Flaggan i topp

 Filnamn: j0178247.gif Nyckelord: EU, europeiska flaggor, Europeiska Unionen ... Filstorlek: 13 kB


Tack för din redogörelse och ditt inlägg i PT 22/6 -09 du inflyttade finländare vid namn Anu Juvonen. Jag håller med dig om att den svenska flaggan ska vårdas och hedras genom att (åtminstone) följa de regler som finns stadgade angående hissning och halning.
Filnamn: j0286672.gif Nyckelord: affärer, affärsmän, flaggor ... Filstorlek: 18 kB 
Tänka sig att Bergsviksskolan (av alla skolor) kunde glömma att hala flaggan efter skolavslutningen... Tänk om det är så att skolans personal och rektorer glömde att meddela vaktmästarna om halning av flaggan innan solnedgången, eller kanske de togs det för givet att den som hissat flaggan också skulle se till att den halades. Eller hemska tanke, tänk om personalen prioriterade sina egna barn och familjer denna examensdag och skyndade sig hem och därigenom missade att hala flaggan... Vi får tacka för Anus uppmärksamhet!



Svenska Wikipedia;
Med flaggning menas förande av flagga (på fast flaggstång) enligt sedvänja och fastställda regler. Flaggning är en internationell företeelse och principerna för flaggning är i stort sett lika världen över. På detaljnivå kan dock bruket skilja sig något mellan olika länder.

Regler för när en flagga skall hissas och nedhalas skiljer sig något från land till land, men den allmänna principen är att flagga endast skall vara hissad under dygnets ljusa timmar. Flaggor som är hissade efter mörkrets inbrott bör vara belysta.

Urgiska Wikipedia;
Čorba od suvog mesa, Čorba od ječma i sočiva, Čorba od zelja i sira, Čorba od spanaća, koprive ili zelja, Čorba od boranije, Paradajz čorba, Čorba od luka, Ljuta krompir čorba, Čorba jajaruša,...

Fritt översatt;
Om man stammar en anrik, gammal ungersk syrén när den blommar som mest kan man få tillstånd att hissa flagg i denna(gäller även halvstång) för att sedan få ha flaggan hissad i denna nämda syrén under dygnets alla timmar (inte nödvändigtvis med belysning) under årets alla dagar även om flaggan är egenhändigt tillverkad...


Filnamn: j0336485.gif Nyckelord: flaggor, korslagda benknotor, skallar ... Filstorlek: 2 kBDen slutsats som jag kan dra är att de ungdomar som har köpt och flyttat in i huset bredvid vårt har urgiskt ursprung... Heder åt dessa ungdomar som värnar sitt fosterland och sin fana.

Spännande med nya grannar! 
Hejsvejs!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0