Michael Jackson

Michael Jackson är död!Filnamn: j0205401.gif Nyckelord: G-klavar, musik, noter ... Filstorlek: 5 kB



Alla har på ett eller annat sätt minnen av Michael Jackson och hans fantastiskt medryckande ras-, ålders- och religionsöverskridande pop, hans oefterhärmliga dans och "moonwalks" och hans texter med budskap om fred, rasism och miljöförstöring. Mina starkaste minnen är från då jag och min kompis Maria Johansson var på den grekiska ön Kos tillsammans någon gång under början av 80-talet. På öns alla diskotek spelades det bara Michael Jacksons "Billie Jean" och "Beat It". Folk var som tokiga och hade de aldrig dansat förr så gjorde de det då.



Michael Jackson - Billie Jean
Filnamn: j0238695.wmf Nyckelord: ikoner, knappar, LP-skivor ... Filstorlek: 19 kB

 Oavsett vad man ansåg om Michael och hans musik så har han satt spår i den historiska sanden som aldrig kommer att raderas. Hans musik och bild kommer att finnas i musikvideor, DVD-  filmer,  karaokes, Mp3-spelare, I-pods och You-Tube liksom på affisher, LP- och EP-skivor i vinyl på T-shirtar i det oändliga.

Dessutom kommer det att skrivas, spekuleras och frotteras löpmetrar länge än om Michaels barndom, dragning till barn och djur, hans Neverland, hans förhållanden, hans far, hans ekonomi, hans eventuella drogmissbruk och inte minst hans tre barn och deras framtid... Michael Jackson kommer att fortsätta vara den ikon han varit i drygt 40 år även långt efter sin död. Förhoppningsvis så kommer den fanatiska kommersen kring honom som nu blossat upp att inbringa en hel del pengar till hans efterlevande barn som enligt media ärver enorma skulder efter sin far.
Filnamn: AG00380_.gif Nyckelord: 45:or, hushåll, jukebox ... Filstorlek: 15 kB

Wikipedia:

Michael Jackson
, född 29 augusti 1958 i Gary, Indiana, död 25 juni 2009 i Los Angeles, Kalifornien, var en amerikansk popartist, som inledde karriären 1963 i familjebandet The Jackson Five och påbörjade sin solokarriär 1971 medan han fortfarande var medlem av gruppen. Han producerade ett flertal av världens bäst säljande musikalbum någonsin och fick efterhand epitetet "The King of Pop". Albumet Thriller (1982) är världens mest sålda album genom tiderna med över 100 miljoner sålda exemplar. Under 1980-talet anses Jackson ha revolutionerat synsättet på musikvideor som en konstform och marknadsföringskanal. I sin scenshow har han ofta använt danssteget moonwalk som han därmed har gjort känt över världen. Michael Jacksons särpräglade musikaliska stil har under åren influerat många hip hop-, pop- och R&B-artister. Jackson avled den 25 juni 2009 i Los Angeles av hjärtstillestånd.




Michael Jacksons sista presskonferens


Undrar om inte Jackson själv kände på sig att de konserter som han nu tränade så hårt inför skulle bli det sista han gjorde i livet när han sa "this is it, THIS IS IT" . 
Jag tror att jag också kände på mig att något skulle hända... se mitt inlägg i bloggen den 10 april 2009 kallat "Mystiskt märkliga musikgeniet Michael" där jag bland annat skrev;

- Hoppas att det du har kvar av livet blir bättre än de 50 år du hittills fått uppleva...



Michael Jackson 1958-2009


Tack för all glädje du spridit till världens folk!
Vila i frid!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0