


www.nyteknik.se






Måla duvor

Filnamn: j0216754.wmf Nyckelord: fritid, George, konst ... Filstorlek: 40 kB





Brevduva



elfpender.blogspot.com






Sälja grillade snabbmatsduvor


Filnamn: j0284164.gif Nyckelord: försäljare, män, människor i arbete ... Filstorlek: 7 kBFilnamn: j0236259.gif Nyckelord: fåglar, fjäderfä, flaxande vingar ... Filstorlek: 11 kB




Eller varför inte samla in alla världens duvor och starta en duvnationalpark (i Sibirien) för att sedan få Nobels fredspris för insatserna för att minska spridningen av fågelinfluensa?




Borås Tidning
2009-03-01

"Hennes balkong är nedskitad av duvor"


Birgitta Franco vill inte gå ut på balkongen som är täckt av duvbajs. Det är äckligt och jag får hålla på att skura jämt och ständigt, säger hon och suckar.

Fastighetsägarnas ansvar

- Det är fastighetsägarens ansvar men jag vet inte vad de kan göra. Kommunen har ansvar för gator och parker men vi har inte hittat något som hjälper. Skjuter man 200 fåglar kommer det bara nya, säger Birger Bergeå på miljökontoret.

Fastighetsägaren HL Bygg är medvetna om situationen och de har kontaktat olika bekämpningsföretag för att försöka hitta en lösning.

- Men det är ingen som vet vad man ska göra. Alla säger att det enda som hjälper är att skjuta av dem så vi vet inte vad vi ska ta oss till. Jag kan ju inte bara gå ut med en bössa, säger Hans Andersson på HL Bygg.





Själv önskar jag köpa en uppstoppad uggla av god kvalité.
Kan bytas mot ett antal kuttrande stadsduvor.


gd.se

//Fågelälskande ironia


Vilken vacker lördag

Filnamn: j0283705.gif Nyckelord: ankare, båtar, fartyg ... Filstorlek: 12 kBI går, under min och Uffes cykeltur, passerade vi Södra hamnen. En blå-vit fin båt passerade oss och jag tyckte att jag kände igen Anki. Mycket riktigt så var det familjen Bergstedt som var på väg in till Västra Kajen för ett fik. Vi hamnande där med en kopp kaffe och resminnen bland annat båtfolk och flanerande, fikasugna pitebor.

Må aldrig detta fantastiskt fina ställe försvinna...
Bothniabanan då? - Absolut!
Genom centrala Piteå? - Absolut INTE!


Klicka för större bilder!


Filnamn: j0236249.gif Nyckelord: djur, duvor, fåglar ... Filstorlek: 8 kB

Västra Kajen midsommar 2009

På kvällen blev det riktigt soligt och varmt och vår balkong fick äntligen göra rätt för sig. Vi solade, fikade, åt, läste, fotograferade och filosoferade med bara grannars hustak, blå himmel och horisint som utsikt. Underbart! Till råga på allt så var det någon som blåste såpbubblor som blåste stora och färgglada förbi oss där vi satt på femte våningen, tala om "euforisk" upplevelse.


Mina orkidéer ryms inte så bra längre på fönsterbrädorna med alla sina fantastiska blomstänglar. De har i stället fått en egen hörna, en hedersplats på balkongen. 7 helt olika individer, med sitt högst personliga sätt att växa och med sina högst unika blommor. De är med andra ord precis som vi människor, vackra och unika om de får den kärlek och omsorg de behöver, med livskraft på sitt alldeles egna, unika sätt och ingen är eller ens ska vara den andra lik... ändå är alla helt fantastiska!




Hoppas på fler sådana här dagar och kvällar!
(PS. Min nya kompis och följeslagare heter Canon...DS)

 Filnamn: j0434736.png Nyckelord: beskurna bilder, beskurna foton, ikoner ... Filstorlek: 50 kB 
//Filosofia

7 rätt = respekt





JAG och svärfar ARNE lyckades med förenade krafter att pricka in 7 rätt på V75 idag!!!
1 st 7:a (1252 kr) och 12 st 6:or (16 kr) gav totalt 1444 kr... inte illa!

- Jihaa!

