Svårt-att-sova-tips

Har du som jag fortfarande svårt att somna på kvällen efter julledighetens nattsudd? Här ska du få några knasiga, men väl fungerande tips.

Bestäm dig för att berätta om olika familjer och deras liv på alfabetets bokstäver. Till exempel;

- Allan och Astrid Andersson i Avesta och deras barn Albert och Annie. Kör en Audi. Jobbar som apotekare och annonssäljare på Aftonbladet. Reser gärna till Algarvekusten. Husdjur ankor. Favoritmat är ansjovislåda och ankbröst... osv.

Hjälpte inte det så kommer här en svårare variant på temat alfabetet. Man gör en berättelse av alla 28 bokstäver. Hur då, kanske någon undrar?

- Alla Barnen Chockerades Den Eftermiddagen Fröken Gertrud Hissades I Julgranen...osv.

Har du inte somnat trots att du har lyckats berätta något vettigt mot slutet av alfabetet med bokstäverna X, Y och Z då har du rejäla insomningsbesvär.

Prova till sist min "hängmatta" som går ut på att du "inreder ett rum" inne i ditt huvud (meditationsform) med en öppen spis, ett fönster (i pannan), hängmatta med sköna kuddar (eller en hammock) och ett bord med tända ljus. Tänk dig en lugn, avslappnad musik. Om några "värdsliga" tankar dyker upp låter du de bara passera utan att ägna dem något intresse, det är bara du och rummet som är viktigt. Ta in "ljuset" från den lilla öppningen i "kronchackrat" (hjässan) och upplev hur allt blir vitt och hur du blir lugn. Låt dig "vaggas" till sömns...

ZZZzzzz...

ÄR DU FORTFARANDE VAKEN MÄNNISKA? då är det tyvärr bara Sobril eller whisky som hjälper (OBS! Ta för guds skull INTE dessa tillsammans för då kanske du aldrig vaknar igen)!

Eller så bestämmer du dig för passa på att läsa klassikern "Brott och straff"  av Dostojevskij. Antingen kommer det att leda till att dina sömnbesvär försvinner över en natt eller så kommer ditt intresse för "tung" litteratur att öka och du vill läsa allt du kommer över i genren.

Vem vet... kanske dina sömnbesvär leder till en ny karriär som bibliotekarie eller en stol i Svenska Akademien. Allt är inte av ondo. Det gäller att hitta fördelar med allt... även sömnbesvär.



Sov gott...

(...ska lägga mig och läsa Svea Rikes Lagbok från 1899)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0