Piteås södra hamn

Filnamn: j0295607.wmf Nyckelord: alkoholhaltiga drycker, äta, bröd ... Filstorlek: 59 kB

I går (och idag) packade vi en picknickorg och begav oss med strandmadrasser och brassestolar till Södra hamnen. Vilket  fantastiskt  fin ställe! En grön oas för flanerande semesterfolk, lunchätare, datahackers, musiklovers, fågelfanatiker (se bild nedan), soldyrkare, romantiker, joggare, hundägare, vin- och spritdrickare, livsnjutare ja till och med fotfilare (en kvinna på en bänk vårdade sina fötter i minst en timme)... och så vi förstås, som f.ö tillhör en egen kategori; lustigkurrarna.


Klicka för större bilder!



Filnamn: j0351637.wmf Nyckelord: äta, dricka, drinkar ... Filstorlek: 90 kB

På lunchrasten tittade Milla förbi och efter jobbet kom Jocke cyklandes och ville sola och umgås en stund. Vilken underbar dag! Vilken underbar plats! Har ruskigt svårt att för min inre syn föreställa mig fyra järnvägsspår som ska dras tvärs igenom denna plats, med dundrande snabbtåg lastade med hemvändande sörlänningar, affärsfolk och penningstinna turister... Vem skulle gagnas av detta? Vem skulle förlora på att järnvägen dras genom Lomtjärn?

I Södra hamnen finns det mesta (förutom då snabbtåg vill säga)... soptunnor, dricksvatten, bänkar, bryggor, makalös utsikt, båtliv, cafeteria vid Västra Kajen, gröna gräsmattor, fontäner, kanoter... tyvärr har det hänt att även en del oönskade föremål olämpligt dykt upp... t ex användna kanyler... VARNING! Se er för innan ni sätter er ner på gräset! Dessutom skulle man kanske kunnat önska sig en offentlig toalett... men med tanke på de fynd som har upptäckts och med tanke på vin- och spritgänget (som förstås också behöver pinka, men kanske inte alltid prickar rätt?) så kanske det är bättre att gå in på COOP om än det kostar en femma?




På kvällen tog vi en cykeltur till Peder och Åsa i Hortlax (det var allt för länge sedan). Men herreguud vilket fin kök de har gjort i sitt gamla men ack så otroligt mysiga hus... Det drar lite i sommarstugeådran... det måste medges. Peder lovade en fest så småningom... ser vi fram emot. Vi brukar alltid ha superkul och har dessutom milijooooners trevliga (och livsviktiga)saker att prata om.




 När vi cyklade hem på kvällskvisten var det lite huttrigt... hösten är visst i antågande.




Vilken underbar, vanlig dag!
Livet är härligt!

Filnamn: j0428265.wmf Nyckelord: gubben i månen, himlakroppar, himlar ... Filstorlek: 23 kB
Ha det!

Kommentarer
Postat av: mor

Vilken fantastiskt fin bild du tagit av månen, du ska en fotoshop ,då får du och Milla det roligt ihop. puss mor

2009-08-07 @ 09:01:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0