482 kr till mig!
481 kr till svärfar!
481 kr till Isakssons "julbordskassa"

Filnamn: j0236400.gif Nyckelord: cowboys, däggdjur, djur ... Filstorlek: 4 kB 
Gnägg, gnägg :)

Man ska ha husvagn

Elsa 5 år har gjort en jättefin teckning till sin farmor.
Den föreställer en Kabe (se den röda randen), svenska flaggan och en viss farmor Kerstin med glasögon och randig tröja (vilket hon faktiskt nästan alltid har). Farmor petar på en utter (eller var det en bäver?) med en pinne, vilket verkligen hände i Unbyn.
Hon har sinne för detaljer min söta brorsdotter, tror att hon brås på mig.


(Pssst... hälsa pappa och mamma att man ska ha husvagn!)




Galenskaparna/Macken - "Man ska ha husvagn"

Filnamn: j0215607.wmf Nyckelord: campare, camping, fritid ... Filstorlek: 59 kB 
Pussar och kramar från faster till Elsa!
 Filnamn: j0295145.wmf Nyckelord: Akademiker, blyertspennor, kontorsmaterial ... Filstorlek: 9 kB 

NOthing to DO - NODO


http://www.pitea.se/Filnamn: j0189198.gif Nyckelord: kommunikation, mobiltelefoner, webbanimeringar ... Filstorlek: 7 kB

I dag ringde Jocke och ville att vi skulle träffas på Nodo för en lunch. Ett mycket bra förslag. Nodo är ett trevligt ställe för alla åldrar, med bra mat och dessutom med rättigheter för den som känner för en öl eller ett glas vin efter jobbet på fredagen (eller under semestern). Jag kan bara tycka att namnet är SÅÅ tråkigt; NODO... låter som om man absolut inte har någonting att göra (nothing to do) och därför (i leda) slinker man in på NODO... i brist på annat.


Gran Canaria/Bahia Feliz 2008

Jocke, Milla och Uffe tog dagens rätt som bestod av; (Pasta-)sallad och bröd till förrätt, Coca-Colamarinerad fläskfile med stekt klyftpotatis och sås till varmrätt och kladdkaka, grädde och kaffe till dessert. Pris: 75 kr/pers. Det var baske mig väldigt billigt! Kanske någon (medlidsam vän) undrar vad jag beställde in för mat? Jo det ska jag tala om; Ett glas vatten till förrätt, en kopp kaffe till varmrätt och en liten/liten (frimärksstor) bit 70 % choklad (resten tog Ulf). Pris: 30 kr/Eva. Det var baske mig väldigt dyrt! Men jag har ju så gott "Thaipulver" som bara väntar på att bli uppdrucket hemma...
Filnamn: j0411912.wmf Nyckelord: drycker, hushåll, kaffe ... Filstorlek: 33 kB Filnamn: j0240125.wmf Nyckelord: drinkar, drycker, glas ... Filstorlek: 4 kBFilnamn: j0112782.wmf Nyckelord: äta middag, choklad, godis ... Filstorlek: 147 kB 
Det är himla kul att sitta ute över ett fika eller en bit mat med familjen samlad. Mera sådant tack! Vi har t o m diskuterat oss igenom familjens framtid... med allas bästa för ögonen. Känns himla bra! Sommarpresenten är också bestämd; PDOL-pass för hela helgen! Härligt, eller hur?

http://www.pdol.se/

Puss på er min älskade familj!
//Mum

En euforisk dag

 Filnamn: TR00032_.wmf Nyckelord: byggnader, glober, jorden ... Filstorlek: 11 kB 


 Filnamn: j0090308.wmf Nyckelord: byråer, förvaring, hushåll ... Filstorlek: 37 kBVi har inte längre en villa på 150 kvm utan vi bor i en 3:a på 68,8 kvm. Det innebär bland annat att om man köper något Filnamn: j0283523.gif Nyckelord: arkiv, filkabinett, kontorsmaterial ... Filstorlek: 4 kBnytt så bör man kasta det gamla... bra så långt, om det fungerar. Ibland vill man inte kasta det gamla innan det är riktigt slut... man är bara så nyfiken på det nya att man MÅSTE prova lite av det... bara en gång... Känns det igen?

