Lindt 70 %

Jag älskar mörk choklad. Jag har bytt ut mina gamla (o)vanor som fikabröd, glass, popcorn och digestivekex mot en LITEN bit mörk (minst 70 %) choklad. Jag är fast i träsket men jag älskar det. Var än jag kommer så läser jag, köper jag, smakar jag och samlar jag på olika sorters choklad. Det blir rätt dyrt men det är en angenäm hobby. Det som blev inkörsporten till mitt beroende var när jag var tillsammans med mina kolleger på en mycket trevlig vin- och chokladprovning för ett par månader sedan. Jag har ännu inte provat en av världens dyraste (och visst godaste) choklad; Vahlrona. Tids nog kanske jag också anser att en 100 gr kaka kan vara värd en dryg hundralapp eller mer...

Jag söker nu hela tiden efter belägg för att jag har vikt av på rätt väg när det gäller chokladen. Jag hittade nedanstående faktatext

 på nätet. Känns bra må jag säga.

"Att mörk choklad har hälsoeffekter vet vi sedan tidigare. Bland annat har kakao enorma mängder antioxidanter som skyddar oss mot fria radikaler. Denna studie visade att kakao dessutom ökar halten kväveoxid i blodkärlen, vilket gör att de vidgas och att blodtrycket sjunker.


Ett lägre blodtryck bidrar till minskad risk för hjärnblödning och hjärtinfarkt. Eftersom kväveoxid också är en magisk molekyl när det gäller mannens potens är det möjligt att kakao snart kommer att kallas "naturens Viagra". Ett par rutor mörk choklad dagligen är toppen, liksom några matskedar kakaopulver som intas på önskat sätt. Numera finns det även kakao i alla möjliga produkter såsom müsli och kakaonibs. Det sistnämnda är helt enkelt hackade rostade kakaobönor och passar till exempel i bakning."
//Fredrik Paulun, Expressen

Min absoluta favorit är just nu Lindts - 70 % Chili & Grenadine (granatäpple).Ska ta mig ett par bitar till kaffet och känna hur blodtrycket sänks medan jag rättar travet... (5 av 5 just nu).

Måste nog spara ett par bitar till gubben också, är ju bra för så mycket...
Mmmm.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0