Studentens lyckliga dagar

Sjung om studentens lyckliga dagar...

Vilken underbar dag...
Först egen skolavslutning på Bergsviksskolan ute på fotbollsplanens fullsatta, stora läktare i strålande sol med underbart söta, sjungande ungar. Tänk att få vara fröken en sådan dag, klädd i kjol, hållandes någons lilla hand, med blombukett och varma sommarkramar och "Den blomstertid nu kommer"... jag är lyckligt lottad som få.  


Sedan i fart mot staden och "utspringet" på Strömbacka. Ivrigt väntande mammor, pappor och syskon, ivrigt utspringande studenter med vita, korta klänningar, lockat hår, läppglans, studentmössor, kostymer, hårgele, rosor, plakat... underbart! Studenter överallt. Strålande sol. Lövade vagnar. Champagneglas.

    



En dag som denna finns inga tankar på framtiden utan det är dagen i dag som gäller, med all rätt. Det är ingen lek att studera och många kan nu lämna tre års slit med inlämningsuppgifter, redovisningar och prov bakom sig. De lämnar nu dessutom sin barndom bakom sig och stiger in i den efterlängtade vuxenvärlden med allt vad det innebär. Trots detta vill man nog inte ännu fundera allt för mycket över sin framtid som kan vara nog så oviss... Som det stod på ett vitt lakan på en av vagnarna; "Nu blir vi arbetslösa men vi har den största vagnen..."


Klicka för att se större bilder...

         
         


Efter en härlig "After workmiddag" från Turbobaren tillsammans med släkt och vänner i vår kvarterslokal och efter paketutdelning bar det iväg till ytterligare en fest hos en klasskompis på Annelund. Innan kvällens utgång samlades klassen i vår (nu uppstädade) kvarterslokal för bland annat bastu. Vi lär väl höra någon gång i morgon bitti då nyckeln sätts i låset och vår lilla student kommer hem.

Vilken härlig dag!

Kommentarer
Postat av: Gunilla

Ja, den här dagen får finnas... Allt har gått enligt planerna här också, och dottern är nöjd och glad själv - förutom att hon är ledsen över att behöva skiljas från sina vänner. Inte klasskompisar - VÄNNER!

2009-06-12 @ 22:10:50
URL: http://husbyggarens.webbsida.com
Postat av: mor

Tack för en oförglömlig dag och som vår herre lyste med solen ,först i storfors med barnakör som lät underbart och därefter jordgubbar med glass hos EBBA och ELSAsom va så söta ,sedan iväg och köpa blommor till dej EVA som tack för allt du gjort, med bilfärd till STRÖMBACKA där MILLA kommer ut som Student och är söt som en rosenknopp, ja herre gu, som om det inte var nog ,därefter Buffe hos Eva med KICKIS goda mat och alla samlade. Mätt och belåten för att sedan på cykel fara hem gnolade på Den blomstertid nu kommer. Ja kan tala om att jag somnade framför tv-n.Tack för att ni finns mor och far

2009-06-13 @ 09:08:58
Postat av: mor

JOAKIM, jag glömde dej men kom ihåg dej just som jag sände iväg mitt föra inlägg, men grattis på din dag den 19 och som vi firade dej igår Äntligen fick du armbandet som jag lovade, jag tror att 19 är en turdag för dej hoppas det ialla fall stor kram gullpojk.mormor morfar

2009-06-13 @ 09:15:10
Postat av: Linn

åh, vilka fina bilder, jag hade så gärna velat vara där! Men jag får fira milla sen! tack för uppdateringen i alla fall!

2009-06-14 @ 21:36:38
URL: http://metrobloggen.se/linnmellberg
Postat av: Eva själv

Ja Linn, det hade varit jättkul om du hade kunnat vara med på Millas student... det fanns en stol över i vår kvarterslokal och jag tänkte mer än en gång att det var din plats. Men man kan ju inte vara på flera platser samtidigt, så är det ju bara.

Ha det så bra och var rädd om dig!

Kram!

2009-06-15 @ 07:27:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0