Filnamn: j0354385.gif Nyckelord: ansa, hälsovård, hygien ... Filstorlek: 12 kB
Jag hittar 3-4 olika deodoranter av olika kvalitet och märke. Jag hittar olika sprayer av olika sort och märke (till olika tillfällen har jag nu fått lära mig). Jag hittar schampon av olika sort och märke... jag hittar balsam, tandkrämer, hudkrämer, parfymer, tvålar, tandborstar och brun-utan-solkrämer av olika sort och märke... och det bara i toalettskåpen!

Filnamn: HH01303_.wmf Nyckelord: after shave, badrum, borstar ... Filstorlek: 25 kB

      
I kökets små skåpar finner jag havregryn, pasta, socker, såsmixer och bullformar av olika kvalitet och märke (och bäst-före-datum). Kylen har jag inte hunnit kolla ännu... kan bara tänka mig pastasåser, ketchup, dressingar och grilloljor...

Filnamn: j0215895.wmf Nyckelord: apparater, äta middag, kylskåp ... Filstorlek: 55 kB Filnamn: j0336575.gif Nyckelord: affärer, banker, besparingar ... Filstorlek: 11 kB
Men HERREGUUD vad grejer! Varför tömmer man inte först en förpackning INNAN man köper en ny? Nu är det burkinsamling som gäller i familjen Norberg. 5 kr är utlovat för varje tömd förpackning och INGET nytt får köpas förrän man bevisligen kan visa att varan är helt slut i hemmet.


Själv hittade jag ett 20-tal förpackningar Allevo bantningspulver (varför hittar man aldrig gammalt godis?) där bäst-före-datum precis skulle gå ut. Jag kunde ju inte bara kasta dessa dyra påsar utan insåg att det kanske fanns en mening med att just jag hittade dessa, just nu... 

http://www.alevo.nu/

På Allevos  hemsida talas det om viktnedgång på 5-10 kilo på 14 dagar... och en "euforisk" upplevelse på dag 3 då kropFilnamn: j0283932.gif Nyckelord: apparater, dammsugare, dammsugning ... Filstorlek: 5 kBpen går in i ketos... det var idag. Eufori vill jag inte kalla det, hellre städiver... Lägenheten är skinande ren liksom fönstren, ytterdörren, kaklet, köksluckorna... och det luktar härligt av såpa efter några timmars "euforiskt" jobb. Att jag sedan känner mig som ett blötdjur som svettas och pinkar stup i kvarten är en bisak. Jag har i alla fall bestämt mig för att tömma förpackningen med Allevo (liksom de två nya som jag köpte igår) för att vi ska få mer plats i köksskåpet...

Burkinsamling, städeufori och vattendiet... kanske dags för förändring av något slag igen... Bostadsrätt? Sommarstuga? Den som lever får se...

Nu ska jag och min onda rygg läsa Camilla Läckberg ett tag innan det är dags för Allevos vidriga thaisoppa (en påse mindre i skåpet).
Filnamn: j0088562.wmf Nyckelord: böcker, glasögon, läsglasögon ... Filstorlek: 9 kBFilnamn: j0250807.wmf Nyckelord: äta, äta middag, hushåll ... Filstorlek: 33 kB  
Ha det!

Leve EU

Åååh vad EU är bra!

Nu tillåter EU att gurkorna är sneda och morötterna är tjocka igen! Yippie!
Kanske har EU:s delegater insett att varken är storleken eller formen har någon egentlig betydelse...

Filnamn: j0391488.wmf Nyckelord: grönsaker, gurkor, natur ... Filstorlek: 19 kBFilnamn: j0090260.wmf Nyckelord: äta, äta middag, grönsaker ... Filstorlek: 47 kB   

- Vad vore världen i all sin glans om inte EU fanns?
- Ja, säg det...

//Ironia

Vad säger man?

Vad säger man till någon som nyss blivit arbetslös? 
 Filnamn: j0386799.jpg Nyckelord: affärer, affärsmän, fotografier ... Filstorlek: 27 kB  Filnamn: j0398881.jpg Nyckelord: dollarsedlar, företag, företagsmetaforer ... Filstorlek: 315 kB
- Det finns de som har det värre... du är ju frisk!
- Se det som en utmaning och en chans att skaffa dig något nytt jobb!
- Du har ju ändå aldrig trivts rikitig bra!
- Helgledigt varje dag!
- Ta nu chansen och utbilda dig till något du drömt om!
- Starta eget, vet ja!

