Kyrkans ljus - Piteås lucia

Det känns alltid så mäktigt och stort att vara i kyrkan, man känner historiens vingslag, det stilla lugnet, andligheten och kyrkans budskap... ja, man känner sig rent lite religiös när man besöker kyrkan, särskilt i juletid. Jag har alltid tyckt att Hortlax kyrka är så väldigt fin, men jag måste säga att Piteå stadskyrka är minst lika fin, dessutom ligger den så fint till mitt i centrala stan på den lilla höjden jämsides med det anrika Stadshotellet.

Kvällens luciakröning blev en jättefin tillställning. Det blev som väntat (nästan) fullsatt. De nio luciakandidaterna var otroligt vackra och såg väldigt säkra ut när de kom in och sjöng i kyrkan. Fjolårets lucia Josefin Frick drog lott och 2008 års lucia blev nr 6 Frida Lindgren. Milla är helt klart nöjd med att "bara" vara tärna (hon är ju trots allt världens finaste tärna, tycker jag i alla fall). Alla tärnor fick ett väldigt vackert halsband tillverkat av Thomas Sabo. Lucian vann också hon ett halssmycke samt en treveckors resa till Italien i sommar.

I morgon fredag och på lördag väntar ett späckat schema från morgon till kväll för lucian och hennes följe. Äldreboenden, hotell, butiker, shoppingcenter, privata fester, lasarettet med flera ställen ska alla besökas för att så många som möjligt ska få ta del av luciatågets sång och "fägring".

Camilla är sprudlande glad och längtar till helgens uppdrag. Det är härligt att se!... Det verkar inte finnas någonting som oroar henne nu för tiden...

Det kommer att gå jättebra min "ljusspridare"!
Det kommer att bli ett fint minne för livet!

Pok /Mum

Kommentarer
Postat av: kerstin(mor)

Åter igen så är vi nästan alla samlade för att vara med om Julens-traditioner,verkligen trevligt, och man är så stolt och man bara insuper allt, men det FINASTE av allt ,att få se MILLA som tärna, hon var sötare än en pralin vilken tjej. Vi var så stolt och vi myste när du stod på podiet och du såg så lugn ut som om du aldrig gjort annat, vad får du allt ifrån ,du är bara det bästa .

kram från mormor och morfar

2008-12-12 @ 09:15:12
Postat av: Stefan W

Mysigt med Luciafirande!

2008-12-12 @ 09:22:23
URL: http://stefanweei.blogg.se/
Postat av: Grannen Kicki

2008-12-15 @ 09:44:24
URL: http://frallanlotta.blogspot.com
Postat av: Grannen Kicki

Oj så fin & gullig liten tärna......hon är fantastisk.

Saknar dig ibland Milla.

Kram Kicki

2008-12-15 @ 15:17:11
URL: http://frallanlotta.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0