Tack o tack för tacos!

Har gjort en högst ovetenskaplig studie kring elevers fredagsmatvanor. Min undersökningsgrupp kallade matsituationen för "fredagsmys". 75 % av elevunderlaget åt var eller varannan fredagkväll tacos. Vad är det för fel på räkor på burk, fattiga riddare och varma mackor, hemgjorda (brända och översaltade) popcorn eller radiokaka (med så mycket kokosfett så den halkade ur handen), vilket var vårt "mys" på fredagarna för 30-35 år sedan. Det känns då helt klart mer svenskt än tacos... Hur uttalas den ens? taakos,tackoss, tackås eller heter det egentligen alls tacos? En del hävdar att det faktiskt heter Tortillas, eller skulle jag säga Tortilljas? Hmmm. Som min son skulle ha sagt; Same shit different names.


Wikipedia;
Taco (
spanska, 'bunt', 'kloss') är ett mexikanskt sätt att äta olika maträtter med hjälp av ett pannkaksliknande bröd av majs- eller vetemjöl kallad tortilla. I det mexikanska och centralamerikanska köket är tortillan oftas av vitt majsmjöl och serveras mjuk och varm. Gult, blått eller rött mjöl kan förekomma. I tex-mex-köket används ofta så kallade tacoskal av torkade majstortillas gjort på gult majsmjöl. Tortillan fylls med kött, bönor, sallad och såser och bildar en taco.

Hur som helst... Tack gode gud för tacosen. Supergott, superhot, supersnabbt, superfestligt och superGI-igt om man utesluter själva tacobrödet vill säga (men vänta nu... heter det tacos då?).

Btw... Nothing else matters - Metallica (min absoluta favorit just nu)!


Kommentarer
Postat av: Emma

men åh, du fick ju ju in videoklippet!! vad roligt :D

2008-11-15 @ 22:14:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0