Filnamn: j0287592.wmf Nyckelord: gester, gripa efter, hjälpande ... Filstorlek: 83 kB
 
När den arbetslöse är sådär 55 år och inte har någon utbildning i grunden att tala om...
När den arbetslöse bara har sin speciella arbetslivserfarenhet och kompetens och inget mer att komma med...
När den nu arbetslöse kommer ut som arbetssökande till en arbetsmarknad med 10 % arbetslöshet...
När arbetsgivare hellre satsar på friska och alerta yngre med lägre lön...
När den arbetslöse räknas som klart för gammal för att få studiebidrag för högre studier...
När närmare 500 000 andra arbetslösa nu är utförsäkrade och har tvingats lämna A-kassan...
När konkurserna växer lavinartat?
Filnamn: j0434859.png Nyckelord: beskurna bilder, beskurna foton, frågetecken ... Filstorlek: 27 kB Filnamn: j0336492.gif Nyckelord: pilar, riktningar, skyltar ... Filstorlek: 9 kB
Vad skulle du säga?...

Filnamn: j0439246.jpg Nyckelord: barn, be, böner ... Filstorlek: 227 kB Tillhandahålls av: Fotolia.com
Filnamn: j0434775.png Nyckelord: beskurna bilder, beskurna foton, ikoner ... Filstorlek: 8 kBFoto: Eva Norberg 19/6 -09


 Tänker på de som nu har fått gå från Setra efter företagsledningens beslut om nedläggning...  
och många andra arbetslösa också för den delen...

Fråga Francesca!


Fråga Francesca!

Välkommen till frågespalten "Fråga Francesca"
där du kan ställa alla möjliga och omöjliga frågor.


Denna vecka handlar en mängd frågor om vikt, motion och bantning. Som vanligt så gäller det att använda sitt sunda förnuft och distansiera sig mot nymodigheter som LCD, GI och LCHF. Kom ihåg att du är bra som du är, som jag brukar säga, med eller utan valkar.

//Kram från Fransesca!


Filnamn: j0303384.gif Nyckelord: fritid, män, människor ... Filstorlek: 23 kB 

FRÅGA: Kan jag genom att göra sit-ups få min mage lite mindre? 
 
SVAR: Definitivt inte! När du tränar en muskel, blir den större.
Därför bör du inte göra sit-ups, såvida du inte strävar efter att ha en
stor mage. 


Filnamn: j0296998.gif Nyckelord: fritid, män, människor ... Filstorlek: 15 kB  
FRÅGA: Är simning bra för figuren? 
 
SVAR: Tja, se på valar



Filnamn: j0296999.gif Nyckelord: atleter, bodybuilding, kondition ... Filstorlek: 8 kB 
FRÅGA: Jag har hört att idrott är bra för hjärtat och kan förlänga livet,
stämmer det ? 
 
SVAR: Ditt hjärta är programmerat till att slå ett visst antal slag under
livet. Kasta inte bort dem på träning!! Genom träning slår hjärtat
snabbare, och du förkortar livet! Vill du leva längre? Ta dig en tupplur!



Filnamn: j0286855.wmf Nyckelord: äta middag, frukter, grönsaker ... Filstorlek: 64 kB 
FRÅGA: Borde jag skära ner på måltider innehållande kött, och äta mer
frukt och grönsaker? 
 
SVAR: Här måste du försöka att förstå logisk effektivitet. Vad äter en ko?
Gräs. Och vad är det? Grönfoder. Så en biff är inte något annat än ett
effektivt sätt att äta grönsaker på. Ät kyckling, och få i dig majs! En
fläskkotlett kan ge dig 100% av rekommenderat dagligt intag av grönsaker !



Filnamn: AG00517_.gif Nyckelord: alkohol, barer, bubblor ... Filstorlek: 5 kB 
FRÅGA: Borde jag minska på mängden alkohol jag dricker? 
 
SVAR: Nej, tvärtom. Vin är gjort av frukt. Brännvin är destillerat vin.
Det betyder att de tar bort vattnet ur frukten, och så får du ändå mer av
det goda, sunda innehållet. Öl görs av sädesslag, dvs fibrer!  

Filnamn: j0425493.jpg Nyckelord: choklad, chokladbitar, chokladgodis ... Filstorlek: 154 kB 
FRÅGA: Är choklad osunt?

