Fettkriget är löst!

Ett storkrig är på gång mellan å ena sidan anhängare av tallriksmodellen (med lite fett) å´andra sidan förespråkare för LCHF (få kolhydrater och mycket fett). Vem kommer att vinna? Det beror naturligtvis på vem man frågar; självplågare eller livsnjutare. Vad alla "förstå-sig-på-are" glömmer är ju att först fundera på vad syftet med dessa två livsåskådningar är. Är syftet med dagens intag av föda att kunna äta gott, gå på fest och äta gratänger med ost och grädde, att hålla blodsockret på en jämn nivå och minimera risken för att drabbas av diabetes utan att för den skull bli fet? Eller kan det vara så att månniskans syfte med sin kosthållning är att minska i vikt, känna sig fräsch och välfylld av vitaminer och mineraler, med ett minimalt intag av fett men med ett ständigt sug efter det förbjudna (mer mat och sötsaker).

Båda sidorna har en poäng. Jag vet... Ingen av metoderna är bättre än någon annan när det gäller viktminskning. Men... när det gäller den framtida hälsan och risken för att utveckla tidens välfärdssjukdomar som diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar så måste man ju inse att LCHF är metoden framför andra. Blodsockret hålls på en jämn nivå och insulinpådraget blir minimalt vilket minskar sötsuget och minskar fettinlagringen (insulin lagrar fett i kroppen). Kan man dessutom gå ner i vikt genom att äta grillat, såser, grädde, nötter, grönsaker (måste jag ju också skriva in), ett par vinglas, mörk choklad m m så känns då valet väldigt enkelt för mig.

Summa sumarum; Välj metod efter vilken personlighet du är, men mixa ALDRIG de båda metoderna för då kan du redan nu boka ett möte med en diabetesläkare eller varför inte en enkelbiljett till thorax.

Jihaa, fettkriget är löst tack vare mig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0