SVAR: Är du tokig? Kakaobönor = bönor ,  och bönor, linser o dyl är
vansinnigt nyttigt, vet alla, eller hur? Det är den bästa
'feel-good'-maten man kan få!!


Filnamn: j0237405.wmf Nyckelord: fritid, löpband, människor ... Filstorlek: 22 kB
FRÅGA: Är det viktigt att vara i god form?

SVAR: Rund är en form, så god som någon!


Nästa vecka ska vi diskutera ämnet pengar och shopping!
Välkommen med era frågor och funderingar!


Michael Jackson

Michael Jackson är död!Filnamn: j0205401.gif Nyckelord: G-klavar, musik, noter ... Filstorlek: 5 kB



Alla har på ett eller annat sätt minnen av Michael Jackson och hans fantastiskt medryckande ras-, ålders- och religionsöverskridande pop, hans oefterhärmliga dans och "moonwalks" och hans texter med budskap om fred, rasism och miljöförstöring. Mina starkaste minnen är från då jag och min kompis Maria Johansson var på den grekiska ön Kos tillsammans någon gång under början av 80-talet. På öns alla diskotek spelades det bara Michael Jacksons "Billie Jean" och "Beat It". Folk var som tokiga och hade de aldrig dansat förr så gjorde de det då.



Michael Jackson - Billie Jean
Filnamn: j0238695.wmf Nyckelord: ikoner, knappar, LP-skivor ... Filstorlek: 19 kB

 Oavsett vad man ansåg om Michael och hans musik så har han satt spår i den historiska sanden som aldrig kommer att raderas. Hans musik och bild kommer att finnas i musikvideor, DVD-  filmer,  karaokes, Mp3-spelare, I-pods och You-Tube liksom på affisher, LP- och EP-skivor i vinyl på T-shirtar i det oändliga.

Dessutom kommer det att skrivas, spekuleras och frotteras löpmetrar länge än om Michaels barndom, dragning till barn och djur, hans Neverland, hans förhållanden, hans far, hans ekonomi, hans eventuella drogmissbruk och inte minst hans tre barn och deras framtid... Michael Jackson kommer att fortsätta vara den ikon han varit i drygt 40 år även långt efter sin död. Förhoppningsvis så kommer den fanatiska kommersen kring honom som nu blossat upp att inbringa en hel del pengar till hans efterlevande barn som enligt media ärver enorma skulder efter sin far.
Filnamn: AG00380_.gif Nyckelord: 45:or, hushåll, jukebox ... Filstorlek: 15 kB

Wikipedia:

Michael Jackson
, född 29 augusti 1958 i Gary, Indiana, död 25 juni 2009 i Los Angeles, Kalifornien, var en amerikansk popartist, som inledde karriären 1963 i familjebandet The Jackson Five och påbörjade sin solokarriär 1971 medan han fortfarande var medlem av gruppen. Han producerade ett flertal av världens bäst säljande musikalbum någonsin och fick efterhand epitetet "The King of Pop". Albumet Thriller (1982) är världens mest sålda album genom tiderna med över 100 miljoner sålda exemplar. Under 1980-talet anses Jackson ha revolutionerat synsättet på musikvideor som en konstform och marknadsföringskanal. I sin scenshow har han ofta använt danssteget moonwalk som han därmed har gjort känt över världen. Michael Jacksons särpräglade musikaliska stil har under åren influerat många hip hop-, pop- och R&B-artister. Jackson avled den 25 juni 2009 i Los Angeles av hjärtstillestånd.




Michael Jacksons sista presskonferens


Undrar om inte Jackson själv kände på sig att de konserter som han nu tränade så hårt inför skulle bli det sista han gjorde i livet när han sa "this is it, THIS IS IT" . 
Jag tror att jag också kände på mig att något skulle hända... se mitt inlägg i bloggen den 10 april 2009 kallat "Mystiskt märkliga musikgeniet Michael" där jag bland annat skrev;

- Hoppas att det du har kvar av livet blir bättre än de 50 år du hittills fått uppleva...



Michael Jackson 1958-2009


Tack för all glädje du spridit till världens folk!
Vila i frid!


(S)agt av Mona

Hört i Almedalen av kvinnlig partiledare;




- Bättre en Saab på parkeringen
än en Maud i regeringen!



 Filnamn: j0411362.wmf Nyckelord: Bilar, EU, Europa ... Filstorlek: 8 kB  Filnamn: j0223686.wmf Nyckelord: bilar, motorfordon, parkeringar ... Filstorlek: 29 kB


Så det kan bli... 

4:th of July

I dag är det amerikanarnas nationaldag; The 4:th of July.  

Filnamn: j0436374.png Nyckelord: beskurna bilder, beskurna foton, frihetsgudinnan ... Filstorlek: 25 kB
Det amerikanska folket är mycket patriotiska och firar hejvilt sin nationaldag men få vet varför man egentligen firar... Vet du varför?


Wikipedia:

USA
// Unionen grundades den 4 juli 1776 då tretton brittiska kolonier utropade sin självständighet. Året före hade stridigheter utbrutit mellan brittiska kolonialtrupper och självständighetsivrare i vad som kallas det amerikanska frihetskriget. Unionens egenskap av en odelbar förbundsrepublik fastställdes först genom det amerikanska inbördeskriget. //

"USA" för mina tankar till fet mat i enormt stora portioner (super size), glass med allehanda innehåll i stora bunkar (Ben & Jerrys), cowboys, Mc Donalds, dollar, övervikt, välgörenhet, Thanks Giving, stora klasskillnader, stora stationwagons/jeeps, skönhetsoperationer, "Oh my good", Onkel Sam, Stars and Stripes (flaggan), Coca-Cola, månlandning, försäkringar, soppkök, popcorn, vapen, presidentvalskampanjer, sjukvård efter inkomst, basket och baseboll, "världspoliser", skyskrapor, filmstjärnor mm i det oändliga. 

Filnamn: j0438767.jpg Nyckelord: Amerika, amerikansk, delstater ... Filstorlek: 382 kB Tillhandahålls av: Fotolia.comFilnamn: j0290004.wmf Nyckelord: astronauter, flaggor, Förenta staterna ... Filstorlek: 48 kB  

4:th of July för mina tankar till Tom Cruise som spelade huvudrollen i en film med samma namn. Tom Cruise å´ sin sida för mina tankar till filmen med den fantastiska musiken Top Gun. Filmmusiken spelades, under tidig början av 80-talet, om och om igen i vår blåa Opel Ascona som kördes t o r (4 mil) till Hemmingsmark varje dag för ett halvtidsjobb i en förskoleklass. Jag körde som en gud och kände mig som en pilot där jag speedade fram på grusvägarna till den högt dånande musiken... ofta i sista minuten.




Berlin - Take My Breath Away TOP GUN SOUNDTRACK

Filnamn: j0178291.gif Nyckelord: amerikansk flagga, flaggor, Förenta Staterna ... Filstorlek: 27 kB 

Have a Happy Independence Day!

(Är du nyfiken på USA? Se de mycket intressanta filmerna "The awful truth", "Bowling for Columbine" m fl gjorda av Michael Moore... som speglar Moores syn på fosterlandet USA)

Fina foton i FotoFinnaren

 
Filnamn: j0237628.wmf Nyckelord: fotografi, kameror ... Filstorlek: 25 kBJag lovade mig själv att ta mycket kort i sommar och jag är på god väg... Några av de bilder som jag är mest nöjd med har jag lagt in på min vän Gunillas fina sida bildbanken FotoFinnaren   http://www.fotofinnaren.se/   så att andra kan njuta av dem och att de kan användas i skolarbeten runt om i landet.

Här är några av  de bilder som jag skickat in;
Klicka för större bild!



Filnamn: j0318099.gif Nyckelord: dyka, dykare, dykning ... Filstorlek: 8 kB
Varför dammar du inte av din kamera, hänger den runt halsen och beger dig ut i mark och natur och letar fina och intressanta objekt. Resor, utflykter och fester kan bli klart intressanta om man ser saker och ting ur ett annat "perspektiv"... De bilder som du tror kan komma till användning i skolan kan du sedan skicka in till FotoFinnaren... dubbel glädje.
Filnamn: j0438755.jpg Nyckelord: bländare, digitalkameror, elektronik ... Filstorlek: 505 kB Tillhandahålls av: Fotolia.com

FOTOFINNAREN
FotoFinnaren är en ständigt växande bildbank som har kommit till för att lärare och elever lätt ska kunna hitta bildmaterial att använda i undervisning och skolarbete. Bilderna får användas fritt för skolbruk. Självklart är det tillåtet att använda bilderna i PIM-examinationsuppgif
ter!


- Smile!

Hemma igen!

Är nu hemma igen på Parkgatan efter en härlig, lugn och givande husvagnssemester.


Vi började vår lilla resa i Ö-vik på Campingen Gullvik där vi stått en gång för så där 10 år sedan med barnen. Campingen var utbyggd men upplevdes rätt sliten. När vi inte solade och latade oss i största allmänhet så cyklade vi in till Ö-vik (ca 10 km enkel väg, mestadels uppför), till byar och vikar runt campingen, t o m cyklade vi "down-hill" nedför Ulvöberget. Båtarna till Ulvön hade slutat gå från campingens brygga så vi for till färjeläget ett par mil söder om Ö-vik för en helt makalöst härlig dag på båten och ute på det pittoreska och anrika fiskeläget Ulvön.

Klicka för större bilder!


Efter några dagars latande styrde vi vår Cabby till Östersunds camping som var ny för oss. Den var stor och låg i centrala Östersund med "Storsjöbadet" inpå knuten. Även i Östersund åkte cyklarna fram och vi "gjorde" både centrum och Frösön på ett par dagar i strålande sol. Sista kvällen blev vi hembjudna till Kristers syster Katrin och hennes barn till hennes jättfina, gamla hus vid Storsjön i Ope. Krister, Mikaela och lillasyster Linda hade kommit bilandes från Stockholm under eftermiddagen och det var jättekul att träffa dem allihop. Tack för jättegoda laxcrepes och trevligt sällskap!



 

Sedan begav vi oss mot Åre och Duveds camping. Åååh vad vackert det var där! Höga fjälltoppar med snö på ena sidan och en vacker dal med en ringlande älv på den andra. Duveds camp var liten (och sliten) men var nog mest tänkt för vintercampare vilket alla uppställda öde husvagnar med vinterförgårdar vittnade om. Vi tog kabinbanan upp på Åreskutan 1274 m ö h. Vilken makalös upplevelse! Som jag sa till Ulf uppe på toppen; - Det är svårt att inte bli religiös när man får uppleva något sådant här! Bakom en bod med den otroligt vackra vyn upplevde jag en enorm tystnad (när inte kabinbanan var igång vill säga)... En tystnad som jag aldrig förr upplevt, nästan som om man befann sig i ett vacum. Första gången jag upplevt riktig tystnad tror jag och det var näst intill overkligt.





I valet och kvalet bestämde vi oss till slut för att inte ta med husvagn och bil till Trondheim (dyr bensin, slingriga upp-och-ner vägar och väg- och stadstullar) utan vi tog tåget från Duved station, något vi definitivt inte ångrar. Det tog ca 2 ½ timme enkel väg, men vilken väg sedan... Vårt två-vagnars-tåg stretade sig uppför fjällen bland trädgräns, fjällbjörkar och snö så att det slog lock för öronen. Synd att fönsterrutan var så skitig, korten som togs blev "prickiga". Trondheim visade sig vara en "liten" storstad med 170 000 invånare. Kullerstensgator, måsar, fiskebåtar, strandcaféer, butik(k)er, mycket gamla kyrkor (och en katedral)... allt i strålande sol och så där 28 graders värme... slickt rueligt!




Vägen hem från Åre gick via Östersund och inlandet vars väg kanske inte är den allra intressantaste. Vi hittade dock ett par smultronställen; Strömsund med sitt hembygdsområde vid älven med Beppe Wolgers Dunderklumpen som maskot och Storuman med sin vackert belägna och välskötta camping vid "Uman" (Umeälven) där vi stannade en natt.


Vilket fantastiskt land vi lever i...
Som finnen surmulet konstaterade i kabinbanan i Åre, då vi kritiserade de norska vägtullarna...
- Å vad har Sverige att skryta med då? Ni har ju inte ens Volvo, Saab och Eriksson längre...
Vad synd att vi inte svarade;
- Vi har landet vi lever i och svenskarna...

Ha det kära läsare!

RSS 2.0